Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 09

D.Kairio rogėse pabuvojęs G.Žibėnas: „Problemos neišsispręs per vieną dieną“

Vienerias rungtynes praleisti dėl diskvalifikacinės nuobaudos turėjusį Vilniaus „Ryto“ vyriausiąjį trenerį Donaldą Kairį pakeitęs Giedrius Žibėnas debiutavo pergalingai – sostinės krepšininkai 96:91 palaužė Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ ir išvengė dar vieno skaudaus pralaimėjimo.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Giedriui Žibėnui pačiame praėjusio LKL turo rungtynių įkarštyje prieš Prienų „CBet“ netikėtai teko perimti komandos vyr. trenerio vairą, kuomet iš aikštės buvo išvarytas Donaldas Kairys. Šįsyk strategas komandai vadovavo nuo pirmojo rungtynių švilpuko ir po dramatiškos pergalės per daug įvykių aikštėje nedramatizavo.

„Rungtynes pradėjome labai lengvai, tai gal kažkiek mus užmigdė. Pirmieji keitimai irgi mūsų nesustiprino, norisi, kad to skirtumo būtų mažiau tarp starto penketo ir nuo suolo įeinančių žaidėjų. Neatlestina, kaip mes pradėjome trečią kėlinį, bet apskritai džiaugiamės, kad rungtynės įvyko, nes sezonas toks keistas, rungtynės dažnai atšaukiamos. Norėjome mėgautis rungtynėmis – kažkur tai gavosi, kažkur nesigavo, natūralu. Dabar koncentruosimės ties sekančiomis rungtynėmis Graikijoje“, – dvikovą reziumavo Žibėnas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas

– Susidaro įspūdis iš žaidėjų, sėdinčių ant atsarginių suolelio, kūno kalbos, jog komandai trūksta ugnelės, kovingumo. Ar jūs matote tai, kaip problemą, ar tai yra klaidingas įspūdis?

– Meluočiau, jei sakyčiau, kad mes to nematome, bet pokalbiai vyksta, kalbamės tiek su žaidėjais individualiai, tiek su vadyba ir bandome šią problemą spręsti. Ji neišsispręs per vieną dieną, bet laikui bėgant bandysime pagauti tą žaidimo malonumą ir tikimės, kad suolas bus aktyvesnis ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų.

– Andrew Goudelockas – visi 15 taškų per ketvirtą kėlinį, meistriškai sužaista rungtynių pabaiga. Atrodo, įsijungia ir pradeda žaisti, kai jam pačiam įdomu. Ar tai yra jo tokio žaidimo specifika, ar tam tikri psichologiniai niuansai?

– Dėl psichologinių niuansų nesutikčiau. Jis toks yra žaidėjas, jam reikia pagauti ritmą. Kartais jis nori daugiau minučių, tačiau turime daugiau žaidėjų, turime vietinių žaidėjų, kurie mums tikrai padeda ir iš jų tikimės dar daugiau. Todėl mes žaidžiame ne 7-8 žaidėjais. Jei žaistume taip, galbūt Andrew būtų paprasčiau.

– Kokio pozityvo galima pasisemti iš šių rungtynių?

– Pergalė yra pergalė. Pirmas rungtynes jiems pralaimėjome, nes Kėdainiai mus situacijose „50 ant 50“ nugalėdavo ir labai sunku prieš tokią jauną, alkaną komandą žaisti. Naujas treneris, nauji deriniai, todėl koncentravomės daugiau į save. Gerbiame kiekvieną varžovą ir Kėdainiai šiandien sužaidė puikias rungtynes.

VIDEO: D. Kairį pavadavęs G. Žibėnas: „Žinome, kad galime žaisti geriau“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas