Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Belgradą prisijaukinęs R.Giedraitis prisiminė nuoskaudas dėl rinktinės: „Nemaloni patirtis“

Rokas Giedraitis balkanų žiniasklaidai išliejo širdgėlą dėl Lietuvos rinktinės. Į galutinę rinktinės sudėtį vasarą nepatekęs R.Giedraitis neslėpė buvo supykęs dėl trenerio Kazio Maksvyčio elgesio stovyklų metu. Jis taip pat kalbėjo apie tai, kad mėgaujasi gyvenimu Belgrade ir žaidimu „Crvena Zvezda“ klube.

„Atvirai galiu pasakyti – supykau. Nebuvo jokio tarpusavio ryšio stovyklų metu. 6-7 metus žaidžiu Eurolygoje, nesu vaikas – man reikia aiškumo. Pykau ne dėl to, kad neįtraukė į rinktinės dvyliktuką, o todėl, kad visai nesikalbėjo, nebendravo. Manau, tai nesąžininga, bet tokių dalykų kartais nutinka. Tai nemaloni patirtis“, – „Meridian Sport“ sakė R.Giedraitis, nupasakojęs ir Lietuvoje tvyrojusią nuotaiką po to, kai rinktinė nepateko į Paryžiaus olimpines žaidynes.

„Visa Lietuva buvo nustebinta pralaimėjimu Puerto Rikui. Buvo tikimasi, kad pateksime į olimpines žaidynes, bet… Nepatekome antrą kartą iš eilės, visi Lietuvoje tuo nusivylę. Mes, žaidėjai, turime kažką daryti, nes jau devynerius metus nelaimėjome medalio, tai liūdna. Krepšinis – tarsi religija Lietuvoje“.

„Meridian Sport“ lietuvį, kuris Belgrade žais antrą sezoną apibūdino kaip žaidėją, gebantį prisitaikyti prie skirtingų sąlygų užsienio klubuose ir uoliai vykdyti trenerių sumanymus, net jei tai nėra susiję su uždutimis, kurias jis yra įpratęs vykdyti aikštelėje.

Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis

„Kovojantis kiekviename aikštės centimetre, bet pirmiausia – nuostabus metikas“, – priminė „Meridian Sport“. Pats R.Giedraitis tikino, kad Belgrade apsiprato ir jis pats, ir šeima:

„Kai sezono pabaigoje išgirdau gandus, kad galiu likti ir kai atėjo pasiūlymas, net nenorėjau galvoti apie kitus klubus. Man čia patinka, patinka ir mano šeimai. Antri metai bus daug lengvesni, nes jau pažįstu miestą, žmones... Laukiu dar geresnio sezono“.

Likęs už rinktinės borto, R.Giedraitis vasarą praleido su šeima ir draugais. „Šiek tiek keliavome, bet didžiąją laiko dalį praleidau namuose. Nelabai ką nuveikiau, tiesiog pailsėjau“, – sake R.Giedraitis.

Paklaustas apie savo vaidmenį šio sezono „Crvena Zvezda“ ekipoje, R.Giedraitis pripažino, kad žaidimo minutėmis teks dalintis su į komandą sugrįžusiais Nikola Kaliničiumi ir Ognjenu Dobričiumi.

„Mano vaidmuo bus panašus į tą, kurį turėjau praėjusį sezoną. Aišku, negali vienodai gerai sužaisti visų sezono rungtynių, visi turi pakilimų ir nuosmukių. Todėl gerai, kad dabar turime N.Kaliničių ir O.Dobričių – bet kuris bet kada galės iššauti. Smagu, kad turime panašaus lygio žaidėjų. Ar žaisiu daugiau, ar mažiau – nesvarbu. Noriu laimėti, padėti komandai kiek galiu. Neabejoju, kad atiduosiu visą širdį aikštėje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi