Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 01

Dainius Adomaitis apie savo ateitį Vilniaus „Ryte“: „Lauks pokalbis su vadovybe“

Dainius Adomaitis akmeniniu veidu, stebėjo, kaip varžovai kelia LKL taurę ir švenčia po paskutiniųjų, taip košmariškai pasibaigusių LKL finalo rungtynių. Vilniaus „Ryto“ treneriui slidus ir kalnuotas sezonas baigėsi. Devynių mėnesių maratone buvo visko, bet sezonas nebuvo toks prastas, kaip pabaiga, kai šeštadienį trečiosiose LKL finalo rungtynėse Vilniaus krepšininkai buvo sudaužyti 54:92 Kaune „Žalgirio“ ir pralaimėjo finalo seriją 0-3. Sulig finalo finišu atėjo vasara, per kurią Vilniaus klubo laukia daug sprendimų ir darbų.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Visas sezonas buvo tarsi kelionė per kalnus. Sunkiai dirbdami mes užlipame ant kalno, bet paskui vėjas ar audra mus nubloškia. Vėl lipam, lipam, lipam prie gražesnio vaizdo, bet vėl nubloškia.

Ačiū, vyrams, nes buvo labai sunkus sezonas, ačiū, kad priėjome į tą tašką. Mindaugas Girdžiūnas susileido vaistų ir pasakė, kad žaisiu. Eimantas Bendžius praleido dvi dienas su gydytojais, bet irgi norėjo žaisti. Man tai svarbiausia. Norėčiau padėkoti žaidėjams už darbą ir atsidavimą. Ačiū ir sirgaliams, kurie mus lydėjo per sezoną, Europos taurės varžybose tai irgi jautėsi“, – sakė D.Adomaitis.

Praėjusią vasarą prie Vilniaus komandos vairo sugrįžęs 45 metų treneris atlaikė sudėtingą sezoną, per kurį būta visko.

Komandą pjovė žaidėjų traumos (Chrisas Krameris, Evaldas Kairys, D.J.Seeley) ir legionierių kaprizai (Manny Harrisas, Dominique Suttonas).

VIDEO: Arciomas Parachouskis įvertino visą „Ryto“ sezoną

Tačiau iškovotas titulas – po trejų metų pertraukos „Rytas“ triumfavo prieš „Žalgirį“ Karaliaus Mindaugo taurės finale vasarį.

Europos taurės varžybose nesėkmių patirta daugiau nei pergalių, bet klubas pirmąsyk po 2012 metų prasibrovė iki ketvirtfinalio.

LKL reguliariajame čempionate „Rytas“ liko tik trečias ir turėjo rimtų sunkumų ketvirtfinalyje su Utenos „Juventus“.

Nors pusfinalyje „Rytas“ įtikinamai dusyk parbloškė „Neptūną“, finale laukė trys skausmingos „Žalgirio“ pamokos – 64:79, 67:85 ir 54:92. LKL čempionate vilniečiai pralaimėjo savo amžinam varžovui visus septynis mačus.

„Matėte finalo seriją, kurioje viena komanda pradėjo ir žaidė vienu tempu. O kitos komandos jėgos mažėjo ir viskas ėjo žemyn“, – pripažino D.Adomaitis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ komanda
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ komanda

Rungtynių metu jis sėdėjo mažai ir vis patarinėjo savo žaidėjams, nors šiems slydo kamuolys iš rankų ir nesisekė niekas – jie buvo priversti iš labai arti matyti įspūdingą varžovų jėgą.

„Visad sudėtinga pabaigti sezoną pralaimėjimais, o dar labiau – dideliu pralaimėjimu. Bet rungtynės baigėsi, kai baigiasi. Iki tol reikia kovoti dėl kiekvieno kamuolio – jokio skirtumo, ar tai yra Parachouskis ar Tubelis. Faktas, kad sunku, kai varžovai pajaučia kraujo skonį“, – atsiduso Vilniaus komandos treneris.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Vasarą bus daug apie ką pamąstyti „Rytui“, kuris per klubo istoriją yra laimėjęs penkis LKL čempionų titulus, bet pastarąjį kartą tai padarė 2010 metais.

„Sulaukime pirmadienio, susėsime treneriai, tada su klubo vadovybe laukia ilgas pokalbis“, – sakė D.Adomaitis.

Jis džiaugėsi, kad kai kurie žaidėjai kovojo nepaisant traumų, o Arnas Butkevičius išryškino savo lyderio savybes.

„Sezono pradžioje labai žiūrėjome, į jo minutes, jo įtraukimą į rotaciją. Žinojome, kad jis negali žaisti per daug minučių, ypač po traumos. Bet jis įdėjo labai daug darbo, kad sugrįžtų po traumos. Tai žmogus, kuris visada pasilieka po treniruočių ir atlieka papildomus metimus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Tas taiklumas atsirado dėl jo darbo. Faktas, kad ir žaidimo laikas jam padėjo atskleisti. O kur jo galimybių ribos? Jis gali eiti toliau, jis dar daug gali pagerinti.“

Treneris mano, kad Vilniaus klubas ir toliau turi stiprinti savo piramidę ir įlieti į komandą jaunų žaidėjų, tokių, kaip Deividas Sirvydis ar Marekas Blaževičius.

D.Adomaitis įsitikinęs, kad tai ir yra komandos ateitis. „O paskui jau reikia derinti patyrusių žaidėjų ir užsieniečių - alkanų užsieniečių klausimą“, – sakė Vilniaus krepšininkų strategas.

VIDEO: Mindaugas Girdžiūnas: „Norėčiau likti komandoje“

Pačiam D.Adomaičiui vasara skils į dvi dalis. Po poilsio ir komplektavimo darbų Vilniaus komandoje, dar laukia liepos viduryje prasidėsiantis pasirengimas pasaulio čempionatui su Lietuvos rinktine.

O artimiausiu metu – pokalbis su Vilniaus klubo vadovais.

„Aš turiu sutartį, dabar lauks pokalbis su klubo vadovais“, – paklaustas apie savo ateitį klube sakė D.Adomaitis.

VIDEO: Marių Grigonį motyvavo „Ryto“ žaidėjų pasisakymai
VIDEO: Nate'as Woltersas apie „Maccabi“ gandus: niekas dar nėra oficialu
VIDEO: D.Adomaitis apie ateitį Vilniaus „Ryte“: „Bus pokalbis su vadovybe“
VIDEO: Šventinis A.Milaknis prabilo apie NBA klubo dėmesį
VIDEO: B.Daviesas neslėpė, kad nesulaikė ašarų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento