Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 03 /20:08

Be pergalių: „Žalgiris“ pasiruošimo etape nusileido ir „Lietkabeliui“

Pasiruošimą artėjančiam sezonui tęsiantis Kauno „Žalgiris“ patyrė antrą pralaimėjimą iš eilės. Šįkart austro Martino Schillerio auklėtiniai Kaune 80:82 (20:14, 15:27, 25:23, 20:18) turėjo pripažinti ir Panevėžio „Lietkabelio“ pranašumą.
Janis Strelniekas
Janis Strelniekas / zalgiris.lt nuotr.

Šiose rungtynėse su „Žalgirio“ marškinėliais debiutavo latvis Janis Strelniekas. Mačą jis pradėjo starto penkete kartu su Emmanueliu Mudiay, Edgaru Ulanovu, Tyleriu Cavanaugh ir Joffrey Lauvergne.

Lyginant su pirmuoju kontroliniu maču, kurį „Žalgiris“ trečiadienį pralaimėjo vienu tašku Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipai, treneris Martinas Schilleris atliko vieną keitimą – Luką Lekavičių starto penkete pakeitė minėtasis J.Strelniekas.

„Lietkabelis“ šiose rungtynėse vertėsi vos 8 žaidėjais. Panevėžiečiams dėl smulkių traumų padėti negalėjo Džordže Gagičius, Nikola Radičevičius ir Karolis Giedraitis.

Rungtynių pradžioje J.Lauvergne gražiai nurūko į puolimą ir sugrūdo kamuolį iš viršaus, o „Žalgiris“ po pirmojo kėlinio pirmavo 6 taškais (20:14).

Tačiau antrajame kėlinyje „Lietkabelis“ įsišaudė iš toli ir panevėžiečiai, laimėję kėlinį 12 taškų skirtumu, jau patys pirmavo 6 taškais (35:41).

Įsidrąsinę svečiai trečiajame kėlinyje susikrovė ir dviženklę persvarą (46:56). Tiesa, prieš lemiamą ketvirtį „Žalgiris“ skirtumą sumažino iki keturių (60:64).

Ketvirtajame kėlinyje virė kova taškas į tašką. L.Lekavičius išvedė į priekį „Žalgirį“ (75:74), bet Gediminas Orelikas čia pat sugrąžino pranašumą „Lietkabeliui“ (75:77). Paskutinę minutę „Žalgiris“ suklydo neišsimesdamas kamuolio per 5 sekundes, bet Dovydas Giedraitis prametė abu baudos metimus.

Rezultatą išlyginti galėjęs Nielsas Giffey taip pat sykį metė pro šalį nuo baudų metimo linijos (80:81), o G.Orelikas taip pat pataikė tik sykį (80:82). „Žalgiriui“ paskutinei atakai liko 7 sekundės, L.Lekavičius ėmėsi iniciatyvos, bet jo metimas skriejo pro šalį.

VIDEO: Gražiausi rungtynių epizodai

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidęs G.Orelikas pelnė 16 taškų. Kristupas Žemaitis „Lietkabeliui“ pridėjo 14, D.Giedraitis – 13 taškų.

„Žalgirio“ komandoje išsiskyrė L.Lekavičius (14 tšk.), Joshas Nebo (13 tšk. ir 7 atk. kam.) bei Joffrey Lauvergne (12 taškų). Debiutavęs J.Strelniekas įmetė 11 taškų ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Rezultatyviausias pirmųjų rungtynių žaidėjas E.Mudiay šįkart surinko 5 taškus.

Be žiūrovų vykusias rungtynes stebėjo ir buvęs žalgirietis Sonny Weemsas, šiltai apsikabinęs su buvusiais komandos draugais.

„Žalgiris“ artimiausiu metu, rugsėjo 7 d., kels sparnus į Turkiją, kur tęs pasiruošimą sezonui „Gloria Cup“ turnyre. Rugsėjo 8 d. sieks revanšo su „Lokomotiv“, rugsėjo 10 d. žais su Bursos „Tofas“, o rugsėjo 12 d. – su Eurolygos čempionais Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas