Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 26

Baigti ar dar nebaigti? Lavrinovičiai dar neišsprendė didžiojo rebuso

Prieš dvejus metus po sezono Italijoje Darjušas vakarieniavo su broliu Kšištofu ir šeima. „Viskas, turbūt jau baigiu, broli“, – tarė dvynys, nusiteikęs karjeros pabaigai. Bet netrukus nelauktai atskriejo įdomus Panevėžio „Lietkabelio“ pasiūlymas. Staiga vėl atsirado motyvacija ir pasitikėjimas žengti ant parketo. Po dvejų metų Darjušas optimistiškesnis, bet broliai vėl sprendžia savo gyvenimo rebusą – baigti ar nebaigti?
Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai
Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Tas sezonas buvo vienas sunkiausių ir fiziškai, ir psichologiškai. Dar praėjo labai mažai laiko – kai pailsėsime, tada ir žiūrėsime“, – paklaustas, ar broliai Lavrinovičiai kitą sezoną dar planuoja žaisti krepšinį profesionaliai, 24sek pasakojo 38-erių Darjušas.

Brolių sezoną prieš savaitę užbaigė Klaipėdos „Neptūnas“, pirmą kartą šiame dešimtmetyje palikęs Darjušą be nacionalinio čempionato medalio.

Po fantastiško sidabrinio 2016–2017 metų sezono Lavrinovičiai ilgai nedvejojo ir jau pirmosiomis liepos dienomis pasirašė su „Lietkabeliu“ naują sutartį. Bet nesėkme pasibaigusi šiųmetė bronzinė LKL serija pristabdė dvynius nuo skubotų sprendimų.

Tas ir yra, kad jei būtų traumos, sakytum ai, viskas. O kai taip, žinote, atlaikėm visą sezoną, kažkaip atrodo, kodėl nepabandyti dar gal kokį?

Nors pats Darjušas nesutinka, jog sezonas buvo prastokas.

„Žinote, kaip pasižiūrėsit. Duok Dieve, kad taip nebūtų, bet gal po kelerių metų visi kalbės, kad o čia tai Panevėžio komanda buvo, užėmusi ketvirtą vietą. Mano nuomone, geriausiu atveju šiemet galėjom būti treti, – 24sek pripažino D.Lavrinovičius. – Be to, buvome treti Karaliaus Mindaugo taurėje. Reikia pripažinti, kad krepšinio lygis Lietuvoje yra pakilęs.“

Kita vertus, „Lietkabelį“ pastarąjį sezoną draskė negandos. Panevėžiečių stovykloje kilo rimtų nesutarimų valdžioje. Lietuvoje kalbėta ir apie kibirkštis rūbinėje.

Pats Darjušas puse lūpų išsidavė, kad „Lietkabelyje“ yra susikaupusių debesų. Bet, planuodami gyvenimo tęsinį, broliai kol kas nesvarsto jokio kito varianto nei Panevėžio klubas.

„Panevėžys yra pagrindinė komanda, bet ten dabar neaišku, kaip ten kas bus. Jie turi savo problemų, tad žiūrėsime, – pasakojo D.Lavrinovičius. – O mes su broliu paprastai vasarą pailsime ir paskui sprendžiame, ar dar norime žaisti, ar jau reikia baigti. Žiūrėsime.“

2017–2018 m. sezoną Darjušas sužaidė 57, Kšištofas – 58 rungtynes.

Jiedu ne tik išsilaikė ant parketo išvengę traumų, bet ir buvo efektyvūs – Kšištofas per 20 minučių rinkdavo vid. 9,7 taško, 3,7 rezultatyvaus perdavimo bei 11,4 naudingumo balo, kai Darjušas – po 9 taškus, 4,4 kamuolio ir po 11 naudingumo balų per 17 minučių.

Tam reikėjo didžiulės pačių krepšininkų kantrybės ir „Lietkabelio“ personalo pastangų. Po kiekvienų rungtynių kineziterapeutas Ramūnas Širvinskas beveik valandą užtrukdavo su broliais rūbinėje, kol po krūvių prevenciškai išmasažuodavo aukštaūgių raumenis.

„Šie metai buvo geri – neturėjom traumų, – triskart nusispjovęs, pridūrė Darjušas. – esant mūsų amžiaus sėkmingai atlaikyti sezoną yra didelis medicininio personalo nuopelnas.“

Brolius dar nebaigti karjeros motyvuoja ne tik sveikata. Krepšinis jiems yra meilė, be kurios Lavrinovičiai nepratę gyventi.

Iš Darjušo žodžių, atrodo, Lavrinovičiai dar nėra pasiruošę atsisveikinti su savo gyvenimo meile. Tačiau galutinis sprendimas dar nepriimtas.

„Tas ir yra, kad jei būtų traumos, sakytum ai, viskas. O kai taip, žinote, atlaikėm visą sezoną, kažkaip atrodo, kodėl nepabandyti dar gal kokį? – įkvėpė Darjušas. – Žinote, kai sustosi, tai nebesugrįši į profesionalų krepšinį. Kai visą gyvenimą dirbi mylimą darbą, norisi vis pratęsti dar bent metelius. Kai pagalvoji, turi nutraukti tai, ką darei visą gyvenimą. Svajojai ir mylėjai. Tada supranti, kad sustojęs to nebeparagausi.

Bet žiūrėsim. Matote, dabar aš linkęs garsiai nesakyti ir nekalbėti, o kaip bus – taip. Bet noro žaisti dar yra.“

O kas čia? ???????????????????? #LaBroliai #LSU #Diplomuoti

A post shared by LaBroliai (@labroliai) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai