Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 20

D.Adomaitis: „Klaipėda yra verta komandos, kuri kautųsi dėl patekimo į finalą“

Dainius Adomaitis kiek nervingai, bet pergalingai grįžo prie Klaipėdos „Neptūno“ vairo, pirmose rungtynėse po sugrįžimo pasidžiaugęs pergale 88:83 Kėdainiuose prieš „Nevėžį“.

2015-2017 m. „Neptūną“ jau treniravęs D.Adomaitis į Klaipėdą grįžo sukaupęs patirtį Lietuvos rinktinėje, Vilniaus „Ryte“ ir Jeruzalės „Hapoel“ komandoje, o dabar sieks pakelti aukštyn komandą, kurią paliko pirmajame LKL ketverte, o po daugiau nei ketverių metų surado merdinčią netoliese pirmenybių dugno.

„Mintys labai geros. Pirmiausia todėl, jog vyrai tikrai labai gerai, pavyzdingai tas dvi dienas treniruotėse dirbo, – po pergalės rungtynėse, kuriose iššvaistė 14 taškų persvarą, bet išsaugojo teigiamą rezultatą, sakė D.Adomaitis. – Prieš rungtynes man didžiausia baimė buvo trečio ketvirčio pabaiga, ketvirtas kėlinys – ar mums tas darbas treniruotėse, tas nuovargis nepersiduos. Deja, tai ir įvyko. Tas klaidų kiekis negali tenkinti, tokiu momentu. Turime išmokti, kad jei pirmaujame 15 taškų, tai turime geriau kontroliuoti savo žaidimą, savo priešininką ir užbaigti rungtynes saugesniu atstumu.

Kai ateini į komandą sezono viduryje, nori padaryti daug dalykų. Laiko yra mažai. Pas mus yra veteranų nemažai, žaidėjai yra žaidę daug minučių. Sunku, bet pasiruošimas buvo geras.

Tačiau noriu pagirti vyrus už tai, kaip jie dalinosi kamuoliu. Buvo daug ekstra perdavimų. Turėjome akcentą, norėjome didelius išnaudoti ir turėjome daug taškų iš didelių, iš tų situacijų, kuriose norėjome juos išnaudoti – pikenrolų arba tų situacijų po pikenrolų, kada jie gauna (kamuolį – red. past.).“

47-erių specialistas tikina, kad dar anksti kalbėti apie tai, ar jam tinka ši komanda – dėl galimų permainų sudėtyje bus sprendžiama netolimoje ateityje.

„Dar sunku kažką pasakyti konkrečiai. Dabar aš dar negaliu ir taip sutarę esame, kad man, kaip sakau, reikia pačiupinėti. Yra žaidėjų, kuriuos labai gerai žinau ir man nėra dėl jų klausimų. Yra kai kuriose pozicijose klausimų. Manau, per kokias dvi savaites gausime atsakymus, ar mes kažko ieškosime, ar pasistiprinsime“, – sakė D.Adomaitis.

Jis sulaukė klausimo ir apie Isaacą Bontoną – amerikietį, šį sezoną LKL pirmenybėse renkantį minusinį naudingumo balų skaičių (vid. -0,1).

„Mane tenkina jo darbas. Jis gerai dirba ir po treniruočių pasilieka papildomam darbui. Reikia suprasti, kad tai – jaunas žaidėjas, kurio pagrindinė problema yra nesupratimas, kiek svarbios detalės yra europiniame krepšinyje“, – sakė sugrįžęs „Neptūno“ strategas.

D.Adomaitis po pirmosios pergalės pabrėžė ir Klaipėdos ekipos ir miesto stiprybes, kurios jį paskatino sugrįžti į uostamiestį.

„Yra dalis žmonių, kurie dirbo ir tada, kai buvau. Gera juos matyti. Yra ir naujų žmonių, klubas atsinaujinęs. Yra žaidėjų, su kuriais ir dirbome, kurie ir rinktinėje ar languose žaidė. Pats klubas akcentuoja finansinę drausmę ir man tas patinka, kad yra aiškiai pasakoma, ką mes galime, o ko – ne. Yra gera komunikacija su klubo vadovybe.

Aš visada tikėjau ir dabar tikiu, dėl to ir sugrįžau, kad Klaipėda yra verta turėti komandą, kuri kautųsi dėl žaidimo finale ar kažkur, kaip KMT, kur yra vienos rungtynės, net kautųsi dėl trofėjų. Paties miesto yra didelis potencialas ir klubas, jeigu žygiuos taip į priekį, manau, toks tikslas ir turėtų būti“, – kalbėjo D.Adomaitis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

O ar negąsdino trenerio „Neptūno“ padėtis prieš perimant jo vairą?

„Atvirai pasakius, labai buvau pasiilgęs to darbo treniruotėse, tų treniruočių, rungtynių, emocijų, ir teigiamų, ir neigiamų. Teisėjų buvau pasiilgęs (juokiasi), nes namuose tik žmona ir dukros klausydavo mano bambėjimo. Yra gera būti krepšinyje, dirbti“, – užbaigė specialistas.

VIDEO: D. Adomaitis: „Klaipėda yra verta turėti komandą, kuri kautųsi dėl patekimo į finalą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas