Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 15

D.Kairys apie alkūnėmis pasidarbavusį auklėtinį: „Skučas yra Skučas“

Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ krepšininkai sugebėjo pratęsti savo sezoną dar bent vienerioms rungtynėms, kai antrosiose Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvirtfinalio rungtynėse parklupdė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ir išlygino serijos rezultatą 1-1. Po rungtynių uteniškių strategas Donaldas Kairys žvelgė į lemiamą susitikimą Panevėžyje ir komentavo Žygimanto Skučo veiksmus.
Žygimantas Skučas ir Donaldas Kairys
Žygimantas Skučas ir Donaldas Kairys / LKL nuotr.

Utenos komanda pasirūpino, kad bent vienoje ketvirtfinalio serijoje prireiktų lemiamų trečiųjų rungtynių – visos kitos trys serijos baigėsi „sausais“ rezultatais 2-0.

Lemiamos trečiosios rungtynės ketvirtadienį bus žaidžiamos Panevėžio „Kalnapilio“ arenoje.

„Manau, kad turime šansą, – po pergalės sakė D.Kairys. – Žinoma, labai sunku laimėti Panevėžyje, bet vis dar esame gyvi, vis dar kovojame ir dėsime visas pastangas.“

LKL nuotr./Utenos „Juventus“ krepšininkai
LKL nuotr./Utenos „Juventus“ krepšininkai

Antrosiose rungtynėse „Juventus“ pergalę nulėmė pabaigoje taikliais metimais prapliupęs Jonathanas Davisas. Sezono eigoje komandą papildęs amerikietis įmetė 9 taškus iš eilės ir sukrovė uteniškiams pergalingą pranašumą.

„Davisas yra talentingas žaidėjas. Mums gerai, kai jis turi kamuolį ir atakuoja. Džiaugiuosi, kad jis pajuto ritmą, jaučiasi gerai žaisdamas net prieš tokias komandas kaip „Lietkabelis“, – savo auklėtinio žaidimą pagyrė D.Kairys.

Tiesa, vieno žaidėjo rungtynių pabaigoje jis jau neturėjo. Dar trečiajame kėlinyje iš aikštės buvo išvytas LKL „blogiukas“ Žygimantas Skučas.

Puolėjas dar pirmoje rungtynių pusėje už smūgį alkūne Gediminui Orelikui buvo nubaustas nesportine pražanga, o dar vienos tokios nuobaudos sulaukė po ilgosios pertraukos, kai atakuodamas krepšį vožtelėjo alkūne į smakrą jaunajam Mantui Rubštavičiui.

LKL nuotr./Žygimantas Skučas
LKL nuotr./Žygimantas Skučas

Be Ž.Skučo likusi „Juventus“ pralaimėjo atkarpą 4:15 ir vienu metu atsiliko 5 taškais, bet sėkmingiau užbaigė rungtynes.

„Skučas yra Skučas, nieko čia daug nepasakysi ir nepadarysi, – gūžtelėjo D.Kairys. – Bandau visokią psichologiją su juo vesti – ir atvirkštinę, ir tiesioginę. Jis bus toks, koks yra. Mums svarbiausia, kad jis duotų naudos. Kartais galbūt reikia kažkokio aštrumo, bet tikrai nenorėtume, kad jis išsiimtų save iš rungtynių. Mums reikia, kad visi žaidėjai galėtų mums padėti.“

N.Čanakas: „Turime rasti būdą būti geresni“

Savo ruožtu „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas po pralaimėjimo sveikino oponentus ir vardijo pralaimėjimo priežastis.

„Sveikinimai „Juventus“ komandai. Šiose rungtynėse turėjome per daug tuščių minučių. Suprantu, kad atkrintamosios skiriasi nuo reguliariojo sezono, atsiranda spaudimas, prametėme daug laisvų metimų, baudų metimų. Bet turime rasti būdą, kaip būti geresni, ypač vienas prieš vieną gynyboje prieš varžovų gynėjus“, – sakė serbas.

LKL nuotr./Nenadas Čanakas
LKL nuotr./Nenadas Čanakas

Jam buvo užduotas klausimas ir apie Ž.Skučo, kuris alkūne smogė dviem „Lietkabelio“ žaidėjams, veiksmus. Vis dėlto praeityje pats Ž.Skučą Panevėžio klube treniravęs specialistas komentuoti lietuvio veiksmų nepanoro.

„Tai – ne mano reikalas. Negaliu komentuoti kitos komandos žaidėjų veiksmų“, – sakė N.Čanakas.

VIDEO: Donaldas Kairys: „Žaidėjai labai norėjo laimėti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi