Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 03

D.Maskoliūnas apie planą sustabdyti L.Dončičių: „Aš neturiu stebuklingų galių“

Trys žingsniai atlikti, liko dar vienas. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė 5353 sirgalių akivaizdoje „Žalgirio“ arenoje 88:69 (23:19, 23:26, 16:6, 26:18) pranoko Lenkiją ir pateko į Tokijo olimpinių žaidynių atrankos finalą, kuriame Dariaus Maskoliūno auklėtinių laukia Slovėnija su vunderkindu Luka Dončičiumi priešakyje.

Sproginėjančio natūralizuoto amerikiečio įžaidėjo AJ Slaughterio vedama Lenkijos rinktinė Nemuno salos šeimininkams priešinosi du kėlinius

Lietuvių puolimas buvo solidus, bet tragiška gynyba lėmė, jog po 20 minučių Dariaus Maskoliūno kariauna pirmavo minimaliu pranašumu 46:45.

Visai kitą veidą savoje aikštelės pusėje Lietuvos krepšininkai pademonstravo po ilgosios pertraukos, kai šeimininkų gynybos gniaužtuose dusę ir gerų progų krepšio atakavimui neradę lenkai per 10 trečiojo kėlinio minučių surinko vos 6 taškus, praleido – 16.

Domantas Sabonis dominavo baudos aikštelėje, skirstė perdavimus ir statė komandos draugams puikias užtvaras, sėkmingai žaidimui vadovavęs Mantas Kalnietis rodė, jog čiurnos problemos jau yra praeityje, tuo metu bene didžiausiu „x faktoriumi“ tapo starto penkete mačą pradėjęs ir fantastiška energija bei gynyba pasižymėjęs Arnas Butkevičius.

„Pirmąją mačo dalį pradėjome tikrai nepakankamai agresyviai gynyboje. Per 20 minučių išnaudojome tik 5 pražangas. Galėjome atimti daugybę lengvų taškų. Po ilgosios pertraukos vaizdas buvo visai kitoks. Gynyba buvo puiki, praleidome tik 24 taškus, kai pirmoje – 45. Čia yra atsakymas. Taip mums reikės žaisti ir ryt. Negalėsime slovėnams duoti tokių lengvų atkarpų. Nuo mačo pradžios reiks gintis taip, kaip gynėmės antroje susitikimo dalyje“, – po pergalės sakė Darius Maskoliūnas.

Lemiama kova dėl bilieto į Tokijo olimpines žaidynes vyks sekmadienį 19.30 val. prieš Venesuelą rezultatu 98:70 įveikusią Slovėniją.

Dariui Maskoliūnui ir jo kompanijai teks pažaboti slovėnų lyderį Luką Dončičių, vieną geriausių žaidėjų planetoje, kuris įspūdingą krepšinį šią savaitę rodė ir atrankoje Kaune.

„Nesu aš burtininkas, mes nesame burtininkai. Luka Dončičių jau trejus metus NBA bando sustabdyti geriausi žaidėjai ir gynėjai, kaip matote, nelabai kam sekasi, – sakė D.Maskoliūnas. – Aš neturiu stebuklingų galių. Puikiai suprantame kokio kalibro žaidėjas yra Luka Dončičius. NBA jis renka trigubo dublio su 30 taškų vidurkiu statistiką. Iš jo ateina ne tik taškai, kaip matote pagal statistiką, ateina ir rezultatyvūs perdavimai ir išprovokuotos pražangos. Reikės tai sumažinti kuo įmanoma labiau. Negalime leisti jam jaustis komfortiškai. Tai pagrindinė mūsų užduotis. Žinau, kad mūsų žaidėjai yra ambicingi. Jie turi norėti, tikiu, kad ir nori parodyti, kad galime apginti, apsunkinti ir pristabdyti Luką kuo įmanoma labiau. Mes turime planų gynyboje, bet ir puolime turime daug ginklų, kuriais galėsime juos bausti. Taip ir bandysime padaryti.“

VIDEO: „Karštom pėdom“: Lietuva – Lenkija – karšti žaidėjų komentarai ir rungtynių aptarimas

Pastarąsias dvejas rungtynes Lietuvos rinktinė pradėjo su Jonu Valančiūnu (23 min.) ir Domantu Saboniu (32 min.) starto penkete, pagrindinėmis šalies krepšinio žvaigždėmis. Abu jie lenkams atskaičiavo po 20 naudingumo balų.

Žurnalistas iš Ispanijos pasiteiravo D.Maskoliūno, kodėl abu vedliai aikštelėje kartu nepraleido daug laiko.

„Manau, kad jie šiandien žaidė pakankamai. Jiems reikia ir pailsėti, negaliu jų laikyti po 40 minučių. Domas praleido 22, Jonas – 24, bet jis anksti gavo ketvirtą pražangą. Teko jį patausoti. Žiūrėsime video ir analizuosime, bet jie kartu žaidė pakankamai daug. Mes juos kartu aikštelėje matysime ir rytoj. Tai mūsų smogiamoji jėga. Slovėnai neturi tokio kalibro žaidėjų, kuriuos statytų prieš Domą ir Joną. Faktas, kad mums reikia apsitarti dėl gynybos, nes žinome kokio stiliaus yra Slovėnijos aukštaūgiai. Išskirčiau Mike'ą Tobey. Bet faktas, kad jiems smogsime su dviem bokštais“, – sakė D.Maskoliūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas