Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 07

D.Sabonio kelias į žvaigždes: gėdos jausmas, kova dėl kebabų ir slaptas telefonas

Tritaškių konkursas dėl kebabų, sunkus susitaikymas su pralaimėjimais, slaptas telefonas, atsisakymas priimti „dešimties paukščių“ iššūkį ir gėdos jausmas dėl laužytos lietuvių kalbos. Domanto Sabonio bičiuliai bei treneriai iš jaunių ir jaunimo rinktinių laikų 15min papasakojo apie NBA „All-Star“ dalyvio iš Lietuvos pirmuosius žingsnius krepšinyje, staigiai išryškėjusį jo talentą bei krėstas išdaigas už aikštelės ribų.

Jau artėjančią naktį Atlantos mieste Domantas Sabonis antrą kartą iš eilės dalyvaus NBA „All-Star“ rungtynėse, taip pakartodamas ilgamečio „Cleveland Cavaliers“ centro Žydrūno Ilgausko pasiekimą.

Joks kitas lietuvis istorijoje nėra žaidęs simboliniame geriausių NBA krepšininkų sezono pusiaukelės mūšyje.

Legendinio šalies krepšininko Arvydo Sabonio 24-erių metų sūnus fiksuoja dar vieną karjeros sezoną Indianapolyje bei toliau tvirtina savo, kaip geriausio šiuo metu Lietuvos krepšininko, statusą.

O kaip viskas atrodė karjeros starte?

15min susisiekė su buvusiais D.Sabonio komandos draugais ir treneriais U16 ir U18 rinktinėse, kurie turėjo galimybę pirmieji iš arti pamatyti dabartinio „Indiana Pacers“ vedlio tuometį potencialą ir bręstančią asmenybę.

Lietuvos krepšinio padangėje D.Sabonis pirmą kartą pasirodė 2011-aisiais metais, kai Gintaro Razučio treniruojama penkiolikmečių rinktinė triumfavo olimpiniame festivalyje Turkijoje. Sabas iš Ispanijos vėlavo prisijungti prie komandos, bet tai netrukdė jam iškart pademonstruoti savo talentą.

Pergalingame finale jis pelnė 15 taškų ir atkovojo 13 kamuolių.

Kaip pasakoja 15min šaltiniai, Sabas jau į pirmąją stovyklą atvyko atitinkamai pasiruošęs, vienintelis iš visų žaidėjų turėjęs du telefonus, nes žinojo, jog su pirmuoju jam greitai teks atsisveikinti.

Drausmę ir discipliną akcentuojantys jaunimo komandų treneriai įprastai surenka telefonus, kad jaunieji žaidėjai nesiblaškytų ir koncentruotųsi tik ties krepšiniu.

Bet Sabas apie tai žinojo ir apėjo sistemą, jog galėtų laisvu laiku toliau reguliariai bendrauti su Ispanijoje likusia mergina.

„Gal jis žinojo apie telefonų surinkimą ir atvažiuodavo tam pasiruošęs? Mes vienaip, o jis kitaip būdavo pasiruošęs“, – 15min juokdamasis sakė dabartinis Kauno „Žalgirio“ dublerių vyriausiasis treneris Arvydas Gronskis, tuo metu dirbęs asistentu penkiolikmečių komandoje.

Tai nebuvo paskutinis kartas, kai Domas nepasidavė taisyklėms. Ar žinote „dešimties paukščių“ tradiciją?

Alfredo Pliadžio nuotr./Domantas Sabonis ir Antanas Krimelis
Alfredo Pliadžio nuotr./Domantas Sabonis ir Antanas Krimelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas