Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 09

Dėl „sutraiškyto“ puolėjo žandikaulio niršęs G.Žibėnas: „Už tokius dalykus yra diskvalifikuojama“

Vilniaus „Ryto“ krepšininkams pavyko nutraukti dviejų pralaimėjimų seriją – „Jeep“ arenos šeimininkai rungtynių pabaigoje 85:71 perlaužė Panevėžio „Lietkabelio“ riešutėlį. Visgi pergalę greitai aptemdė niūrios prognozės dėl nokautuoto Tannerio Leissnerio, kuris, pasak Giedriaus Žibėno, patyrė labai sunkią žandikaulio traumą.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Įėjome į rungtynes šviežiomis galvomis, tačiau kūnai tikrai nebuvo švieži. Turėjome labai sunkią kelionę iš Vokietijos, bet žaidėjai pademonstravo charakterį. Pirmoje pusėje ne tiek „Lietkabelis“ susikūrė 41 tašką, kiek mes davėme labai daug nuolaidų gynyboje ir tiesiog atidavėme jiems daug taškų į rankas. Antroje rungtynių pusėje susitvarkėme, parodėme discipliną komandinėje gynyboje, atstovėjome „kūnas prieš kūną“ ir perlaužėme rungtynes. Tas labiausiai ir džiugina. Pataikėme šiek tiek geriau nei keliose prieš tai buvusiose rungtynėse, bet galime ir geriau. Turime tikėti savo metimu ir tas metimas ateis“, – rungtynes reziumavo Žibėnas.

Vilniaus klubas ketvirtajame kėlinyje prarado Tannerį Leissnerį, kuris sugėrė labai skaudų Kaspario Berzinio smūgį į galvą ir rungtynių tęsti nebegalėjo.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas

Po rungtynių duodamas interviu BTV televizijai G.Žibėnas baiminosi, jog „Rytas“ savo sunkiojo krašto puolėją prarado ilgesniam laikui – panašu, kad amerikietis patyrė sunkią žandikaulio traumą.

„Rungtynės mums per daug kainavo. Gali būti, kad praradome Tannerį labai ilgam. Turiu pasakyti, kad nesame patenkinti traktavimu. Lūžęs žandikaulis – jis yra sutraiškytas ir net nebuvo skirta pražanga. Mes tikrai vertinsime tą epizodą, peržiūrėsime video ir už tokius dalykus žaidėjai yra tikrai diskvalifikuojami. Bent jau iš rungtynių“, – spaudos konferencijoje niršo Žibėnas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kaspars Berzins
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kaspars Berzins

Pasak vilniečių stratego, situacijos kaltininkas K.Berzinis jau nuo anksčiau turi „nešvaraus“ žaidėjo reputaciją.

„Berzinis nėra pats švariausias žaidėjas ir visa lyga tą žino. Jeigu nebus atkreipta jokio dėmesio, paprasčiausiai tai bus labai keista. Čia nebuvo krepšinio epizodas. Ir tai ne pirmą kartą su šiuo žaidėju.“

Į vilniečių žaidimą kuo greičiau įsilieti bandantis įžaidėjas Kenny „Speedy“ Smithas sužaidė solidžias rungtynes – pelnė 8 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

G.Žibėnas įvertino ir savo legionieriaus progresą: „Norėtume, kad greičiau įsilietų, bet po truputį jis pažįsta visus žaidėjus, žino, ką norime žaisti. Kažkur gal perlaikome kamuolį, bet tai yra normalu ir duokime jam laiko. Tos kantrybės gali prireikti. Vienam žaidėjui tas komfortas būti aikštelėje atsiras spalio mėnesį, kitam – gruodžio, dar kitam – vasario. Bet jis atsiras. Tam mes ir lipdome tą visą puolimą.“

VIDEO: G.Žibėnas: „Galbūt ilgam praradome Leissnerį“
VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Rytas“ - „Lietkabelis“ [2021-10-09]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas