Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09:00

Buvęs krepšinio komentatorius dirba pasaulio futbolo čempionate: „Kažkas tokio!“

Linas Kunigėlis labiau pažįstamas Lietuvos krepšinio sirgaliams, bet dabar buvęs krepšinio komentatorius turi rimtų reikalų Uzbekistane, kur vyksta salės futbolo čempionatas. Nors Lietuvos futbolininkų ten nėra, Vidurio Azijos šalyje darbuojasi keturi lietuviai.
Linas Kunigėlis dirba pasaulio salės futbolo čempionate Uzbakistane.
Linas Kunigėlis dirba pasaulio salės futbolo čempionate Uzbakistane. / Asmeninio albumo nuotr.

Lino Kunigėlio balsą ir pažadinti vidury nakties atpažintų daug vyresnių krepšinio aistruolių, bet buvęs krepšinio komentatorius ir ilgametis Lietuvos rinktinės spaudos atstovas pastaraisiais metais braido ne tik po krepšinio laukus.

52 metų uteniškio darbai pastaraisiais metais labiau siejosi su tarptautinių televizijos transliacijų bei renginių prodiusavimu, techninių detalių išpildymu.

„Aš net nežinau, ar galėčiau tebevadinti save krepšinio žmogumi. Jaučiuosi gerai ten, kur galiu dirbti su įdomiais žmonėmis. O tai nėra susiję su kuria nors viena sporto šaka.“

Kai sporto varžybų prodiuseris Mykolas Adomavičius pakvietė prisidėti prie darbų 2021 metų pasaulio salės futbolo čempionate Lietuvoje, L.Kunigėlis sutiko.

Užsimezgusios pažintys dideliame tarptautiniame turnyre lėmė dar vieną skambutį, po kurio jis iškeliavo į Uzbekistaną.

„Kai paskambino ir pakvietė, mielai sutikau, – sakė šiuo metu Bucharoje, kur vyksta vienas grupių etapų, dirbantis L.Kunigėlis. – Atstovauju vietiniam organizaciniam komitetui, nes šioje vietoje praverčia gebėjimas laisvai kalbėtis angliškai ir rusiškai.

Vietiniai žmonės, su kuriais reikia komunikuoti darbo klausimais, dažniausiai šneka viena užsienio kalba, sakyčiau, kad labiau rusiškai. Tad mano gebėjimai naudingi paspartinant efektyvumą.“

Asmeninio albumo nuotr./Linas Kunigėlis dirba pasaulio salės futbolo čempionate Uzbakistane.
Asmeninio albumo nuotr./Linas Kunigėlis dirba pasaulio salės futbolo čempionate Uzbakistane.

L.Kunigėlis į Uzbekistaną išvyko rugpjūčio 15 dieną, grįš – spalio 3 dieną. 24 komandų pasaulio salės futbolo čempionatas prasidėjo praėjusią savaitę, bet beveik mėnesį truko pasirengimas, įvairūs technikos patikrinimai ir testavimai.

„Net ir salė visiškai nauja, mums jau būnant ten statybininkai dar dažė kabinetų sienas, pirmas įspūdis gerokai priminė statybvietę, kai grįžus iš darbo į viešbutį turi nusipūsti dulkes“, – pasakojo L.Kunigėlis.

Jam jau būnant Bucharoje buvo įrengiami UEFA biurai, platformos televizijos kameroms, tikrinami interneto ryšiai bei vyko aibė kitų pasirengimo darbų.

„Kiekvieną rytą pradedi su 10-15 darbų sąrašu, o dienos pabaigoje žiūri, kiek pavyko padaryti, o kiek teko perkelti į kitą dieną“, – savo dienotvarkę apibūdino L.Kunigėlis.

Dirba ir daugiau tautiečių

Uzbekistane jis nėra vienintelis futbolo renginyje dirbantis lietuvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas