Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 25

D.Adomaitis – apie padėką 30 žaidėjų bei sirgaliams ir neįvertintus Lietuvos talentus

„Kaip laidotuvės“, – spaudos konferencijoje juokavo žurnalistas Vidas Mačiulis. Jis pasigedo emocijų po paskutinės Lietuvos rinktinės pergalės 2019-ųjų pasaulio krepšinio čempionato atrankoje prieš italus 86:73. Tačiau viduje Dainius Adomaitis labai džiaugėsi beveik tobulu lietuvių rezultatu 11-1, o galiausiai išreiškė išskirtinę padėką ištikimiems sirgaliams ir 30 nacionalinės komandos karių.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Tolimi metimai turėjo būti smogiamasis Italijos rinktinės ginklas, bet lietuviai taip užbombardavo svečių krepšį, kad už lanko užsiraitė tinklelis – pirmajame kėlinyje pataikė net 5 tritaškius.

Net Gytis Masiulis švystelėjo du taiklius tolimus metimus iš trijų ir audrino vietos publiką – vienintelį „Neptūno“ atstovą rinktinėje klaipėdiečiai sutiko aikštėje didžiulėmis ovacijomis.

„Gyti! Neptūnas!“ – šūkavo aistruoliai iš pirmųjų eilių, sausakimšai užpildytoje „Švyturio“ arenoje. Net rungtynėse pasirodęs Kyle'as Weaveris bandė prisišaukti aktyvų komandos draugą, bet puolėjas buvo pernelyg susitelkęs rinktinės testui. Lietuviai atrodė kur kas labiau motyvuoti paskutiniam atrankos mačui nei atvykėliai iš Italijos.

Į dviženklį taškų nokdauną kritę italai greitai nuleido rankas.

Alessandro Gentile tik skėsčiojo rankomis žvelgdamas į teisėjus ir melsdamas pražangų. Ryškiausia varžovų žvaigždė demonstravo itališkas manieras visu ryškumu, bet po „Švyturio“ areną lakstė su minusiniu naudingumo balų skaičiumi.

Dainiui Adomaičiui teko pakelti balsą ant žaidėjų tik trečiojo kėlinio pabaigoje, kai italai apkarpė triuškinantį skirtumą iki dešimties.

Tik tada daugiau patriukšmauti teko ir Lietuvos rinktinės aistruoliams, kurie visą vakarą šventiškai mėgavosi nacionalinės komandos dominavimu.

Bet Italija tik pakuteno, ne prisvilino.

„Visur atsilikome nuo lietuvių vienu žingsniu. Po pertraukos susimąstėme dėl savo garbės. Nieko gero namo grįžti su -20. Pavyko sumažinti skirtumą. Sveikinimai Lietuvai. Mums smagu būti ta vienintele komanda, kuriai pavyko nugalėti Lietuvą. Šiandien įsitikinome, kodėl Lietuvoje krepšinis yra sportas numeris vienas“, – pasakojo Italijos rinktinės strategas Meo Sacchetti.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./FIBA pasaulio taurės atranka : Lietuva - Italija
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./FIBA pasaulio taurės atranka : Lietuva - Italija

„Ant kalno mūrai, joja lietuviai!“ – sveikino nacionalinę komandą žiūrovai.

D.Adomaitis su komanda užtikrintai baigė 2019-ųjų pasaulio čempionato atranką.

Su 11 pergalių ir 1 pralaimėjimu lietuviai net trimis laimėjimais pralenkė artimiausius grupės varžovus italus.

„Ačiū labai fanams, kurie susirinko pilnose tribūnose. Tai pakelia žaidėjų koncentraciją ir energiją, kurios šiandien reikėjo. Noriu pasveikinti žaidėjus ir padėkoti tiems visiems 30 žaidėjų, kurie per tuos langus atstovavo rinktinei, atsiliepė į tuos kvietimus. Atvažiavo susikaupę, rimtai žiūrėjo ir savo darbą padarė labai gerai, – po pergalės 86:73 kalbėjo D.Adomaitis. – Paskutinis ačiū sirgaliams, kurie nuo pirmų rungtynių su Kosovu išvykoje buvo su mumis, palaikė, davė energiją ir pasitikėjimą. Atrodo, pabaigoje tas rezultatas lengvas, bet buvo nemažai ir tokių sunkių rungtynių.

O apie šias rungtynes su italais, buvo viskas, ką ir kalbėjome prieš mačą – kova baudos aikštelėje, fiziškumas ir italų greitas puolimas. Su pastaruoju pavyko gerai susidoroti. Kai tik prarasdavome koncentraciją, italai turėjo antrų šansų.

Bet noriu pagirti žaidėjus dėl gynybos. Visai kitaip gynėmės nei Italijoje, o vyrai viską labai greitai perėmė.“

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė

– Kaip įvertintumėte rinktinės pasirodymą visoje pasaulio čempionato atrankoje? Gal mintyse dėliojasi galutinė rinktinės sudėtis?

– Dar anksti kalbėti apie galutinę komandą. Reikia sulaukti sezono pabaigos. Pirmiausia, visi turi būti sveikti ir užbaigti sezonus.

Manau, rezultatas toks, kokį ir turėjome padaryti – pirma vieta, patyrėme tik vieną pralaimėjimą gerai komandai.

Vienodai esu dėkingas visiems. Tiems, kurie dalyvavo visuose languose, ir tiems, kurie buvo vieną kartą. Kiekvienas įdėjo savo indėlį. Ir NBA žaidėjai, kurie atsiliepė į tą kvietimą.

Buvo svarbių rungtynių išvykoje su Lenkija, Vengrija. Tikrai kai kuriuose languose būdavo nelengva. Daug kam atrodo labai paprasta, bet tai tikrai taip nebuvo.

– Kurių rinktinių pasigesite pasaulio čempionate Kinijoje?

– Grįžtame prie FIBA langų sistemos. Visi žinome šios sistemos pliusus ir minusus. Faktas vienas, kad mes turime didžiulę persvarą prieš kitas rinktines, nes turime krepšinį, kuris Lietuvoje sportas numeris vienas. Turime mes tų žaidėjų.

Kartais man gaila, kad nuvertiname patys save ar tuos, kurie žaidžia LKL. Tai gera lyga, geri žaidėjai – aukšto lygio. Tą parodo visos šios rungtynės, kad už kitas rinktines jie geresni.

Tie patys kroatai, be savo pagrindinių žaidėjų, kurie rungtyniauja NBA, jų rezervas nėra toks gilus, koks mūsų.

Manau, tai visos krepšinio sistemos persvara. Mums sistema nepakenkė, bet kroatams, slovėnams... Jie turi topinių žaidėjų, tačiau čempionate nežais.

Kiek pamenu, prieš pirmą langą buvo kalbėta, kad mūsų varžovė Lenkija yra silpna komanda. Bet ta pati Lenkija dabar žais pasaulio čempionate.

– Ar tie žaidėjai, kurie žaidė visose pasaulio čempionato atrankose rungtynėse, užsidės pliusą renkant galutinę rinktinės sudėtį?

– Buvo tokių rungtynių, kuriose bandėme prisitaikyti prie varžovo. Manau, padėtas brūkšnys ir viskas prasidės iš naujo. Dabar svarbiausia, kad žaidėjai gerai užbaigtų sezoną, liktų sveiki.

Lauksime vasaros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?