Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 06 16

Buvę bendražygiai tiki suvyriškėjusiu „Žalgirio“ sugrįžėliu: „Dabar jis bus kitoks“

Kauno „Žalgiris“ antrą kartą patikėjo Laurynu Biručiu ir susigrąžino iš Šiaulių kilusį bokštą į komandą. Pirmas blynas prisvilo, bet buvę vidurio puolėjo bendražygiai tiki – šį kartą jam gali pavykti įsitvirtinti Eurolygos klube.

Donatas Sabeckis paduoda kamuolį Laurynui Biručiui, o šis krauna jį iš viršaus, pradžiugindamas prie šoninės linijos plojantį Antaną Sireiką.

Toks vaizdas 2017-2018 m. sezono „Šiaulių“ klube buvo dažnas kaip Johno Stocktono ir Karlo Malone'o pikenrolai legendiniuose „Utah Jazz“, o galiausiai atvedė Saulės miesto klubą ant aukščiausio laiptelio Lietuvos krepšinio lygoje per šešerius metus.

Bet ilgai tai netruko.

Po sezono ant „Šiaulių“ lyderių tinklus užmetė „Žalgiris“, susižvejojęs į Kauną ir D.Sabeckį, ir L.Birutį.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Laurynas Birutis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Laurynas Birutis

A.Sireika, tarsi nujausdamas neišvengiamą lemtį, dar bandė sulaikyti tuo metu 21-erių vidurio puolėją, teigdamas, jog šiam vertėtų dar bent sezoną tobulėti jo komandoje, kad būtų pasiruošęs Eurolygos klubui, bet L.Birutis nepaklausė.

Galiausiai, D.Sabeckis „Žalgiryje“ neįsitvirtino ir buvo paskolintas kitai komandai, o L.Biručio sezoną sugadino traumos, dėl kurių jam prireikė net dviejų kelio operacijų. Tada, kai galėjo rungtyniauti, šiaulietis Eurolygoje pelnė vos po 2,7 taško ir atkovojo po 0,9 kamuolio.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Donatas Sabeckis ir Laurynas Birutis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Donatas Sabeckis ir Laurynas Birutis

Galiausiai, stipriausiame žemyno turnyre sužaidęs tik 17 rungtynių, centras paliko „Žalgirį“ ir vėl grįžęs į LKL vidutiniokus – šįkart Prienų klubą – turėjo vėl pradėti savo kilimą aukštyn.

Trejus metus užtruko L.Biručio kopimas į kalną, pavadinimu „Žalgiris“, o kelyje jam teko padaryti didelį vingį – iš Prienų 2020-aisiais aukštaūgis išskrido į Santjago de Kompostelą.

Du sezonai stipriausioje Ispanijos lygoje rungtyniaujančiame „Obradoiro“ klube buvo atgaiva L.Biručio karjeroje.

Obradoirocab.com nuotr./Laurynas Birutis
Obradoirocab.com nuotr./Laurynas Birutis

Jis įrodė, kad gali būti komandos lyderiu ne tik LKL vidutiniokėse, bet ir stipriausiame Europos vietiniame čempionate.

10,8 taško, 5,4 atkovoto kamuolio ir 15,3 naudingumo balo pirmajame sezone bei 13,1 taško, 4,8 sugriebto kamuolio ir 15 naudingumo balo antrajame – tokius rodiklius žaisdamas prieš galingus oponentus turėjo L.Birutis.

„Jeigu jis būtų manęs paklausęs, gal nebūtų reikėję laukti tuos ketverius metus, – savo patarimą L.Biručiui 2018-aisiais prisiminė Antanas Sireika. – Aš sakiau, kad reikia būti tokiu žaidėju, kuris bent dvejus metus rodytų pastovius rezultatus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas