Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 07

D.Kairys apie nepatenkintą A.Goudelocką: „Daugiau dalykų aš jam duoti negaliu“

Donaldui Kairiui ir visai Vilniaus „Ryto“ komandai šeštadienį teko sugerti dar vieną skaudų niuksą. Pasvalyje LKL vicečempionai nesurado priešnuodžių kova ir nusiteikimu juos pranokusioms „Pieno žvaigždėms“ bei patyrė pralaimėjimą rezultatu 79:82.

Paklaustas, kas lėmė trečią „Ryto“ ekipos pralaimėjimą LKL iš eilės, D.Kairys pirštu nebaksnojo tik į savo auklėtinius ir nukėlė kepurę prieš solidų pasirodymą surengusius pasvaliečius.

„Vienas dalykas, kad varžovas žaidė antras labai geras rungtynes iš eilės. Netgi su maža rotacija jie sugeba surasti tiek jėgų, jog laimėtų prieš mus kovoje po lenta. Vienareikšmiškai turėtume kontroliuoti kovą dėl kamuolių turėdami tokią sudėtį, bet čia didesnis klausimas ne sudėtyje, o užsivedime ir kovingume. Turime atrasti savyje kažkokio žvėriškumo.“

D.Kairys teigė nežinąs, kas šiuo metu lemia tokį auklėtinių nusiteikimą, tačiau patikino, kad tai ir bus pagrindinė komandos užduotis.

„Bandysime tai išsiaiškinti. Nenoriu teisintis, bet yra nesusikalbėjimo, nesusižaidimo. Martynas Echodas grįžo po mėnesio nežaidimo, Maurice'as Ndouras prisijungė po pusės treniruotės, ne visiškai teisingos rotacijos gynyboje ir atšokę kamuoliai – čia aš negaliu pasiteisinti, aš už juos kamuolių nenusiimsiu. Darėme tai sezono pradžioje, turėsime daryti tai ir visą likusį laiką.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Maurice Ndour
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Maurice Ndour

Penktadienį į Vilnių pagaliau nutūpęs M.Ndouras jau po vienos komandinės treniruotės buvo mestas į kovą ir aikštėje vaizdo tikrai negadino – per 16 min. pelnė 13 taškų ir sugriebė 3 kamuolius. Treneris spaudos konferencijoje įvertino ir senegaliečio pasirodymą.

„Parodėme jam kelis derinius, kuriuos tikrai žinojome, kad naudosime ir metėme jį į kovą iš karto. Manau, kad Maurice'as mum šį bei tą davė, o su laiku bus tik geresnis ir geresnis.“

Vienas Vilniaus ekipos lyderių Andrew Goudelockas, bendraudamas su portalu Basketnews teigė, kad nėra patenkintas savo dabartiniu vaidmeniu komandoje, o rungtyniaudamas „Los Angeles Lakers“ ekipoje kartu Kobe Bryantu kamuolį savo rankose turėdavo dažniau nei čia.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Andrew Goudelock
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Andrew Goudelock

D.Kairys sureagavo ir į savo legionieriaus sunkiu komandai laikotarpiu išsakytus žodžius bei pripažino, kad du Branko Mirkovičiaus nusiimti kamuoliai puolime būtent prieš A.Goudelocką šiose rungtynėse galėjo tapti lemiamais.

„Šiandien, kaip ir viso sezono metu, jis išsimetė daugiausiai metimų komandoje. Gal tie metimai nėra tokie kokybiški ir čia gali būti klaida derinių pasirinkime, arba paprasčiausiai jo pačio pasirinkime. Daugiau dalykų aš jam duoti negaliu. Galiu duoti minutes, galiu duoti kamuolį, galiu duoti užtvarą – toliau jau Andrew darbas.

Jis niekada nesigyrė, kad yra gynybinis žaidėjas, bet tie du B.Mirkovičiaus mums nuo galvos nuimti kamuoliai galėjo kainuoti rungtynes“, – finišavo treneris.

VIDEO: D. Kairys: „Aš už juos kamuolių nenusiimsiu“
VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Pieno žvaigždės“ - „Rytas“ [2020-11-07]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas