Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 25

Čekų treneris išsisuko nuo provokuojančio klausimo apie Donatą Motiejūną

„Kiek kamuolių puolime jie atkovojo?“ – tyliai prie mikrofono savo žaidėjo paklausė čekų treneris Ronenas Ginzburgas. „14? Atrodė, kad daugiau“, – į Vojtechą Hrubaną kreipėsi treneris. Čekijos rinktinės strategą stebino kai kurie lietuviški skaičiai, nors jis pats pripažįsta, kad beveik puikus krepšinis pirmadienį Vilniuje vos nepadėjo nugalėti 2021-ųjų Europos čempionato atrankos C grupės favoritų – Lietuvos krepšininkų.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Pasakiau žaidėjams – žaidėme žymiai geriau nei prieš Daniją, – pirmąsias laimėtas Europos čempionato atrankos rungtynes 75:71 prisiminė R.Ginzburgas. – Manau, tris kėlinius žaidėme gal ne puikų, bet labai gerą krepšinį.“

R.Ginzburgas atsigręžė į netektis.

Jis šiame FIBA lange neturėjo ne tik geriausių Čekijos krepšininkų Tomašo Satoransky bei Jano Vesely, tačiau dar bent dviejų svarbių rotacijos žaidėjų – centro Ondrejaus Balvino ir perimetro žaidėjo Blake'o Schilbo.

Būtent per priekinę liniją čekus lietuviai skriaudė smarkiausiai. Štai Laurynas Birutis į Čekijos rinktinės krepšį suvertė 17 taškų per 15 minučių.

„Pabaigoje sumokėjome už tai kainą. Jų aukštaūgiai nužudė mus po du prieš du situacijų. Rungtynės buvo nulemtos per dvi pirmąsias ketvirtojo kėlinio minutes. Nepataikėme laisvų metimų, o jie nubaudė mus per baudos aikštelę“, – akcentavo 56-erių Izraelio specialistas.

„Turime būti objektyvūs matydami, su kuo mes žaidžiame“, – Lietuvos stiprybę pripažino R.Ginzburgas.

VIDEO: Karštas L.Biručio komentaras po pergalės prieš čekus

Įdomu, kad vien per pirmąjį kėlinį Lietuvos rinktinė po čekų krepšiu sugriebė net 11 kamuolių. Tiesa, per tris likusius ketvirčius varžovų baudos aikštelėje lietuviams pavyko sučiupti jau tik 3 kamuolius.

Kita vertus, L.Biručio ir D.Motiejūno centimetrai turėjo ir kitą medalio pusę. Kartais Darius Maskoliūnas buvo verčiamas į aikštę mesti penketą su Jonu Mačiuliu centro pozicijoje. Tam, kad pavyktų sugaudyti aukštaūgius čekų snaiperius, kurie nuvaikė nuo kojų Lietuvos rinktinės centrus.

Į akis krito Donato Motiejūno gynyba. Dėl jos trenerių štabas keliskart griebėsi už galvos.

VIDEO: M.Kalnietis įvertino ir D.Maskoliūno, ir R.Jokubaičio debiutą

LRT žurnalisto Ryčio Kazlausko paklaustas, ar pulti, kai aikštėje rungtyniavo Donatas Motiejūnas, čekams buvo lengviau, R.Ginzburgas pagalvojęs taktiškai išsisuko.

„Tai kaip šachmatai. Puolime turėjome variantų pulti per aukštaūgių tritaškius ir taip susikurti sau parankias mikrodvikovas. Bet kitoje pusėje jie turėjo pranašumą baudos aikštelėje. Kūrėmės situacijas ne tik su Motiejūnu, bet ir su antru jūsų centru (L.Biručiu, – aut.), kuris žaidė labai gerai“, – sakė R.Ginzburgas.

Vos per 12 minučių D-Mo surinko 10 taškų ir 7 atkovotus kamuolius, bet jam būnant aikštėje čekai įmetė 7 taškais daugiau nei lietuviai.

VIDEO: Rokas Jokubaitis džiaugėsi debiutu Lietuvos rinktinėje ir pergale

Čekams iki netikėtos pergalės trūko nedaug. Ketvirtąjį kėlinį jie pradėjo pirmaudami 67:62, bet paskutinę 10 minučių atkarpą pralaimėjo 22:35.

„Tris kėlinius žaidėme tikrai gerai. Bet negalime sau leisti tokio aptemimo prieš tokias komandas kaip Lietuva. Tai mums kainavo pergalę“, – pripažino V.Hrubanas.

Kaip svarbų lemiamo lietuvių spurto faktorių R.Ginzburgas dar išskyrė Roką Jokubaitį, kuris iš viso pasižymėjo 7 taškais ir 6 rezultatyviais perdavimais. Būtent jis vadovavo Lietuvos rinktinės žaidimui ketvirtajame kėlinyje, kai dėl skausmo komandai nebegalėjo padėti Mantas Kalnietis.

„Manęs jis nenustebino, nes tai Eurolygos žaidėjas. Ir jis geras įžaidėjas. Manau, Jokubaitis turi puikią ateitį“, – sakė čekų strategas.

VIDEO: A.Butkevičius apie raktą į pergalę prieš Čekijos rinktinę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant