Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 05

Cirkas, virtęs spektakliu: šeši „Neptūno“ kariai spirgino „Lietkabelį“

Gana komiškas buvo Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalio mačas Klaipėdoje trečiadienio vakarą. Vos šešis žaidėjus registravo „Neptūnas“ ir stojo į kovą su kovinę sudėtį išstačiusia „Lietkabelio“ komanda. Nors uostamiesčio klubas prieš rungtynes situaciją vadino cirku, bet šeši spartiečiai aikštėje darė stebuklus.
Klaipėdos „Neptūnas“
Klaipėdos „Neptūnas“ / nuotr. lkl.lt

„Neptūno“ garbę šiose rungtynėse gynė Nojus Mineikis, Žygimantas Janavičius, Matas Vaitkus, Martynas Mažeika, pagrindinėje komandoje debiutavęs Oskaras Pleikys ir Benas Griciūnas.

Uostamiesčio klubas prieš mačą išplatino pranešimą, kuriame į šuns dienas išdėjo ir LKL, ir „LIetkabelį“. Vėliau jau lyga viešai atsakė į mestus klausimus – abiejų pusių pareiškimus rasite ČIA.

Galiausiai rungtynes „Lietkabelis“ laimėjo, bet tik 73:69 (15:17, 15:22, 22:21, 21:9).

Atsakomosios rungtynės vyks sausio 15-ąją Panevėžyje, kur „Neptūnui“ reikės laimėti daugiau nei pralaimėjo namuose.

Sužaidus pirmąjį kėlinį, „Neptūnas“ kiek netikėtai buvo priekyje 17:15.

Buvo priekyje klaipėdiečiai 29:20 ir po Žygimanto Janavičiaus reido, o Nenadas Čanakas prašė minutės pertraukėlės ir pyko ant savo krepšininkų, kurie nerado motyvacijos galynėtis su nukraujavusiais varžovais.

Bet ir minutės pertraukėlė neįkvėpė svečių – „Neptūnas“ į pertrauką išėjo pirmaudamas 39:30.

Lyg problemų būtų maža, Ž.Janavičius trečiajame kėlinyje pasisuko čiurną, tačiau sukastais dantimis tęsė susitikimą.

„Lietkabelis“ turėjo dviženklį deficitą trečiajame kėlinyje, bet tuomet spurtavo 9:0. Klaipėdiečiams gyvenimą apsunkino epizodas, kuomet O.Pleikys gavo nesportinę, o M.Mažeika – techninę pražangą.

Tai neišmušė iš vėžių aikštės šeimininkų, kurie kėlinį užbaigė dviem tolimais šūviais. Prieš lemiamą dešimties minučių atkarpą „Neptūnas“ turėjo 8 taškų pranašumą 60:52.

Gabrielius Maldūnas ketvirtajame kėlinyje užsidirbo antrąją nesportinę pražangą ir buvo išsiųstas į rūbinę. Vėliau nesportinę pražangą gavo ir M.Mažeika, jis turėjo ir techninę pražangą, dėl to „Neptūnas“ liko penkiese. Dar du krepšininkai turėjo po keturias asmenines pražangas, tad gynyboje buvo tik statistai.

Galiausiai „Lietkabelis“ ne tik pasivijo varžovus, bet ir išsiveržė į priekį prieš vos kvėpavusius „Neptūno“ vyrus ir iškovojo pergalę.

„Neptūnas“ pataikė 57 proc. dvitaškių (16/28) ir 32 proc. tritaškių (7/22), laimėjo kovą dėl kamuolių 35:30 ir atliko daugiau rezultatyvių perdavimų – 21 prieš 20.

„Neptūnas“: B.Griciūnas 22 (8 atk. kam.), M.Mažeika 15 (5 rez. perd.), Ž.Janavičius 13 (11 rez. perd.), N.Mineikis 11 (11 atk. kam.), O.Pleikys 5, M.Vaitkus 3.

„Lietkabelis“: Dž.Gagičius 19, G.Orelikas 16, P.Kalaitzakis 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas