Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 01

Ažiotažą dėl I.Brazdeikio gesinęs L.Kleiza: „Visai kitoks žaidėjas, kokio Lietuva neturi“

Lietuvos krepšinio legendai Linui Kleizai patiko Igno Brazdeikio debiutas nacionalinėje rinktinėje, bet jis gesina užsikūrusį didžiulį ažiotažą sirgalių gretose. „Viskas pasikeis, kai bus pagrindinė rinktinė, suvažiuos geriausi žaidėjai, atsiras spaudimas, o žaisti teks ne prieš latvių Gražulį, atėjusį iš protesto, o rimtus varžovus“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė buvęs rinktinės vedlys.

Praėjusią savaitę įvyko ilgai lauktas paslaptingojo Igno Brazdeikio debiutas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje.

Formalumus dėl Lietuvos pilietybės susitvarkęs ir į gimtinę sugrįžęs 23-ejų metų 198 cm ūgio krepšininkas savo talentą pademonstravo dvejose draugiškose rungtynėse su Latvija.

Pirmąjį mūšį Rygoje lietuviai pralaimėjo 52:70, bet atsirevanšavo su kaupu po keturių dienų Šiauliuose, kai Kazio Maksvyčio kariauna braliukus pamokė 98:62.

Po aštuonerių metų pertraukos į Lietuvą grįžęs I.Brazdeikis buvo geriausias rinktinės žaidėjas abejose rungtynėse.

Dvikovoje Latvijoje jis surinko 16 taškų ir 7 atkovotus kamuolius, „Šiaulių“ arenoje – 17 taškų, 3 atkovoti kamuoliai ir 3 rezultatyvūs perdavimai.

„Manęs jo pasirodymas visai nenustebino. Visiems sakiau, kad jis atvažiavęs į rinktinę bus vienas geriausių žaidėjų ne tik rezervinėje, bet ir pirmoje rinktinėje“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė vienas geriausių šalyje krepšinio agentų Marius Rutkauskas.

„Tai tik draugiškos rungtynės. Įsitikinau tik tuo, kad jis gali žaisti ir turi potencialo. Kaip visada sakau, draugiškos rungtynės yra tik draugiškos rungtynės. Jose tikro vaizdo nematyti. Ten nėra jokio spaudimo ir niekas į nugarą tau ten nekvėpuoja. Viskas pasikeičia, kai prasideda realios oficialios rungtynės ir čempionatai, atsiranda spaudimas“, – pridėjo Linas Kleiza.

Sportiniu pykčiu degęs Ignas parodė platų įgūdžių arsenalą.

Jis puikiai valdo kamuolį, veržiasi į abi puses, atakas net dažniau baigdamas „silpnąja“ dešine ranka, o problemų jam arčiau krepšio nekelia ir grubi varžovų gynyba.

I.Brazdeikis baudė varžovus tolimais metimais, nevengė darbo gynyboje. Puikius pasirodymus puošė mėgavimasis žaidimu ir bendravimas su sirgaliais.

Aikštėje šis krepšininkas atrodė kaip talentingiausias rinktinės narys, kuris ir be didelio komandos akcento žaisti per jį tryško taškais.

„Manau, kad jis būtų įmetęs ir 30 taškų, jei būtų labai reikėję. Taip pat žaidimas būtų ėjęs per jį, bet to nereikėjo, nes tai buvo tik draugiškas mačas. Treneriai nori viską išsibandyti. Tai yra teisinga, taip ir reikia daryti. Akcento žaisti per Igną nebuvo, bet tikiu, kad nebūtų jam buvę problemų pririnkti daug daugiau taškų“, – sakė M.Rutkauskas.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir M.Rutkauskas – naujokų biržos paslaptys ir I.Brazdeikio prisistatymas

„Gerai tai, kad Ignas yra visai kitoks žaidėjas, kokio Lietuva neturi. Jis gali sukurti progą kitiems, gerai valdo kamuolį, gerai veržiasi ir gali pataikyti. Kitas dalykas – jis yra naglas. Ignas tikrai gerai žiūrisi. Jie gali žaisti kartu su Mariumi Grigoniu, – mintimis dalijosi L.Kleiza. – Tai yra didelė nauda Lietuvai, bet norisi jį pamatyti rimtuose mačuose čempionate. Spaudimas atskiria gerą žaidėją nuo blogo. Vieni gerai žaidžia čempionatuose, kiti – tik draugiškuose mačuose. Sirgalių vietoje su stačiu geniuku rankose po dvejų draugiškų rungtynių prieš Latviją dar nelakstyčiau. Viskas pasikeis, kai bus pagrindinė rinktinė, suvažiuos geriausi žaidėjai, atsiras spaudimas, o žaisti teks ne prieš latvių Gražulį, atėjusį iš protesto, o prieš rimtus varžovus. Bet pradžia yra gera.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

I.Brazdeikis išsiskiria ir kūno sudėjimu, išpūstais raumenimis ir fizine jėga.

Prieš puolėjui atvykstant į rinktinės stovyklą, specialistai spėliojo apie jo galimą poziciją, kalbėdami apie 3–4, bet po antrojo mačo treneris Kazys Maksvytis kalbėjo apie 2–3.

„Aš nelinkęs nuspręsti, kad Ignas gali žaisti tik vienoje konkrečioje pozicijoje. Ar jis negali pasistumdyti su ketvirtu numeriu? Nebūtų jokių problemų, – sakė M.Rutkauskas. – Esu matęs daug jo rungtynių. Mačiau, kai NBA buvo įmetęs po 15 taškų, o Vasaros lygoje – 30. Ten irgi visos kameros buvo atsuktos į Igną. Pilnos salės, aukščiausi naujokų biržos šaukimai... Jis ir ten prieš dvejus metus gerai atrodė.“

Kad ir kokioje pozicijoje I.Brazdeikis žaistų rinktinėje, jis privalo važiuoti į Europos čempionatą Vokietijoje, nes ten grieš vienu iš pirmųjų smuikų.

„Manau, kad didelis šansas, jog jis Europos čempionate žais startiniame penkete. Žinoma, tikrasis lygis paaiškės, kai ateis rimtos kovos“, – teigė M.Rutkauskas.

Visa 15min laida PIKENROLAS su Mariumi Rutkausku ir Linu Kleiza:

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir M.Rutkauskas – naujokų biržos paslaptys ir I.Brazdeikio prisistatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas