Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 11

D.Adomaitis – apie išsprūdusią pergalę Serbijoje: „35 minutes valdėme situaciją“

Šeštadienio vakarą Lietuvos rinktinė Belgrade tris su puse kėlinio buvo priekyje prieš būsimo pasaulio čempionato favoritais laikomus serbus, tačiau klaidos lemiamomis minutėmis privertė mūsiškius kapituliuoti 68:72.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / nuotr. krepsinionamai.lt

„Neramina klaidų skaičius. Žinau, kad kiekvienos rungtynės yra skirtingos, mes tik pratinamės vieni prie kitų, o šį kartą ir Jonas Valančiūnas su Domantu Saboniu pirmą kartą žaidė kartu, tačiau norėtųsi, kad klystume mažiau. Tą ypač akcentavome prieš rungtynes, bet per pirmas 1:20 min. padarėme net dvi klaidas. Serbai tokias klaidas labai greitai verčia taškais. Vien iš mūsų klaidų jie įmetė 20 taškų. Iki 35 minutės gerai kontroliavome rungtynes tiek puolime, tiek gynyboje, tačiau tuomet jiems pradėjus žaisti agresyviau, mūsų sprendimai buvo blogi – pasipylė klaidos ir jų lengvi taškai“, – mačą analizavo Lietuvos rinktinės strategas Dainius Adomaitis.

– Ketvirtojo kėlinio viduryje pakeitėte Mantą Kalnietį. Ar jis pats pasiprašė keitimo?

– Paprasčiausiai reikėjo (atlikti keitimą), Kalnas turėjo problemų. Mes taip pat negalime su juo žaisti 10 minučių iš eilės visą ketvirtį. Turime duoti jam atsikvėpti.

– Dvi ankstyvos pražangos Domantui Saboniui ir Jonui Valančiūnui – kiek tai keitė žaidimo planą?

– Planavome daugiau žaisti su JV ir Domu kartu, bet kaip sakė asistentai, neišėjo nė 10 minučių. Norėjosi turėti daugiau medžiagos, bet taip jau gavosi. Laukiam kitų rungtynių.

– Ar per tas 10 minučių galima padaryti kažkokias išvadas, kaip jiems sekėsi?

– Gerai. Tuo metu turėjome persvaras ir jas neblogai išnaudojome tiek su Domu, tiek su JV. Prie jų taikoma gynyba, nes serbai stengėsi spaustis baudos aikštelėje ir sprendimai buvo neblogi. Trūksta greičio išpildyme ir greitesnių sprendimų, bet tai turi ateiti.

VIDEO: Dainiaus Adomaičio komentaras

– Bene po kiekvieno švilpuko Domantas turėjo priekaištų teisėjams. Ar jie buvo pagrįsti?

– Faktas, kad trečiajame kėlinyje turėjome galimybę atitrūkti ir tie švilpukai buvo kaip žaidžiant išvykoje. Bet manau, kad pasiruošime tai yra gerai, nes su tokia agresyvia gynyba susidursime ir pasaulio čempionate. Kanada, Australija, tas pats Senegalas – jie taip pat žaidžia tokia gynyba. Mums tai yra gerai.

– Domui su Jonu kovojant dėl tų pražangų, šansą gavo Martinas Gebenas. Kaip jis atrodė?

– Gerai. Priešininkai turi ūgio baudos aikštelėje ir žaidžia dviem dideliais krepšininkais. Mums taip pat reikėjo išsibandyti tą žaidimą dviem dideliais, kai yra Martinas. Manau, kad jis pasirodė gerai, dirbo maksimaliai, pats prašėsi keitimų. Faktas, kad kažkokių klaidelių buvo, bet šiaip – gerai.

– Ar į aikštelę išleisti Žygimanto Janavičiaus ir Eimanto Bendžiaus nebuvo poreikio?

– Labai sunku išrotuoti 13 žaidėjų, kai taip vyksta rungtynės ir turime idėjų, kurias norime įgyvendinti. Trečio ketvirčio pabaigoje ir ketvirtojo pradžioje jau nesinorėjo mesti tų žaidėjų į ugnį.

– Šį vakarą nežaidė Jonas Mačiulis su Renaldu Seibučiu. Ar Kaune irgi pataupysite kai kuriuos veteranus?

– Žiūrėsime. Tiek vienas, tiek kitas turi mažų traumelių, turėjo skausmų, tad nenorime, kad jie įsisenėtų. Norime, kad visi būtų pirmadieniui pasirengę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento