Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 27

Dar vienas Masiulis Lietuvos rinktinėje: „Pirmiausia paskambinau tėvams“

Kažkur matyti judesiai Lietuvos rinktinėje. Nežymiai krypuojanti eisena, kurią lengviau prisiminti nei apibūdinti žodžiais. Vienas panašus tylus žaidėjas taip jau vaikščiodavo aikštėje prieš maždaug du dešimtmečius. Dabar ir Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojo Tomo Masiulio sūnus Gytis pluša pagal nacionalinės krepšinio komandos derinius.
Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotė
Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Gera naujiena pasklido telefonu, kai Dainius Adomaitis pranešė G.Masiuliui, kad jis pasiruoštų padirbti paskutinę lapkričio savaitę.

Pirmą kartą per savo karjerą 20-metis puolėjas pakviestas į Lietuvos rinktinę, ir Vilniuje jau pradėjo pasirengimą pasaulio čempionato atrankos kovoms ketvirtadienį Brešoje su Italija ir sekmadienį Vilniuje su Kroatija.

„Treneris paskambino ir pranešė, kad esu laukiamas dvyliktuke. Apsidžiaugiau, nes tai nemenkas įvertinimas“, – sakė G.Masiulis.

O tada jis jau pats pradžiugino šeimą – buvusius krepšininkus Tomą Masiulį ir Ingridą Masiulienę, taip pat savo sesę ir senelius.

V.Mikaičio nuotr./Tomas Masiulis ir Gytis Masiulis
V.Mikaičio nuotr./Tomas Masiulis ir Gytis Masiulis

„Pirmiausia paskambinau savo tėvams – jie džiaugėsi. Bet sakė, kad nesustočiau dirbti“, – greitai papasakojo G.Masiulis.

Nieko keista, kad tokį patarimą jis išgirdo iš tėvo – T.Masiulis ir atstovaudamas Lietuvos rinktinei, ir Kauno „Žalgiriui“, su kuriuo laimėjo Eurolygą 1999 metais ir dar penkis LKL aukso žiedus, ir Sopoto „Trefl“, su kuriuo penkis kartus tapo Lenkijos čempionu, visada garsėjo darbštumu.

G.Masiulis nedaug pamena iš laikų, kai Lietuvos rinktinėje žaidė 203 cm ūgio jo tėvas. Jam tebuvo dveji, kai T.Masiulis nuraškė olimpinę bronzą 2000 metais Sidnėjuje.

„Anksčiau žiūrėdavau, bet buvau mažas, dabar sunku kažką prisiminti, kas būtų įstrigę“, – sakė G.Masiulis.

Jis pats mano, kad atverti rinktinės duris būnant jaunesnio amžiaus nei savo laiku tėvas, jam padėjo vasarą priimtas sprendimas.

Tada G.Masiulis užsivilko mėlynus Klaipėdos „Neptūno“ marškinėlius, kai gimtasis klubas Kauno „Žalgiris“ sutiko paskolinti 207 cm ūgio puolėją, suprasdamas, kai šalia Pauliaus Jankūno ir Aarono White'o jaunam krepšininkui bus sunku gauti žaidimo laiko.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gytis Masiulis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gytis Masiulis

Palikęs Kauno klubą jis prasilenkė su tėvu, kuris iš dublerių ekipos trenerio posto peršoko į Dariaus Songailos vietą „Žalgirio“ trenerių štabe ir dabar yra vienas Šarūno Jasikevičiaus asistentų.

Tačiau G.Masiulis viskuo patenkintas. „Taip, – paklaustas, ar žingsnį persikeliant iš „Žalgirio“ į „Neptūną“ laiko teisingu, atsakė jis. – Tiesiog gavau daugiau žaidybinio laiko ir bandžiau jį kuo labiau išnaudoti. Su „Neptūnu“ pirmasis ratas LKL buvo tikrai labai geras, vienu metu buvome pirmi lentelėje.

Aišku, prieš šį FIBA langą, trejas rungtynes pralaimėjome iš eilės. Tai nėra labai gerai, bet po pertraukos vėl kibsime į darbą ir atsitiesime.“

Antrą vietą LKL užimančiam „Neptūne“ G.Masiulis LKL varžybose renka po 8,6 taško ir atkovoja po 5,4 kamuolio, žaisdamas po 20 minučių. Jo dvitaškių taiklumas siekia 58 procentus. Panašūs rodikliai ir Čempionų lygoje, kur Klaipėdos klubas rikiuojasi šeštas tarp aštuonių D grupės komandų.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gytis Masiulis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gytis Masiulis

207 cm ūgio kaunietis pasirengęs savo darbą atlikti ir Lietuvos rinktinėje, kur taip pat žaidžia sunkiojo puolėjo pozicijoje.

„Įnešti kuo daugiau energijos, stengtis išnaudoti kiekvieną sekundę aikštėje“, – planavo G.Masiulis.

VIDEO: „Ginčas“: klubas ar rinktinė? Kas svarbiau ir ko siekė Antanas Guoga?

Teisę žaisti pasaulio čempionate kitais metais Kinijoje jau anksčiau užsitikrinusi Lietuvos rinktinė Italijoje rungtyniaus tą patį vakarą, kaip ir „Žalgiris“ žais Eurolygos rungtynes Kaune su Milano „Olimpia“.

G.Masiuliui smalsu, ką pasirinks dauguma sirgalių, nors jis pats ir turi nuojautą.

„Manau, kad rinktinę, – sakė jis. – Kodėl? Na, aš žiūriu iš savo pusės. Sirgaliai, žinoma, pasirinks patys, dauguma turbūt žiūrės abejas rungtynes.“

Lietuvos rinktinėje penktajame FIBA lange ypač ryškus naujokų ir veteranų kokteilis.

Mantas Kalnietis ir Jonas Mačiulis žaidė rinktinėje jau prieš 11-12 metų, o G.Masiuliui ir Martinui Gebenui iš Utenos „Juventus“ rungtynės Italijoje turėtų būti krikštas.

Tačiau vienas dalykas vienija visų kartų Lietuvos rinktinės žaidėjus.

„Lietuva viena stipriausių rinktinių Europoje ir pasaulyje, – sakė Gytis, paklaustas, ar be NBA ir Eurolygos žaidėjų Lietuvos rinktinė gali jaustis favorite rungtyniaujant su Italija. – Stengsimės laimėti.“

VIDEO: „Ginčas“: ar D.Adomaitis išsėdės ant dviejų karštų kėdžių?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas