Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Brolio pėdomis: „Lietkabelį“ papildė NBA ir Eurolygos patirties turintis graikas

Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ ekipą papildė dar vienas žaidėjas – į komandą atvyksta Georgios Kalaitzakis. Su legionieriumi iš Graikijos sudaryta sutartis vienam sezonui.
Georgios Kalatizakis
Georgios Kalatizakis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Komandos naujokui Panevėžys pažįstamas – čia 2020-21 m. sezono pabaigoje ir 2021-22 m. sezone rungtyniavo jo brolis Panagiotis.

Georgios anksčiau taip pat yra rungtyniavęs Lietuvoje, kuomet 2019-20 m. sezone kartu su broliu atstovavo Kėdainių „Nevėžiui-Optibet“.

Iki etapo Lietuvoje G.Kalaitzakis nuo 2015 m. rungtyniavo Atėnų „Panathinaikos“ klube, su kuriuo būdamas 18-os debiutavo Eurolygoje. Į Graikijos sostinę Georgios grįžo 2020-21 m. sezone, kuriame po 4-tą kartą laimėjo šalies lygą ir taurę.

2021 m. G.Kalaitzakis išgirdo savo pavardę NBA naujokų biržoje, o šansą debiutuoti stipriausioje planetos lygoje jam suteikė Milvokio „Bucks“ klubas, kuriame graikas sužaidė 9-erias rungtynes.

Vėliau tame pačiame sezone „7bet-Lietkabelio“ naujokas prisijungė prie Oklahomos „Thunder“ komandos, kurioje per 4 mačus rinko po 17,5 taško.

Geriausias rungtynes NBA G.Kalaitzakis sužaidė 2022 m. balandžio 9 d. prieš Los Andželo „Lakers“, kuomet pelnė 25 taškus, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 4 kamuolius.

Galimybių pasirodyti Georgios gavo ir NBA G lygoje, kur „Bucks“ ir „Thunder“ dukterinėse komandose Viskonsino „Herd“ ir Oklahomos „Blue“ iš viso žaidė 33 kartus.

Po sezono, praleisto už Atlanto, 25-erių krepšininkas grįžo į „Panathinaikos“ ir 2022-23 m. sezone žengė ant parketo 26-eriose Eurolygos rungtynėse, kuriose fiksavo 2 taškų ir 1,1 atkovoto kamuolio vidurkius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus