Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 10

Dainius Adomaitis po „Žalgirio“ pamokos: „Su tokia rotacija neįmanoma žaisti“

Tai nebuvo pati geriausia savaitė Vilniaus „Rytui“ ir jo treneriui Dainiui Adomaičiui, o jos pabaigoje geriausia žinia buvo ta, kad ji galiausiai baigėsi. Prarastas pagrindinis įžaidėjas ir patirti trys pralaimėjimai, iš kurių pats skaudžiausias atėjo sekmadienį, kai LKL rungtynėse Vilniuje „Rytas“ buvo sutriuškintas „Žalgirio“ 59:85.
Dainius Adomaitis
Trenerių emocijos „Žalgirio“ ir „Ryto“ rungtynėse. Dainius Adomaitis. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Praėjus trims savaitėms po laimėto Karaliaus Mindaugo taurės turnyro iš euforijos „Rytas“ buvo nuleistas ant žemės, nes sekmadienio vakarą „Siemens“ arenoje šeimininkai buvo kiti.

„Žalgiris“ ir keli tūkstančiai jo aistruolių jautėsi puikiai, nes didžiąją rungtynių dalį daužė Vilniaus klubą, kuris atrodė nusilpęs lyg išsikrovęs akumuliatorius.

Prieš tai šią savaitę jau išlieję toną energijos per dvejas pralaimėtas Europos taurės ketvirtfinalio rungtynes „Valencia“ klubui, per trečią savaitės supermūšį vilniečiai priešinosi iki antrojo kėlinio vidurio, o klaidos pasipylė prieš didžiąją pertrauką.

Per kelias minutes Artūras Milaknis, Thomasas Walkupas ir Leo Westermannas tolimais metimais suvarpė pavargusį „Rytą“. Iš viso žalgiriečiai pataikė 10 tritaškių iš 23.

D.Adomaitis ir pats šiame mače daugiau laiko praleido sėdėdamas ant suolo, jau jausdamas, kad šįsyk kautis su LKL lyderiais yra mažai prasmės.

„Skaičiai viską parodo – jei antroje pusėje nemetėme nė vieno baudos, tai pasako viską apie mūsų energiją. Reikia grįžti į salę ir reikia pakrauti baterijas“, – apie nuslopusią energiją sakė D.Adomaitis.

Rungtynių lūžiu jis įvardino antrojo kėlinio vidurį, kai Artūras Milaknis pataikė du tritaškius iš eilės ir „Žalgiris“ nurūko.

„Jei nori laimėti prieš „Žalgirį“, privalai žaisti nedarydamas grubių klaidų nei puolime, nei gynyboje. Rungtynės vyko apylygiai, kol mes nepaleidome Milaknio – šeši taškai ir jie pagavo emocinę bangą.

Tada pora perimtų kamuolių, mes padarėme klaidų, nesportinė pražanga ir tapo sunku žaisti, – kalbėjo D.Adomaitis. – Negalime duoti lengvų taškų, bet jų šįkart atidavėme labai daug. Jie baudė mus už mūsų klaidas.”

D.Adomaitis pabrėžė, kad jo rankose yra per maža žaidėjų rotacija, kai po kryžminio raiščio traumos pirmajame mače su „Valencia“ sezonas baigėsi vienam „Ryto“ lyderių Chrisui Krameriui.

„Nereikia būti stebukladariu, tai matėsi ir šįkart – pirmą kartą šį sezoną žaidėme per šešias dienas trejas rungtynes. Su tokia rotacija neįmanoma žaisti intensyviai, taip, kaip mes norime“, – kalbėjo D.Adomaitis.

Dar penktadienį, po mačo su Valensijos klubu jis sakė, kad kalbėsis su klubo vadovais dėl galimybės įsigyti naujų žaidėjų į įžaidėjo ir sunkiojo puolėjo poziciją, kur Roko Stipčevičiui ir Eimantui Bendžiui reikia pagalbos, tačiau kol kas žinių nėra.

„Nieko negaliu atsakyti į šį klausimą“, – paklaustas apie pokalbį su komandos vadovais sakė D.Adomaitis.

VIDEO: Th.Walkupas su malonumu mokosi iš Šaro pamokų
VIDEO: B.Daviesas: apie fanus, Th.Walkupą ir Ryto lūžį
VIDEO: Arciomas Parachouskis: „Mums reikia dar vieno įžaidėjo“
VIDEO: Mindaugas Girdžiūnas po antausio nuo „Žalgirio“: „Kai kur rizikavome“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento