Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 17

Čempioniškas startas: „Žalgiris“ puotavo Klaipėdoje

Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“ galingai pradėjo naują Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezoną. Kauniečiai Klaipėdoje net 107:55 (34:16, 21:7, 25:14, 27:18) sumindžiojo „Gargždų“ klubą.
Dovydas Butka ir Edgaras Ulanovas
Dovydas Butka ir Edgaras Ulanovas / zalgiris.lt nuotr.

„Žalgiris“ vertėsi be pasaulio čempionate žaidusių Igno Brazdeikio, Tomo Dimšos ir Rolando Šmito, nemažai laiko skyrė ir jauniesiems komandos krepšininkams, bet vis tiek nesutiko jokio pasipriešinimo „Švyturio“ arenoje, kurioje šį sezoną namų rungtynes žais Gargždų klubas.

Kauniečiai visus kėlinius laimėjo užtikrintai, o vienu metu buvo susikrovę ir 53 taškų pranašumą.

Per pirmąjį kėlinį žalgiriečiai sumetė visus 9 dvitaškius, keturis tritaškius iš šešių ir dominavo aikštėje taip, kad dar nesužaidus 10 minučių Kazys Maksvytis turėjo prabangą į aikštę mesti debiutantą 20-metį Dovydą Butką.

Po pirmojo ketvirčio „Žalgiris“ pirmavo jau 34:16, o žemesnės pavaros neįjungė ir antrame kėlinyje, per kurį praleido vos 7 taškus ir ėmė triuškinti oponentus – įpusėjus mačui rezultatas buvo 55:23.

Antrajame kėlinyje ant parketo pasirodė ir antrasis „Žalgirio“ jaunuolis – 21-erių Nedas Montvila, o D.Butka pirmąją mačo pusę uždarė gražiu tritaškiu su sirena.

Po ilgosios pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė. Brady Manekas per kėlinį pataikė net keturis tritaškius, o „Žalgirio“ pranašumas išaugo iki nepadoraus – 78:29.

Kiek atkuto gargždiškiai kėlinio pabaigoje, laimėdami atkarpą 8:0, tačiau „Žalgiris“ be problemų išlaikė milžinišką persvarą ir įsirašė pirmąją pergalę šiame sezone.

„Žalgirio“ gretose pirmąsias oficialias rungtynes nuo sausio pradžioje patirtos Achilo sausgyslės traumos sužaidė Keenanas Evansas. Amerikietis rungtynes pradėjo starto penkete ir per 16 minučių pelnė 10 taškų bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Žalgirio“ gretose visi žaidėjai pelnė bent po 4 taškus, įskaitant ir D.Butką su N.Montvila. Jie sužaidė atitinkamai 7 ir 12 minučių bei pelnė po 4 taškus.

Labiausiai išsiskyrė „Žalgirio“ naujokas B.Manekas – jo sąskaitoje 23 taškai ir 7 tritaškiai iš 9 per 23 minutes.

„Gargždai“: Jaylonas Scottas 18 (9 kld.), Ivanas Gavrilovičius 10, Amandas Urkis 7.

„Žalgiris“: Brady Manekas 23 (7/9 trit.), Arnas Butkevičius 14, Edgaras Ulanovas 13, Keenanas Evansas ir Lukas Lekavičius po 10, Nazas Mitrou-Longas (5 rez. perd.) ir Kevarriusas Hayesas po 7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas