Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 23

Dėl trijulių krepšinio per atkrintamąsias Uteną palikęs I.Vaitkus susilaužė pėdą

Kartu su Lietuvos 3x3 krepšinio rinktine į olimpinę atranką keliauti besiruošusiam Ignui Vaitkui skilo dešinės kojos padikaulis, skelbia oficialus Utenos „Juventus“ tinklalapis.

Lietuvos trijulių komanda antradienį išvyksta į Gracą, Austriją, kur 26–30 dienomis bandys iškovoti kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes, tačiau 28-erių metų 196 cm ūgio Ignas Vaitkus šiai ekipai padėti negalės.

Pasak 15min šaltinių, „Juventus“ komandą LKL atkrintamųjų metu dėl olimpinės svajonės palikęs krepšininkas šeštadienį treniruotės metu patyrė pėdos lūžį dėl kurios nerungtyniaus bent mėnesį.

Taigi, praleisti teks ne tik lemiamą trijulių turnyrą Austrijoje bei LKL pusfinalio seriją su Kauno „Žalgiriu“, bet ir mūšį dėl bronzos apdovanojimų.

Trijulių ekipoje liko Aurelijus Pukelis, Darius Tarvydas, Šarūnas Vingelis, o traumuotą komandos draugą pakeisti teks Pauliui Semaškai arba Modestui Kumpiui.

I.Vaitkaus olimpinė svajonė su pėdos lūžiu nemirė. Jei bendražygiai Austrijoje išplėš bilietą į Tokiją, Utenos ekipos puolėjas iki to laiko turėtų išsigydyti traumą ir atsistatyti.

Geriausią karjeros sezoną žaidęs I.Vaitkus šalies čempionate rinko po 12,2 taško, atkovojo po 4 ir perėmė 1,1 kamuolio, atliko po 3 rezultatyvius perdavimus ir fiksavo po 14 naudingumo balų.

Krepšininko išvykimas iš Utenos atkrintamųjų metu „Juventus“ organizacijoje buvo susilaukęs prieštaringų vertinimų.

„Pasakysiu atvirai, šiam sprendimui nepritariu ir nepritarsiu. Nebūtinai šiam sprendimui, bet apskritai sezono metu važinėti į „3x3“ turnyrus. Visą sezoną buvau prieš, bet yra Žydrūnas, kuris yra klubo prezidentas ir jis priima galutinį sprendimą. Jis ir išleido Igną, bet aš esu prieš, – neslėpė E.Skersis. – Išvažiavimų buvo daug. Masteriai, Sankt Peterburgas, dabar – olimpinė atranka. Aš esu prieš, visada buvau prieš. Šie dalykai mane nervina. Kai buvę turnyrai nesikirto su rungtynėmis, galėjau bent šiek tiek užsimerkti, tačiau šiuo metu jie kertasi ne tai, kad su rungtynėmis, bet su LKL pusfinaliu. Man jokio skirtumo, kas yra mūsų varžovas – „Žalgiris“, „Los Angeles Lakers“ ar kokia nors NKL komanda. Tai yra svarbiausios sezono rungtynės. Aš tikrai nepritariu kažkokioms kelionėms į kažkokius „3x3“ turnyrus. Su visa pagarba Lietuvai, su visa pagarba olimpiadai, bet žaidėjai turi apsispręsti, kokiai sporto šakai jie atstovauja. Mano nuomone, „3x3“ ir „5x5“ yra visiškai skirtingos sporto šakos.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Eimantas Skersis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Eimantas Skersis

„Toks mąstymas man yra šiek tiek diletantiškas, – klubo vadovo E.Skersio žodžius komentavo Ž.Urbonas. – Manau, kad yra labai svarbu, kokiame tu esi momente ir ką tu veiki. Tikrai yra svarbu, prieš ką tu žaidi pusfinalyje. Taip sakyti yra absurdas. Jei būtume žaidę su „Rytu“ ar „Lietkabeliu“, būtų ir atitinkami sprendimai. Iš tikro, Igną tikrai nelengvai išleidome. Man labai brangus žodis yra „Utena“, bet daug brangesnis – „Lietuva“. Bet tai nėra sprendžiama tik Igno situacija. Žaidžiame pusfinalyje iki 3 pergalių su „Žalgiriu“, o neturime nei Kariniausko, nei Gecevičiaus, be to, neaišku, ar bus Bryantas Crawfordas. Ar Ignas bus, ar nebus, tai nėra svarbu. Mes neturime tiek potencialo, kad iki trijų pergalių šitaip nukraujavę žaistume su „Žalgiriu“. Jei būtume sveiki, nekiltų jokių klausimų.“

I.Vaitkus į olimpinę atranką įšoko paskutiniu metu. Dėl kelio skausmų jis nežaidė antrajame ketvirtfinalio serijos mače prieš Prienų „CBet“, o dėl registracijos termino jam buvo būtina ne tik medikų leidimas žaisti, bet ir sausa „Juventus“ pergalė serijoje.

Dėl traumų pusfinalio serijoje Žydrūnas Urbonas turės verstis ir be Vaido Kariniausko bei Martyno Gecevičiaus, neaiški yra ir Bryanto Crawfordo situacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas