Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 26

Finalas – čia pat: „Žalgiris“ rezultatyvumo rekordu dar sykį pervažiavo uteniškius

Kauno „Žalgiris“ toliau tiesiausiu keliu žengia link LKL finalo. Trečiadienio vakarą Martino Schillerio auklėtiniai ir vėl nepaliko jokių vilčių Utenos „Juventus“ ekipai. Išvykoje kauniečiai laimėjo 116:80 (23:22, 25:16, 33:26, 35:16) ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-0.
Utenos „Juventus“ – Kauno „Žalgiris“
Thomasas Walkupas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Ir antrajame serijos mače „Žalgiris“ aikštę paliko savo taškų grafoje turėdamas triženklį skaičių. Maža to, 116 taškų – šio sezono LKL rezultatyvumo rekordas.

Šį kartą uteniškiai priešinosi pusantro kėlinio, bet prieš pertrauką „Žalgirio“ spurtas 18:3 atsakė į visus klausimus.

Kauniečių gretose rezultatyviausiai žaidė 19 taškų surinkęs Rokas Jokubaitis, 18 pridėjo Thomasas Walkupas, 16 – Martinas Gebenas, 12 – Nigelas Hayesas.

„Juventus“ 23 taškus pelnė Mindaugas Kupšas, bet tai buvo menka paguoda.

Kaip ir pirmajame mače, žalgiriečiai žvėrišku tempu pradėjo rinkti taškus jau nuo pirmųjų minučių. Pirmieji pasižymėjo šeimininkai, bet į tai „Žalgiris“ atsakė devyniais taškais be atsako (9:2). Visgi šis šaltas dušas uteniškių neišgąsdino. Drąsiai žaidę šeimininkai ne tik sugebėjo pasivyti savo varžovus, bet ir po Vytauto Šulskio tritaškio bei Gintauto Matulio pataikymo išsiveržė į priekį (20:16). Visgi paskutines pirmo kėlinio minutes solidžiau sužaidė kauniečiai – Luko Lekavičiaus flauteris grąžino svečiams taško pranašumą (23:21).

Intrigą aukštaičiai kurstė ir antrajame kėlinyje, išlaikydami kauniečius per kovinį atstumą. Mindaugas Kupšas solidžiai darbavosi po krepšiu ir priešnuodžių prieš „Juventus“ bokštą žalgiriečiams ieškoti sekėsi sunkiai (35:30). Visgi antroje kėlinio pusėje „Žalgiris“ vėl truktelėjo į priekį atkarpa 18:3 ir į pertrauką išėjo turėdamas dviženklę persvarą (48:38).

M.Kupšas ir toliau vertė taškus per Joffrey Lauvergne'ą, tačiau tai ir tebuvo vienintelis uteniškių gelbėjimosi ratas. Visgi kabintis į kur kas tituluotesnį priešininką „Juventus“ sekėsi sunkiai, tad žalgiriečiai ir toliau palengva didino atotrūkį. Kauniečius į priekį tempė Thomasas Walkupas. Amerikietis puikiai atakavo iš toli ir po trijų ketvirčių švieslentė rodė iškalbingą Martino Schillerio vyrų pranašumą – 81:64.

Ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas. Išsekęs „Juventus“ pakilti nesugebėjo ir „Žalgiris“ žengė antrą žingsnį link finalo. Visus reikalus kauniečiai galės užbaigti šeštadienį, kai trečiosios serijos rungtynės vyks „Žalgirio“ arenoje.

Kitame pusfinalyje Vilniaus „Rytas“ 1-0 pirmauja prieš Panevėžio „Lietkabelį“.

„Juventus“: Mindaugas Kupšas 23, Vytautas Šulskis 14, Gintautas Matulis 12, Bryantas Crawfordas 11.

„Žalgiris“: Rokas Jokubaitis 19, Thomasas Walkupas 18, Martinas Gebenas 16, Nigelas Hayesas 12, Artūras Milaknis, Steve'as Vasturia ir Joffrey Lauvergne'as po 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas