Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 27

Intriga nekvepia: „Rytas“ pergalingą vėliavą įsmeigė ir Panevėžyje

Ilgai lauktame LKL pusfinalyje tarp Vilniaus „Ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ intriga baigia išsikvėpti. Ketvirtadienio vakarą sostinės klubas svečiuose dar sykį užtikrintai pranoko savo oponentus – 94:74 (27:22, 19:17, 29:16, 19:16). Tai reiškia, kad serijoje iki trijų pergalių Giedriaus Žibėno vyrai pirmauja jau 2-0 ir trečio mačo grįžta žaisti į savo areną.
Andrew Goudelock
Andrew Goudelock / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Kaip ir pirmojoje serijos dvikovoje, taip ir Panevėžyje vilniečiai tvirtai laikė iniciatyvą savo rankose ir nė karto nebuvo atsiliekančių vaidmenyje.

Lemiamą kirtį svečiai sudavė trečiajame kėlinyje, kai užsikūrė kelis metimus iš eilės pataikęs Andrew Goudelockas. Amerikietis pelnė 18 taškų ir buvo rezultatyviausias mačo žaidėjas.

17 taškų nugalėtojams pridėjo Martynas Echodas, 13 – Dovis Bičkauskis, po 11 – Gytis Radzevičius ir Arnas Butkevičius, 10 – Ivanas Buva.

Šeimininkų negelbėjo 16 Gyčio Masiulio taškų.

Kitoje pusfinalio serijoje intriga irgi nekvepia. Kauno „Žalgiris“ 2-0 pirmauja prieš Utenos „Juventus“.

Vilniečiai ir svečių teritorijoje kur kas sėkmingiau pradėjo dvikovą bei iš karto šovė į priekį 8:0. Nors panevėžiečiai taip pat galiausiai atidarė savo taškų sąskaitą, į tai sostinės atstovai atšovė Dovio Bičkauskio ir Ivano Buvos tritaškiais (16:7).

Įpusėjus kėliniui „Lietkabelis“ kiek atkuto ir pelnė septynis taškus be atsako, bet šeimininkų ambicijas tuoj pat tritaškiais atvėsino Augustas Marčiulionis ir Gytis Radzevičius (22:16).

Pirmajame ketvirtyje stabdyti varžovų antpuolius Nenando Čanako vyrams sekėsi sunkiai ir 10 minučių startą „Rytas“ laimėjo 27:22.

Antrą kėlinį vėl geriau pradėjo svečiai, bet Aukštaitijos klubas pirmo mačo klaidų nekartojo ir pernelyg toli savo oponentų nepaleido (32:34). Per vieno metimo atstumą prie savęs prisileidę Giedriaus Žibėno vyrai minutes prieš pat pertrauką vėl žaidė geriau ir lengviau į ilsėtis išėjo turėdami septynių taškų pranašumą – 46:39.

Trečio kėlinio pradžioje po Ivano Buvos tritaškio svečiai pirmą kartą įgijo dviženklį pranašumą (53:43). Tuomet Nenadas Čanakas ištraukė šešis taškus iš eilės pelniusio Gyčio Masiulio kortą, bet sostinės ekipos gretose įsibėgėjo ir Andrew Goudelockas (64:52). Kaip reikiant įkaitęs amerikietis šeimininkams tapo neįmenama mįsle ir į ketvirtą kėlinį „Rytas“ išėjo turėdamas solidų pranašumą – 75:58.

Ketvirtą kėlinį vilniečiai vėl pradėjo 7:0 ir „Lietkabeliui“ beliko iškelti baltą vėliavą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas