Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 05 29

Traumos sustabdytas vienas „Ryto“ lyderių neketina saugotis su „Žalgiriu“

Atrodė, kad „Rytas“ atidavė daug jėgų, tačiau Dainiui Adomaičiui to nebuvo gana. Pirmosiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynėse vilniečiai turėjo progų kabintis, bet rezultatu 64:79 nusileido Kauno „Žalgiriui“. Vilniaus komandos treneris po mačo Kaune rūbinėje tikrai nebuvo pačios geriausios nuotaikos. Trenkęs tris kartus į sieną, ėmė rėkti ant savo auklėtinių lyg „Rytas“ būtų žaidęs prieš „Šiaulius“.
Dennisas Jerome Seeley
Dennisas Jerome Seeley / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Didžiausi trenerio akcentai buvo dėl aistros, kurią finalo serijos pirmajame mače parodė tik keli Vilniaus krepšininkai. D.Adomaičiui nepavyko įtikinti savo auklėtinių, jog jie yra pajėgus nugalėti patį Kauno „Žalgirį“.

„Ryto“ trenerių štabas liko nepatenkintas ir savo perimetro žaidėjų gynyba. „Žalgirio“ gynėjų trio: Nate'as Woltersas, Leo Westermannas ir Marius Grigonis vilniečiams atseikėjo net 34 taškus ir pridarė aibę nemalonumų prie trijų taškų zonos (pataikyti 8/17 tritaškių).

Po rungtynių „Ryto“ gynėjas D.J.Seeley atrodė tarsi pasiklydęs savo mintyse. Tik iš antro karto išgirdęs klausimą apie rungtynes, amerikietis atsakė: „Neatėjome į rungtynes tokie agresyvūs, kokie turėtume būti. Pradėti reikia nuo manęs. Mums reikia žaisti, kaip serijoje su „Neptūnu, nes dabar išėjome per daug atsipalaidavę.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dennisas Jerome Seeley
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dennisas Jerome Seeley

Panašu, kad „Ryto“ gynėją vėl pasivijo trauma. 193 cm amerikietis iki pertraukos žaidė 16 minučių, bet nepelnė nė taško, prametęs dvitaškį ir tritaškį. Antroje rungtynių pusėje jis nežaidė nė minutės. D.Adomaitis po rungtynių teigė, kad tai buvo klubo medicinos personalo sprendimas – neleisti krepšininkui žaisti dėl patemptos čiurnos.

„Turiu problemų su savo koja, bet stengsiuosi žaisti“, – teigė D.J.Seeley. Amerikietis patvirtino, kad ketvirtadienį per antrąjį finalo mačą, vyksiantį Vilniuje, į aikštę įbėgs, bet prieš tai reikia padaryti tinkamą kojos priežiūros procedūrą.

Antradienį D.Adomaitis privalėjo suktis iš padėties, tad antroje pusėje savo šansą gavo jaunasis „Ryto“ žaidėjas Margiris Normantas. Visą vilniečių jaunimo sistemą praėjęs 22 metų gynėjas žaidė 10 minučių ir pelnė 5 taškus, tačiau surinko -3 naudingumo balus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Margiris Normantas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Margiris Normantas

Margiriui teko sunki užduotis gainiotis ant bangos esančius „Žalgirio“ gynėjus.

„Apie baimes kalbos čia nėra, bet yra klausimas, kiek esu išsimušęs iš ritmo. Baimės jokios nebuvo, dariau tai, ką sakė treneris tik ne viskas pavyko – ir prakirtimą gavau, ir tritaškį gavau. Asmeniškai turiu su psichologija susitvarkyti ir duoti kovos, gynybos, nes mane tam ir įleidžia. Kovosime ir bandysime įrodyti, kad esame verti čia būti“, – savo pasirodymą finale vertino 194 cm gynėjas.

Kitos rungtynės ketvirtadienį, tad laiko nėra daug.

„Reikia kuo greičiau save perprogramuoti, peržiūrėti video, susistatyti žaidimą, kur galime juos nubausti. Turime, aišku, ir patys sumesti savo metimus. Reikia ir nepaleisti jų pradžioje, nes jie pajaučia kraujo skonį ir pabėga,“ – apie varžovus kalbėjo teigė M.Normantas.

Antrasis serijos iki trijų pergalių mačas ketvirtadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje prasidės 19 valandą.

VIDEO: Marius Grigonis – apie pergalę prieš „Rytą“ ir pokyčius gimus sūnui
VIDEO: E.Ulanovas: apie „Rytą“ Eurolygoje ir svarbų „Žalgirio“ pasiekimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas