Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 01

Baimes nuvijęs ir į Vokietiją iškeliavęs G.Masiulis: „Reikia palikti komforto zoną“

Kauno „Žalgiriui“ priklausančio puolėjo Gyčio Masiulio gyvenimas per vieną parą apsivertė aukštyn kojomis. Vieną akimirką jis leido laiką Lietuvos pajūryje, o kitą jau krovėsi lagaminus bei išsiruošė pirmajam karjeroje legionieriaus iššūkiui, kurį pasitinka Vokietijoje, Frankfurto „Fraport Skyliners“ klube.
Gytis Masiulis
Gytis Masiulis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Karantino laikotarpį neseniai 22-ąjį gimtadienį minėjęs Gytis Masiulis leido namuose Palangoje.

Aukštaūgis palaikė sportinę formą kartu su fizinio pasirengimo treneriu, tačiau kamuolio rankose nebuvo laikęs nuo pat sezono uždarymo, tad kvietimas rungtyniauti į Vokietiją jam buvo išties netikėtas.

„Pradžioje buvo šokas“, – 15min sakė pirmąjį agento skambutį prisiminęs krepšininkas, nesitikėjęs dar šį sezoną išbėgti ant krepšinio aikštelės parketo.

Ilgai sugrįžimo planą kurpusi Vokietijos lyga pirmoji nusprendė sugrįžti.

Tiesa, vietoje įprastų 17 ekipų sezoną užbaigs 10, kurios padalintos į dvi grupes. Visos šio turnyro rungtynės vyks Miunchene.

Bet pirmoji skambino ne kadaise Eurolygoje rungtyniavusi Frankfurto „Fraport Skyliners“, su kuria krepšininkas galiausiai sukirto rankomis, o Vechtos „SC Rasta“ klubas.

„Pasiūlymas buvo labai netikėtas, – 15min pasakoja Klaipėdos „Neptūne“ praėjusį sezoną žaidęs G.Masiulis – Gulėjau lovoje ir sulaukiau agento skambučio, kuris pranešė, jog manęs nori viena Vokietijos komanda. Pirma mintis buvo, kad tikrai ne, nevažiuosiu, nes per daug pavojinga. Praėjus kiek laiko pradėjau mąstyti giliau ir priėjau prie išvados, kad reikia išeiti iš komforto zonos.“

Atletas jau buvo apsisprendęs priimti pasiūlymą, bet tuo metu Vechtos klubas įsigijo kitus žaidėjus ir atsitraukė nuo lietuvio.

„Galvojau, kad jau ramu. Lieku Lietuvoje“, – prisiminęs šyptelėjo Kauno „Žalgiriui“ priklausantis krepšininkas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Gytis Masiulis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Gytis Masiulis

Vis dėlto jau kitą dieną krepšininkas sulaukė dar vieno skambučio, tik šįkart ne agento, o „Fraport Skyliners“ trenerio Sebastiano Gleimo.

Šis strategas Gytį iš arti matė dar jaunimo rinktinių laikais – S.Gleimas septynerius metus dirbo trenerio Haraldo Steino asistentu Vokietijos jaunučių, jaunių ir jaunimo komandose.

„Sakė, kad nori mane matyti komandoje ir kad tai bus puiki proga man pasirodyti“, – pokalbį su 35-erių strategu mena G.Masiulis.

207 cm ūgio krepšininkas neturėjo daug laiko apsvarstyti naujo varianto – apsispręsti reikėjo per 24 valandas.

Naršydamas komandos sudėtį internete puolėjas rado ir pažįstamų veidų – Leoną Kratzerį bei Richardą Freudenbergą, prieš kuriuos teko varžytis jaunimo čempionatuose.

„Galiu pasakyti, kad tai gynybinė komanda. Kiek žiūrėjau ir tikrinau, tai pagal gynybos efektyvumą ji buvo ketvirtoje pozicijoje lygoje. Manau, kad tai bus pagrindinis mūsų arkliukas“, – teigė kaunietis.

Ilgai nedelsęs G.Masiulis nusprendė krautis lagaminus ir pirmą kartą išbandyti legionieriaus duoną.

„Pagrindinis noras yra žaisti, o tam Frankfurte turėsiu puikias sąlygas. Kitas dalykas, galiu išeiti iš komforto zonos, kurioje buvau. Užsienyje dar nesu žaidęs, dar nebuvau taip labai atsiskyręs nuo tėvų ir visų draugų. Tai puiki proga išbandyti legionieriaus gyvenimą. Kai žaidi užsienyje, viskas yra kitaip“, – sakė krepšininkas.

Ar ramiai priėmė sprendimą keltis į šalį, kuri pagal koronaviruso susirgimo (virš 183 tūkst.) bei mirties atvejus (beveik 9 tūkst.) žengia devintoje vietoje visame pasaulyje?

Tai yra toks šansas, kad nelabai galiu kažką prarasti.

„Baimės dėl viruso tikrai buvo, – pripažįsta atletas. – Bet pasitariau su tėvais ir priėmiau sprendimą vykti. Manau, kad tai yra toks šansas, kad nelabai galiu kažką prarasti. Jei sužaisiu gerai, tai bus tik dar geriau, jei ne, tai nelabai ką prarasiu.“

Dvejonių krepšininkui buvo ir pirmą dieną atvykus į Vokietiją.

„Nauja šalis, kalbos nesuprantu, Frankfurto miesto nežinau. Viskas nauja, o dar pavargęs, nemiegojęs, viso skrydžio metu keliavęs su kauke. Galvojau, ar teisingą sprendimą priėmiau, bet jau kitą rytą viskas buvo gerai. Jaučiuosi pasiruošęs naujam iššūkiui“, – teigė krepšininkas.

Prieš priimant Vokietijos klubo pasiūlymą krepšininkui dar reikėjo sulaukti ir „Žalgirio“ palaiminimo, su kuriuo turi sudaręs sutartį.

„Jie suprato mane ir paskolino „Skyliners“ klubui. Problemų nebuvo“, – sakė buvusio krepšininko Tomo Masiulio sūnus Gytis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gytis Masiulis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gytis Masiulis

Krepšininkas jau spėjo pajusti vokišką tvarką bei klubo rodomą rūpestį žaidėjams. „Fraport Skyliners“ naujokas prieš prisijungdamas prie komandinių treniruočių dukart turėjo atlikti koronaviruso testą.

750 tūkst. gyventojų turinčio Frankfurto gatvės dar nėra pilnos žmonių, bet šurmulys jose po truputį didėja.

Kaukės privalu dėvėti visada – ir einant gatve, ir atvykstant į areną pratyboms.

Kasdien prieš įžengiant į salę krepšininkams yra matuojama temperatūra, kuri vėliau žymima protokole.

Labai stipriai akcentuojama higiena, prašoma dažnai dezinfekuoti rankas. Jei krepšininkai jaučia kokius negalavimus, būtina apie tai pranešti klubo darbuotojams.

„Sveikatos priežiūra čia yra aukščiausiame lygyje. Viską prižiūri tikrai tvarkingai, tikiu, kad viskas bus gerai“, – sakė G.Masiulis.

Kaunietis jau lieja prakaitą treniruotėse, kuriose dalyvauja dar ne visa komanda – „Fraport Skyliners“ legionieriai iš JAV turi praleisti dvi savaites saviizoliacijoje.

Reguliariajame sezone Frankfurto krepšininkai užėmė 14-ąją vietą, tad labai didelių tikslų užbaigimui nėra brėžiama.

Grupių etape laukia ketverios rungtynės, o pirmasis mačas, vyksiantis birželio 7-ąją dieną – prieš kitą Vokietijos pirmenybėse rungtyniaujantį lietuvį Roką Giedraitį ir jo atstovaujamą Berlyno ALBA.

VIDEO: „urBONUSas“: neraminančios permainos „Ryte“ ir pokyčiai „Žalgirio“ sudėtyje

B grupėje dar yra Liudvigsburgo „MHP Riesen“, Vechtos „SC Rasta“ bei Bambergo „Brose“ klubai.

Pirmosios keturios abiejų grupių komandos susikirs ketvirtfinalyje, kuriame, kaip ir pusfinalyje bei finale, bus žaidžiama iki dviejų pergalių.

„Stengsimės kovoti dėl pergalės kiekvienose rungtynėse. Tikiuosi, kad pateiksime sensacijų ir staigmenėlių“, – teigė G.Masiulis.

Nors atletas karantino metu ant sofos negulėjo ir dirbo su treneriu Klaipėdoje, tačiau kamuolio nebuvo laikęs jau seniai.

Ką jau kalbėti apie intensyvias krepšinio treniruotes salėje.

„Pradžioje skaudėjo kojas ir buvo sunku, bet po truputį priprantu. Ties krepšinio aspektu yra sunkiau, tačiau sąlygos visiems yra vienodos. Turime savaitę iki pirmų rungtynių, per šį laiką reikės pasiekti maksimalią sportinę formą, kokią tik galime“, – sakė G.Masiulis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas ir Gytis Masiulis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas ir Gytis Masiulis

Žaidimas Vokietijoje padės pamiršti sezoną Klaipėdoje, kuris pamėtėjo įvairių sunkumų.

Jei pirmasis G.Masiulio sezonas „Neptūne“ buvo puikus, pažymėtas puikiu žaidimu, bronzos apdovanojimais LKL bei 46 naudingumo balų pasirodymu prieš Panevėžio „Lietkabelį“, tai antrasis sezonas pajūryje svilo.

„Galėjo būti tikrai geriau, nes nepasiekėme nė vieno išsikelto tikslo. Tai nėra tas sezonas, kurį būtų smagu prisiminti“, – mintimis dalijosi krepšininkas.

Pirmiausia G.Masiuliui koją kišo traumos – pirmąjį sužeidimą jis patyrė dar prieš sezono pradžią, kai draugiškame mače susitrenkė nugaros nervą bei iš rikiuotės iškrito mėnesiui.

Tai nėra sezonas, kurį būtų smagu prisiminti.

Atėjus Kalėdoms – antroji trauma, kai Čempionų lygos rungtynėse plyšo čiurna. Dar vienas mėnuo be žaidimo.

„Tai pirmas kartas žaidžiant aukštesniame lygyje, kai patyriau tiek traumų. Psichologiškai buvo sunku, nes iki tol nežinojau, ką reiškia reabilitacija ir ką reiškia iš šono stebėti komandos žaidimą. Skaudėjo kojas, tad stengiausi stiprinti rankas. Bandžiau treniruotėse atrasti balansą. Šie sužeidimai padarė mane psichologiškai stipresniu, tikiu, kad tokia patirtis pravers ateityje.“

Antrajame sezone uostamiestyje LKL pirmenybėse sunkiojo krašto bei vidurio puolėjo pozicijose rungtyniaujantis žaidėjas rungtyniavo po 23 minutes, rinko po 10,3 taško, atkovojo po 4,1 kamuolio bei fiksavo po 14 naudingumo balų.

Klaipėdos „Neptūnas“ šį sezoną nepasiekė sau užsibrėžtų tikslų – nepateko į antrąjį FIBA Čempionų lygos etapą, Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverte namuose patyrė du skaudžius pralaimėjimus, o anksčiau laiko pasibaigusiose LKL pirmenybėse žengė ketvirtoje vietoje.

Teigiamam rezultatui pasiekti nepadėjo ir pokyčių karusėlė klube – nuo trijų trenerių per sezoną iki pakeitimų administracijoje.

„Tai labai blaškė. Manau, kad viskas susideda, rezultatas išėjo toks, koks yra“, – teigė G.Masiulis.

22-ejų krepšininkas koronaviruso fone Vokietijoje pasitinka pirmąjį karjeroje legionieriaus iššūkį, kuris tęsis vos mėnesį.

Tuomet – grįžimas į Lietuvą bei laukimas „Žalgirio“ sprendimo dėl kito sezono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas