Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 18

Arti trigubo dublio buvęs E.Ulanovas džiaugėsi „Žalgiriu“, bet peikė save ir tritaškių konkursą

Kartais atrodė, kad „Žalgiris“ turi kelis Edgarus Ulanovus Šiauliuose. Kauno komandos kapitonas fiksavo aukštus rodiklius net keturiose kategorijose, o „Žalgiris“ užtikrintai iškopė į Karaliaus Mindaugo taurės finalą, kai pusfinalyje 77:67 įveikė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“ devintą kartą pasiekė taurės finalą ir turi progą sekmadienį ketvirtą kartą iš eilės laimėti Karaliaus Mindaugo taurės titulą, jei lemiamoje kovoje Šiauliuose įveiks Jonavos „CBet“.

Edgaras Ulanovas daug padarė, kad žalgiriečiai dideliais užtikrintais žingsniais žygiuotų pusfinalio kovoje prieš „7bet-Lietkabelį“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Žalgirio“ kapitonas pelnė 12 taškų, atliko 9 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 8 kamuolius.

„Klaidomis“, – paklaustas apie flirtą su trigubu dubliu, dar vieną statistikos kategoriją priminė E.Ulanovas.

Jis ir suklydo 7 sykius, tad labiau peikė save dėl to, o ne didžiavosi kitais rodikliais.

„Treneris šįkart manimi pasitikėjo. „Lietkabelis“ šiandien prieš mane taikė agresyvią gynybą, o tai išprovokavo ir daug klaidų. Bet man pavykdavo kamuoliu atsikratyti, o komanda dalinosi kamuoliu. Pats nemačiau, kiek ir ko padariau, bet po rungtynių ant savęs likau piktas dėl klaidų. Jų tai tikrai žinau, kad padariau nemažai, tai mane labiausiai ir graužia“, – sakė E.Ulanovas.

Tačiau komandos žaidimu jis liko patenkintas.

„Reikėjo gerai kovoti dėl kamuolių, gerai dalintis kamuoliu, – tai šiais metais būdavo bėda. Šįkart judinome kamuolį visai gerai ir nusipelnėme eiti toliau. Lieka tik pailsėti (prieš finalą), – kalbėjo E.Ulanovas. – Užsivedimas buvo didelis, susitelkimas geras. Klaidų yra, bet plius-minus pozityvumo šiandien daugiau.“

„Žalgirio“ puolėjas teigė, kad jį motyvavo ir rezultatai kitose Europos arenose, kur krito ne vienas favoritas.

„Barcelona“ ir „Baskonia“ suklupo Ispanijos taurės varžybų ketvirtfinalyje, anksti iš kovos dėl titulų Italijoje ir Prancūzijoje pasitraukė Milano „Olimpia“ ir „Monaco“.

„Kaip vienai iš motyvacijų galima panaudoti šį dalyką. Aš pats seku, mane tai motyvuoja. Ir kiti žino, kad kiekvienose rungtynėse gali nutikti visko, tad dalis to suveikė. Kažkiek akcentavome ir komandoje, kad negali būti jokio atsipalaidavimo“, – sakė E.Ulanovas.

Ir Šiauliuose pirmajame pusfinalyje Jonavos „CBet“ pateikė staigmeną, kai įveikė Vilniaus „Rytą“ – praėjusio sezono LKL čempioną.

„Jei atvirai, nemačiau jų rungtynių pabaigos. Jei išėjo Jonava į finalą, vadinasi, nusipelnė“, – sakė E.Ulanovas.

Jis mieliau kalbėjo apie savo rungtynes, kurias papuošė Rolando Šmito galingas dėjimas, prasiveržus ir po galingo šuolio viena ranka sugrūdus kamuolį į krepšį.

„Jis gali ir dar geresnių įdėti. Svarbu, kad kamuolys gerai judėtų, tada Rolandas tikrai gali tai padaryti“, – apie latvį sakė E.Ulanovas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Sekmadienį jis linki sėkmės ir kitam bendražygiui. Karolis Lukošiūnas dalyvaus tritaškių konkurse, kuris vyks tarp mačo dėl trečios vietos ir finalo.

„Aš net neičiau, nes prieš finalą mesti tritaškius yra absurdas, nesąmonė, – sakė E.Ulanovas. – Džiaugiamės, kad Karolis sutiko mesti. Mes juo pasitikime, jis turbūt yra geriausias mūsų metikas ir mes linkime jam sėkmės. Jis jau turi patirties, ir aš tikiu, kad gali gerai pasirodyti.“

Pačiam E.Ulanovui svarbiausia finalas, kai nuo 19.15 val. „Žalgiris“ žais su Jonavos komanda, prieš kelias savaites netikėtai įveikusia žalgiriečius Kaune ir sugadinusia Manto Kalniečio atsisveikinimo mačą.

„Dar gyvenu pusfinalio emocijomis. Noriu pailsėti, kad grįžtume su tokiomis pačiomis emocijomis į finalą ir gerai sužaistume su Jonava“, – nuteikinėjo save E.Ulanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas