Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 16

Davidui Loganui naujų įžaidėjų Vilniuje nereikia

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovai atvirai kalba apie naujo įžaidėjo paieškas, bet komandos lyderis yra patenkintas dabartiniais bendražygiais.
Davidas Loganas
Davidas Loganas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Davidas Loganas taip susitelkęs trečiadienio vakaro Europos taurės turnyro rungtynėms su „Chimki“, kad net JAV prezidento rinkimus nustūmė užmarštin.

„Lietuvos ryto“ amerikietis nenorėjo kalbėti apie tai, kuriam JAV politikui skyrė savo balsą, nors iš žodžių nesunku nuspėti, jog jo favoritas nebuvo JAV prezidentu tapęs Donaldas Trumpas.

„Dabar nuo mūsų niekas nepriklauso, – prieš treniruotę „Siemens“ arenoje sakė D.Loganas. – Tikiuosi, kad jis padarys naudingų darbų, pakels ekonomiką. Mes neturime kito pasirinkimo, tik suteikti jam šansą. Daug žmonių nemėgsta šio prezidento, tačiau ką mes galime padaryti dabar?“

Užtat D.Loganas daug daugiau gali padaryti „Lietuvos ryto“ žaidimui.

Per tarptautines rungtynes jis renka net po 23,8 naudingumo balus ir pagal tai pirmauja tarp visų Europos taurės turnyro žaidėjų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Davidas Loganas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Davidas Loganas

„Lietuvos ryto“ gynėjas yra ketvirtas turnyre pagal taškus (19,5), antras pagal rezultatyvius perdavimus (8,5). D.Loganas taip pat yra antras varžybose pagal žaistas minutes (viso 141 per ketverias rungtynes) – jis laksto kaip užsuktas be nuovargio ženklų, nors kitą mėnesį sueis 34-eri.

„Treneris nusprendžia, kad aš turiu būti aikštėje, – sakė D.Loganas. – Buvau toks žaidėjas visą karjerą, esu dėkingas savo sportinei formai, kad galiu žaisti tiek ilgai“.

„Lietuvos ryto“ komandos treneris Tomas Pačėsas galbūt ir norėtų, kad vyriausias ekipos krepšininkas žaistų mažiau nei po 35 minutes per mačą.

Tačiau D.Loganas rungtyniauja ne tik atakuojančiu gynėju, bet kartais ir įžaidėju, nes kitų šios pozicijos krepšininkų žaidimas kol kas nėra įtikinamas.

Nors Corey Fisheris renka po 12,4 taško, organizuoti atakas jam sunkiau – amerikiečio rezultatyvių perdavimų vidurkis (2,5) yra toks pats, kaip ir klaidų (2,5).

Luko Balandžio / 15min nuotr./Corey Fisheris
Luko Balandžio / 15min nuotr./Corey Fisheris

Vėliau prie komandos prisidėjęs ir trumpalaikę sutartį sudaręs Rashaunas Broadusas išmintingiau diriguoja žaidimui, bet pelno tik po 3,3 taško.

Vis dėlto D.Loganas mano, jog naujų įžaidėjų nereikia.

„Man lengviausia žaisti su tais, kurie komandoje yra dabar“, – sakė amerikietis, paklaustas, ar naujo krepšininko atvykimas nuimtų dalį krūvio ir nuo jo pečių.

„Lietuvos ryto“ sudėtyje dabar yra vienuolika krepšininkų.

Komandos paraiškoje Europos taurės varžybose net yra dukterinės ekipos „Perlo“ žaidėjai: Margiris Normantas ir Jevgenijus Masalskis. Tiesa, „Lietuvos ryto“ pratybose šie vaikinai nedalyvauja.

„Turime žaisti su tais krepšininkais, kuriuos turime. Turime vienuolika žaidėjų komandoje ir turime pasikliauti jais“, – pakartojo D.Loganas.

Turime vienuolika žaidėjų komandoje ir turime pasikliauti jais.

Ne visi „Lietuvos ryte“ mąsto taip pat.

„Atvažiuotų pastiprinimas, galbūt ir lengviau būtų, – svarstė puolėjas Deividas Gailius. – Bet mes dirbame savo darbą ir per daug negalvojame apie pastiprinimą. Treneris mato, ko jam trūksta. Jei neatvažiavo, vadinasi, nerado tokio, kokio norėtų.“

Tą patį praėjusią savaitę kalbėjo ir klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas: „Didžiausia problema su įžaidėju. Šita linkme dirbame. Dėl kitų pozicijų nesu tikras, ar stiprinsimės“.

Trečiadienio vakarą rungtynėse vilniečiai kaip tik žais prieš įžaidėją, kuriuo domėjosi vasarą.

Jacobas Pullenas priėmė „Chimki“ pasiūlymą ir yra antras pagal rezultatyvumą Rusijos klube po Aleksejaus Švedo.

Dar vienas „Lietuvos rytą“ dominęs įžaidėjas Nate'as Waltersas šiuo metu atstovauja Belgrado „Crvena zvezda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai