Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 31 /19:51

Byrėti pradėjęs „Rytas“ gavo dar vieną smūgį: krito taškų lenktynėse Kėdainiuose

Vidinių problemų kamuojamas Vilniaus „Ryto“ klubas gavo dar vieną skaudų kirtį. Šeštadienio vakarą Donaldo Kairio vyrai svečiuose pralaimėjo LKL rungtynes Kėdainių „Nevėžiui“ – 94:100 (20:23, 24:27, 29:21, 21:29).
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Mačo didvyriu tapo 22 taškus pelnęs ir karjeros rungtynes sužaidęs Domantas Vilys. Vaidas Čepukaitis ir Vaidas Kariniauskas pridėjo po 18 taškų.

„Nevėžis“ vilniečius įveikė tik penktą kartą klubo istorijoje. Pastaruoju metu kėdainiečiai demonstruoja puikų krepšinį ir savo aikštėje laimėjo visus penkis šio sezono mačus.

VIDEO: Rungtynių epizodai

Tuo tarpu „Rytui“ tai buvo antrasis pralaimėjimas LKL pirmenybėse iš eilės. Savaitės viduryje vilniečiai dar patyrė pralaimėjimą ir Čempionų lygos starte.

Pastarosiomis dienomis neramu ir Vilniaus komandos drabužinėje.

„Rytui“ Kėdainiuose nepadėjo ne tik su komanda penktadienį oficialiai atsisveikinęs Demetrius Jacksonas, bet ir kitas lyderis Andrew Goudelockas.

Oficiali priežastis – kirkšnies skausmai, tačiau mūsų portalas jau anksčiau rašė, kad netrukus amerikietis gali pasekti D.Jacksono pėdomis ir atsisveikinti su Vilniumi.

Komandai padėti vis dar negali ir Martynas Echodas bei Maurice‘as Ndouras.

Šeštadienį Kėdainiuose „Rytą“ traukė trečiasis amerikietis Chrisas McCullough. Jis pelnė 19 taškų ir buvo rezultatyviausias svečių gretose. Po 17 pridėjo Lukas Uleckas ir Kristjanas Kitsingas.

„Nevėžis“ laimėjo pelnytai ir pirmavo didžiąją rungtynių dalį. Antrojo kėlinio pabaigoje Kėdainių ekipa laimėjo atkarpą 22:8 bei išsiveržė į priekį 50:42, tačiau „Rytas“ tuomet atsakė spurtu 9:0 ir persvėrė rezultatą savo naudai 51:50.

„Nevėžis“ į šturmą dar kartą pakilo lemiamame kėlinyje, kai laimėjo atkarpą 9:4 bei vėl atsidūrė priekyje 80:75. Negana to, netrukus šeimininkai pridėjo spurtą 6:0 bei likus žaisti 3 minutes atsiplėšė 88:80.

D.Kairio auklėtiniai nepasidavė ir bandė išsigelbėti pražangomis, tačiau laiko neužteko – persvarą išsaugojęs kėdainiečiai šventė sunkią pergalę.

„Nevėžis“: Domantas Vilys 22 (3/5 tritaškiai), Vaidas Kariniauskas (11 rez. perd.) ir Vaidas Čepukaitis (6 atk. kam., 5 kld.) po 18, Julius Kazakauskas 15 (10 atk. kam.), Panagiotis Kalaitzakis 13 (7 atk. kam.).

„Rytas“: Chrisas Mcculloughas 19 (6 atk. kam.), Lukas Uleckas (3/4 tritaškiai) ir Kristijanas Kitsingas (4/7 tritaškiai) po 17, Mindaugas Girdžiūnas 14 (6 rez. perd., 5 kld.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas