Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arčiau medalių: įspūdingą kėlinį sužaidę dvidešimtmečiai žengė į ketvirtfinalį

Labai svarbią pergalę Europos dvidešimtmečių krepšinio čempionate iškovojo Lietuvos rinktinė. Laimono Eglinsko auklėtiniai aštuntfinalyje 79:63 (17:18, 20:17, 22:4, 20:24) įveikė Turkijos krepšininkus bei žengė į ketvirtfinalį.
Paulius Murauskas
Paulius Murauskas / FIBA nuotr.
Temos: 1 Krepšinis

Ketvirtfinalyje mūsiškiai susikaus su graikais. Senojo žemyno pirmenybių ketvirtfinalis vyks jau ketvirtadienio vakarą 21.30 val.

Iki pertraukos lietuviams niekaip nepavyko atitrūkti nuo turkų didesne persvara. Pirmojo kėlinio pabaigoje mūsiškiai trumpam vijosi varžovus (17:18), o pertrauką pasitiko su itin trapia persvara – 37:35.

Esminiu lūžiu tapo trečiasis kėlinys, kurį lietuviai laimėjo 22:4 ir pasidėjo pamatus pergalei. Po Pauliaus Murausko tritaškio paskutinėmis ketvirčio sekundėmis mūsiškiai jau turėjo apvalų pranašumą – 59:39.

VIDEO: Round of 16 | Lithuania v Türkiye | Full Basketball Game | FIBA U20 EuroBasket 2024

Lemiamą kėlinį varžovai pradėjo solidžiau, greitai atotrūkis aptirpo iki 60:46. Vis tik tuomet L.Eglinskas paprašė minutės pertraukėlės ir situacija stabilizavosi. Galiausiai lietuviai užtikrintai finišavo su bilietu į ketvirtfinalį savo rankose.

Darsyk Lietuvą į pergalę vedė lyderių trio: P.Murauskas užfiksavo galingą dvigubą dublį (18 tšk., 16 atk. kam.) ir surinko 27 naudingumo balus, o Motiejus Krivas (19 tšk., 9 atk. kam., 25 naud. bal.) bei įžaidėjas Kajus Kublickas (15 tšk., 9 atk. kam., 4 rez. perd., 15 naud. bal.) taip pat buvo per žingsnį nuo tokio pasiekimo.

Lietuva: Motiejus Krivas 19, Paulius Murauskas 18, Kajus Kublickas 15, Vytautas Žygas 8, Gediminas Alisas 7.

Turkija: Emre Melihas Tunca 22, Ozguras Cengizas 13, Tanas Yildizoglu 10, Salihas Altuntasas 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito