Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 10 07

Čempionų charakteris: 22:0 spurtavęs „Žalgiris“ palaužė „Rytą“

Kauno „Žalgiris“ prisiminė, kas yra LKL čempionas per ketvirtą kėlinį rungtynėse Vilniuje, kur surengęs neįtikėtiną spurtą 22:0 palaužė drąsiai besipriešinusį Vilniaus „Rytą“ 76:69 (23:16, 18:26, 11:21, 24:6).
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Marius Grigonis prabilo metimais, kai labiausiai reikėjo Kauno „Žalgiriui“, ir pervertė banguotą mačą Vilniuje svečių naudai.

„Rytas“ po D.J.Seeley tritaškių šou turėjo net 14 taškų persvarą ketvirtojo kėlinio pradžioje, bet tada „Žalgiris“ įtempė raumenis ir iškovojo penktą pergalę LKL čempionate.

Vilniaus komanda žaidė nuostabias rungtynes, bet visiškai įstrigo ketvirtame kėlinyje, kai aštuonias minutes nepelnė taškų. „Rytas“ su trimis laimėtais mačais per ketverias rungtynes nusileido į trečią vietą LKL čempionate, į antrą praleidęs Klaipėdos „Neptūną“ (4-1).

„Rytas“: D.J.Seeley 22, D.Suttonas 8, M.Normantas 7, M.Echodas, D.Sirvydis, M.Girdžiūnas, A.Butkevičius po 6, E.Bendžius 5, E.Kairys 3;

„Žalgiris“: N.Woltersas 20, M.Grigonis 12, B.Daviesas 10, A.Kavaliauskas ir L.Birutis po 6, P.Jankūnas, E.Ulanovas ir A.White'as po 5, T.Walkupas 4, A.Milaknis 3.

9 tūkst. žiūrovų įkaitintoje arenoje N.Woltersas pirmasis nusimetė įtampą ir vienas pelnė pirmuosius 10 „Žalgirio“ taškų.

„Žalgirio“ įžaidėjas iš JAV padėjo Kauno klubui greitai susikrauti dviženklę persvarą (15:6).

Be traumuoto įžaidėjo Chriso Kramerio mačą pradėjęs „Rytas“ strigo agresyvioje kauniečių gynyboje, bet Dominique'as Suttonas ir D.J.Seeley išjudino šeimininkų atakas.

Joms drąsiai vadovavo 21 metų Margiris Normantas, keitęs Mindaugą Girdžiūną įžaidėjo pozicijoje.

Atsirėmę į įsibėgėjusį D.J.Seeley, kuris iki pertraukos pelnė 13 taškų, Vilniaus krepšininkai pirmą kartą įsiveržė į priekį paskutinę antro kėlinio minutę.

„Rytas“ ilgai sėkmingai gynėsi prieš „Žalgirio“ priekinės linijos vyrus: Brandoną Daviesą, Paulių Jankūną ir Edgarą Ulanovą, kurie iki pertraukos drauge surinko tik 8 taškus.

Tuo metu D.J.Seely trečiajame kėlinyje įšovė net tris tritaškius, dar vieną pridėjo aikštėje pasirodęs 18-metis Deividas Sirvydis, ir „Rytas“ įgijo 14 taškų pranašumą (68:54).

Tačiau tada – stop. „Žalgiris“ surengė neįtikėtiną spurtą 22:0, per kurį ypač aktyviai puolė ir gynėsi M.Grigonis.

Vilniaus krepšininkai laimėjo kovą dėl kamuolių (33:29) kovingose rungtynėse ir pataikė 40 proc. tritaškių, bet suklydo 19 kartų.

61 proc. dvitaškių pataikęs Kauno klubas pasinaudojo ilgesne žaidėjų rotacija, kurios prireikė per 40 minučių ypač banguotų rungtynių.

Rungtynių „Rytas“ – „Žalgiris“ eiga

Ketvirtasis kėlinys

40 min. Kauno komandos spurtas 22:0, o pergalė 76:69. Neįtikėtina pabaiga.

38 min. „Žalgiris“ tęsia spurtą 15:0! M.Grigonis tritaškiu vėl išvedė Kauno klubą į priekį – 69:68.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainiaus Adomaičio ir Šarūno Jasikevičiaus emocijos rungtynių metu
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainiaus Adomaičio ir Šarūno Jasikevičiaus emocijos rungtynių metu

37 min. Iš vilniečių persvaros liko 2 taškai, kai įsismarkavo B.Daviesas ir N.Woltersas. 68:66.

35 min. „Žalgiris“ kyla į šturmą. Trauktis jau nėra kur, svečiai didina apsukas ir mažiną skirtumą – 68:62 vilniečių naudai.

33 min. Pirmojoje eilėje sėdintys humoristai Justinas Jankevičius ir Paulius Ambrazevičius juokiasi – turbūt ir jie nesitikėjo, kad traumų praretinta Vilniaus komanda bus priekyje dviženkle persvara (68:58) likus žaisti 7 minutes.

32 min. D.Sirvydis siunčia dar vieną tritaškę žinutę – 68:54.

Trečiasis kėlinys

30 min. D.J.Seeley jau pelnė 22 taškus karštose rungtynėse, kuriose šeimininkai laimėjo kėlinį 10 taškų ir pirmauja 63:52. Šiandien amerikietis turi pirkti loterijos bilietus, nes jam sekasi – 5 iš 6 tritaškių.

27 min. D.Sirvydis pataikė tritaškį! 18-metis vilnietis prisidėjo prie D.J.Seeley šou ir rezultatas staiga pašoko iki trylikos taškų – 61:48.

26 min. D.J.Seeley varo iš proto sirgalius! Amerikietis pataikė du tritaškius, jau pelnė 19 taškų, o „Rytas“ žengia priekyje 55:48.

25 min. E.Kairys sėda ant suolo su ketvirta pražanga. Tai rimtas pavojus „Rytui“, kurio persvara minimali (49:48). Užtat aikštėje pasirodė jaunasis Deividas Sirvydis.

22 min. „Rytas“ sėkmingai ginasi prieš „Žalgirio“ priekinės linijos vyrus: Brandoną Daviesą, Paulių Jankūną ir Edgarą Ulanovą, kurie iki pertraukos drauge surinko tik 8 taškus. Gera gynyba leidžia laikytis šeimininkams priekyje 43:41.

Antrasis kėlinys

20 min. E.Bendžius tritaškiu palydėjo komandas į pertrauką, kur „Rytas“ žengia su minimalia persvara – 42:41.

Per pirmąją rungtynių dalį „Rytui“ daugiausiai taškų pelnė: D.J.Seeley (13), D.Suttonas (8), M.Normantas (7).

„Žalgirio“ gretose rezultatyviausi: N.Woltersas (12), L.Birutis ir A.Kavaliauskas (po 6).

20 min. Arena sprogsta triukšmu, nes Vilniaus komanda pirmą kartą priekyje – 39:37. Tai D.J.Seeley tritaškis kelia šeimininkus link euforijos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL grandų dvikova : „Rytas“ – „Žalgiris“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL grandų dvikova : „Rytas“ – „Žalgiris“

19 min. M.Normantas labai drąsus šįvakar. 21 metų gynėjas jau pelnė 7 taškus ir padeda „Rytui“ laikytis šalia – 36:37. Tiesa, gynėjas šlubčioja – panašu į dar vieną traumą.

17 min. D.J.Seeley įsišaudo. Po jo tritaškio ir A.Butkevičiaus greitos atakos Vilniaus klubas prisivijo svečius iki taško – 32:33.

16 min. Aikštėje – kieta, fizinė kova, kokios jau pasiilgome, o tribūnose – smagus triukšmas. 28:33.

13 min. Tuo metu aikštėje skirtumas lieka panašus – po A.Milaknio tritaškio 22:30 svečių naudai.

12 min. Š.Jasikevičius lyg šeštas žaidėjas. Jis labai emocingai vadovauja „Žalgiriui“ ir dažnai įžengia į aikštę 3-4 metrus. Gražus emocijų spektaklis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./LKL grandų dvikova : „Rytas“ – „Žalgiris“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./LKL grandų dvikova : „Rytas“ – „Žalgiris“

Pirmasis kėlinys:

10 min. Po pirmojo kėlinio – 16:23 „Žalgirio“ naudai.

8 min. M.Normantas budina šeimininkus tritaškiu. Prie jaunojo vilniečio prisideda D.Suttonas ir skirtumas mažėja – 11:16.

Kauno klubo gretose sunkiai į mačą įsitraukė Leo Westermannas. Jis jau suklydo porą kartų.

6 min. Kokia agresyvi „Žalgirio“ gynyba! Jie neleidžia vilniečiams jaustis laisviems nė sekundei. Sunku bus Margiriui Normantui, kuris įžaidėjo pozicijoje pakeitė M.Girdžiūną. 5:16.

5 min. Tai N.Wolterso šou! „Žalgirio“ įžaidėjas pelnė visus 10 svečių komandos taškų – 2:10.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./LKL grandų dvikova : „Rytas“ – „Žalgiris“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./LKL grandų dvikova : „Rytas“ – „Žalgiris“

3 min. E.Kairys jau turi dvi pražangas, jį keičia Martynas Echodas. 2:5 svečių naudai.

2 min. Pirmuosius rungtynių taškus prasiveržimu ir dvitaškiu su pražanga pelnė Kauno komandos įžaidėjas N.Woltersas – 0:3.

1 min. Koks blokas! Tai E.Kairys pasitiko B.Daviesą.

„Žalgirio“ starto penketas: Nate'as Woltersas, Thomasas Walkupas, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas, Brandonas Daviesas.

„Ryto“ starto penketas: Mindaugas Girdžiūnas, D.J.Seeley, Arnas Butkevičius, Dominique'as Suttonas, Evaldas Kairys.

Iki rungtynių

Likus minutei iki rungtynių: Tylos minute pagerbtas nuo širdies smūgio miręs Kauno klubui atstovavęs byvęs Ukrainos krepšininkas Grigorijus Chižniakas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL grandų dvikova : „Rytas“ – „Žalgiris“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL grandų dvikova : „Rytas“ – „Žalgiris“

Likus 5 minutėms iki rungtynių: Arenoje tylos minute pagerbtas partizanų vadas Adolfas Ramanauskas-Vanagas, kurio valstybinės laidotuvės įvyko šeštadienį.

Likus 15 minučių: Sirgalių eilės nutįsusios prie arenos durų. Tarp skubančių yra ir iš Kauno atvykusi Š.Jasikevičiaus žmona Anna. Kiek anksčiau atskubėjo mačo komentatorius Vaidas Čeponis, kuriam teko sugaišti kelias minutės prie įėjimo – apsaugos darbuotoja neatpažino komentatoriaus, pamiršusio akreditaciją.

Likus 30 minučių: Aršiausi „Ryto“ sirgaliai jau traukia savo dainas, pasitelkę ir garsiakalbį. Jų skanduotės apie žaliuosius varžovus per vasarą nepatobulėjo – į rungtynes atėjusiems vaikams jau galima užkimšti ausis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL grandų dvikova : „Rytas“ – „Žalgiris“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL grandų dvikova : „Rytas“ – „Žalgiris“

Likus 45 minutėms: kitose rungtynėse Klaipėdos „Neptūnas“ namie 92:67 sutriuškino Prienų „Skycop“ komandą. Tai reiškia, kad „Neptūnas“ susilygins ir dalinsis antrąją vietą su šįvakar Vilniuje pralaimėjusia komanda.

Likus 1 val. iki rungtynių. Tradicinė mankšta prieš mačą. Įdomu, kaip sirgaliai šįsyk sutiks Antaną Kavaliauską, prieš porą metų iš Vilniaus persikėlusį į Kauną.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas

Likus 1,5 val. iki rungtynių: Arenoje pristatomas Lietuvos moksleivių krepšinio lygos čempionatas. „Visi Lietuvos rinktinės nariai, išskyrus Domantą Sabonį, yra praėję pro šią lygą“, – priminė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Likus 2 val. iki rungtynių: krepšininkai renkasi į areną. Pavyzdžiui, „Ryto“ vidurio puolėjas Evaldas Kairys automobiliu įsuko į „Siemens“ aikštelę likus 1 val. 50 min. iki ginčo kamuolio.

Tuo metu žiūrovai bando gauti paskutinius bilietus kasoje. „Parteryje iš brangiausiųjų bilietų liko tik du po 58 eurus“, – informuoja kasininkė krepšinio sirgalių.

VIDEO: „Ginčas“ su Broliu: „Rytas“ ar „Žalgiris“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas