Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 18 /18:07

Didžiausią klaidą įvardinęs P.Motiejūnas – apie Kaune esantį M.Schillerį, J.Mačiulį ir galutinę sudėtį

Kauno „Žalgirio“ stovykloje – naujienų metas. Ketvirtadienį Kauno klubas paskelbė apie sutartį su nauju žaidėju Regimantu Miniotu, o Konkurencijos taryba paskelbė apie baudas LKL klubams, tarp jų ir „Žalgiriui“, dėl kartelinio susitarimo nukirpti algas žaidėjams pandemijos pradžioje. Apie tai ir kitus svarbius klausimus ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje kalbėjo „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

Paulius Motiejūnas pagaliau gavo progą plačiai šypsotis, kai „Žalgiris“ iškovojo pirmąją pergalę Eurolygoje, antradienį savo aikštėje įveikęs Atėnų „Panathinaikos“.

25 metų 208 cm ūgio puolėjui nutraukus sutartį su Bilbao klubu, ketvirtadienį Kauno klubas paskelbė apie sutartį su Regimantu Miniotu.

Tačiau „Žalgirį“ toliau supa aukštos bangos per neramių vandenų skalaujamą 2021–2022 m. sezoną, kuriame klubas pakeitė trenerį bei padarė pokyčių žaidėjų sudėtyje.

Eurolygoje „Žalgiris“ tebėra paskutinis tarp aštuoniolikos komandų, iki pirmosios pergalės patyręs devynis pralaimėjimus iš eilės ir išgyvenęs prasčiausią startą per klubo istoriją elitiniame turnyre, taip pat pralaimėjęs Vilniaus „Rytui“ per LKL principines rungtynes Kaune.

Prieš penktadienio rungtynes Kaune su Stambulo „Fenerbahče“ Kauno klubas sulaukė kirčio iš Konkurencijos tarybos, skyrusios Lietuvos krepšinio lygai ir dešimčiai klubų tūkstantines baudas dėl slapto susitarimo nemokėti žaidėjams algų pagal sutartis dėl pandemijos anksčiau nutraukto šalies čempionato. „Žalgiriui“ skirta – didžiausia – 16 tūkst. eurų bauda.

Tačiau didžiausia šio sezono klaida P.Motiejūnas pavadino Martiną Schillerį – trenerį, su kuriuo Kauno krepšininkai pradėjo sezoną ir kuris vis dar tebėra Kaune, nepaisant to, kad jį atleido.

Daug klausimų buvo užduota Kauno klubo vadovui P.Motiejūnui per spaudos konferenciją ketvirtadienį popiet.

– Šiandien pasirašyta sutartis iki šio sezono pabaigos su Regimantu Miniotu. Ko iš jo tikimasi?

– Iškritus J.Lauvergne'ui ir P.Jankūnui, turime didelę skylę tarp didelių žaidėjų. Nielsas Giffey'us žaidžia ketvirtoje pozicijoje, nors yra trečias. Iš Regimanto tikimės, kad jis padės treniruotėse, įsivažiuos, o ateityje viskas yra jo rankose. Jankūnui baigus karjerą, toje pozicijoje žaidžiančio žaidėjo „Žalgiryje“ neturėsime. Nenorime prisižadėti dabar, bet viską paliekame jo rankose – tai šansas jam, o mes spręsime sezono pabaigoje.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Regimantas Miniotas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Regimantas Miniotas

Krūvis didelis, norisi suteikti poilsio kitiems, o dabar Joshas Nebo, Tyleris Cavanough ir Marekas žaidžia be galimybių juos pakeisti.

– Kaip vyko derybos dėl R.Minioto?

– Daugiausiai kalbų buvo su jo agentu. Jis visada sakė, kad Miniotas turi sutartį, o mes galėsime kalbėti, kai sutartis bus nutraukta. To laukėme, tai įvyko, greitai susitarėme, nes sąlygos tiko abiem pusėms.

– Po devynių pralaimėjimų iš eilės iškovota pergalė Eurolygoje – kaip dabar komanda jaučiasi?

– Kai pagalvoji, kas būtų, jei būtume nelaimėję antradienį... Nuotaika tikrai pasikeitė. Vėlgi – mums reikia pasitikėjimo savo jėgomis ir tuo, ką darome. Pokyčiai ateina iš gerų treniruočių, o po pergalės labiau tiki darbo procesu ir pasitiki savimi. Nuotaikos geresnės, bet jos – darbinės.

– Jonas Mačiulis įvairiose laidose išreiškė nusivylimą, kad negalėjo baigti karjeros „Žalgiryje“. Kaip reaguojate į jo pasisakymus?

– Joną pažįstu daugybę metų, esame dirbę ir „Žalgiryje“, ir Lietuvos rinktinėje. Nuo senų laikų žinau, kad jis yra pleputis ir mėgsta kalbėti, kas yra ant liežuvio galo. Anksčiau jis mėgdavo kalbėti mūsų taip vadinamoje virtuvėje, bet dabar viskas išeina į viešumą. Bet kaip klubo vadovas neturiu aiškintis, kodėl kažkam duodame šansą žaisti komandoje, o kažkam neduodame.

Su Jonu ryšys yra, esame kalbėję su juo ir pernai, ir šiemet, bet sprendimai yra priimti. O argumentų viešai neaptarinėjome. Ir toliau viešai neskelbsime.

– Per pastarąjį mėnesį komandą papildė trys naujokai. Ar jau viskas, ar dar gali būti?

– Neplanuojame daugiau šiuo momentu. Labai reikėjo ketvirto numerio. Taigi šiuo metu neieškome nieko rinkoje. Bet nežinau, kas bus po mėnesio ir dviejų, taip pat kas bus rinkoje. Šiuo metu tikrai su nieko nesikalbame ir nevedame derybų. Jei agentai paklausia, ar ko ieškome, atsakome, kad neieškome.

– Neeilinė padėtis su atleistu treneriu M.Schilleriu, kuris vis dar lieka Kaune ir tarsi pasirengęs praleisti kad ir visą sezoną nedirbdamas. Kaip vyksta kontrakto nutraukimas?

– Gerai pasakėte, kad tai neeilinė situacija. Per mano karjerą nėra taip buvę, kad užsienietis liktų Lietuvoje, kur nebeturi darbo. O derybos vyksta. Jos tikrai bus baigtos, bet nežinau, kada. Pingpongas su jo agentais vyksta. Aš jaučiu, kad artėjame prie finišo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris

– Kiek M.Schillerio, E.Mudiay sutarčių nutraukimas ir trijų naujų žaidėjų bei naujo trenerio pakvietimas atsiliepė biudžetui?

– Labai nedaug. Kaip esu sakęs, Mudiay atleidimas ir dviejų žaidėjų (Z.Dragičiaus ir T.Websterio) pasirašymas neturėjo beveik jokių iškrypimų dėl biudžeto. Aišku, M.Schillerio atleidimas, taip pat kažkiek R.Minioto sutartis biudžetą padidino. Sezono pabaigoje pasakysime, bet nėra taip, kad išėjome gerokai iš savo ribų.

– Ar pats Emmanuelis Mudiay norėjo išvažiuoti?

– Išvažiavo per kelias dienas. Sėdėjome su juo kartu, jam žaidimas nesiklijavo, bet kadangi pavyko susitarti, nemanau, kad jis nenorėjo. Jis normaliai viską priėmė ir suprato situaciją, nes nemažai diskutavome.

Kai jis išvažiavo, biudžete liko pinigų dviem žaidėjams, kuriuos įsigijome. Tai rodo, kad susitarėme geranoriškai.

Euroleague.net/Emmanuelis Mudiay
Euroleague.net/Emmanuelis Mudiay

– Ar galite patikslinti komandos komplektacijos atsakomybę prieš sezoną. Jūsų patarėjas Francois Lamy sakė, kad neprisidėjo prie komandos komplektacijos vasarą, nes dar baigė darbus Prancūzijoje. Jūs pastarąjį kartą sakėte, kad sprendimus priimate su juo. Kas atsakingas už sprendimus iki rugsėjo?

– Labai geras klausimas, taip pat ir diskusinis, nes dabar keliu jį pats. Iš patirties žinau, kad kai treneris nedalyvauja komandos formavime, anksčiau ar vėliau užkoduotas nesutarimas dėl kurio nors žaidėjo, kuris atsivežtas be jo žinios. Tad daugybę metų sudėtį dėliojame su vyr. treneriu.

Mes sprendžiame drauge, bet jei yra trys variantai, o treneris sako, kad tas žaidėjas yra jam Nr.1, mes tokį ir pasirašome. Parašas galiausiai mano, atsakomybė mano. Bet vadovaujamės logika, kad komplektuojame drauge su treneriu, o jo žodis būna paskutinis. Dabar su Francois diskutuojame, jog gal taip negerai, gal reikia kitaip.

Klaidų pasitaiko, neneigiame, kad jų buvo, analizuojame, kad jų nebūtų ateityje. Bet kai kalbuosi su kitų klubų vadovais, dauguma patvirtina, kad tariasi su treneriais, derindami sutartis su žaidėjais.

– O kieno žodis lėmė paskutinius pirkinius: Z.Dragičių, T.Websterį, J.Zdovcą ir R.Miniotą?

– Sėdime trise ir kalbame, o jei treneris sako, kad gerai, tai ir imam. Neįsivaizduoju, kad treneris sakytų, kad žaidėjo nenori, o mes vis tiek imtume. Nebent tai būtų lietuvis, ir mes geriau žinotume nei treneris, nes lietuviai yra pamatas ir turi tempti komandą.

– Sakėte, kad treniruoti „Žalgirį“ nepakanka būti lietuviu, reikia būti geru treneriu. Kaip nusprendėte, kad J.Zdovcas geresnis už Lietuvos trenerius, kurių yra laisvų rinkoje?

– Nėra tikslaus atsakymo. Negaliu sakyti, kuris sprendimas yra geras, o kuris prastas. Galima spėlioti, ar su kuriuo nors treneriu lietuviu būtų geriau, ar prasčiau. Tai – plati diskusija. Mes dėliojome už ir prieš, o galiausiai nulėmė argumentai, kad Jure Zdovcas turbūt yra geresnis. Nenoriu įžeisti nė vieno lietuvio, bet viską dėliodami, kas yra geriau krizinėje situacijoje, Jure mums atrodė kaip geriausias variantas.

Suprantu klausimą, bet neįsivaizduojame, kaip atsakyti, – laikas parodys, ar gerai pasirinkome.

– Gal galite atsakyti, kuo J.Zdovcas atrodė geresnis už lietuvius trenerius?

– Kai turėjome darbo interviu, jis sakė, kad komanda tiki, kad mato išeitį. Mums norėjosi griežtumo. Atleidus Martiną Schillerį atrodė, kad trūksta griežtos rankos, galbūt senosios mokyklos rykštės.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Jure Zdovcas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Jure Zdovcas

Po Martino, prie kurio buvo chaosas, norėjosi griežtesnės rankos. Lyginant su lietuviais, Jure turėjo labiau tinkantį charakterį, patirtį, tad tai galiausiai ir nulėmė, jog jis buvo mūsų pasirinkimas.

– Sudėtingoje „Žalgiriui“ padėtyje nieko nesigirdėjo apie Arvydą Sabonį, kuris vis dar turi 25 proc. „Žalgirio“ akcijų. Ar jis dalyvavo klubo valdyme?

– Su Arvydu palaikome ryšį ir bendravimą, bet sprendimuose jis nedalyvauja. Vertinu, kad jis yra išreiškęs pasitikėjimą manimi, bet mes tvarkomės patys.

Mes padiskutuojame, kad sprendimai yra mūsų administracijos.

– Ar „Žalgiris“ išleis lietuvius į Lietuvos rinktinę pasaulio čempionato atrankai, kaip išleidžia daugelis Eurolygos klubų savo dalį žaidėjų?

– Kai vyko kalbos, Edgaras Ulanovas paaiškino treneriui pats savo situaciją, kad dabartinė įtampa labai slegia ir kad jis nori pailsėti.

Dėl Luko Lekavičiaus pats paskambinau Kaziui (Maksvyčiui) ir Vydui (Gedvilui), kad jis žaidžia ant galimybių ribos. Prašome, kad jam duotų pailsėti, nes jo mažas kūnas lyginant su kitais... Jam reikia pailsėti. Be to, jis dabar mūsų kertinis žaidėjas, geriausias komandos žaidėjas. Su mūsų rezultatais ir traumomis, jei Lukui kažkas atsitiktų, mums tai labai pakenktų kaip komandai. Mes prašėme, kad leistų žaidėjams pailsėti. Manau, kad rinktinė išsiverstų be šių žaidėjų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

– Šiandien buvo žinia iš Konkurencijos tarybos dėl baudų LKL ir jos klubams, tarp jų ir „Žalgiriui“. Kaip tai vertinate?

– Aišku, kad neigiamai. Žiūrint į mūsų situaciją, visada sakėme, kad nesitarėme su LKL ir jos komandomis, nes visoms devynioms komandoms tas sezonas pasibaigė, o mes dar laukėme atsakymo iš Eurolygos – žaisime, ar ne. Mums nesuprantama, kodėl Konkurencijos taryba mus priskyrė prie devynių LKL komandų, nes vadovavomės Eurolygos sprendimais. Eurolyga tarėsi su žaidėjų asociacija, o mes darėme kaip ir kiti Eurolygos klubai. Mes pasirašėme sutartis ir atsiskaitėme su žaidėjais taip, kaip buvome sutarę su Eurolygos žaidėjų asociacija.

Mums atrodo nesąmonė, kad Konkurencijos taryba mus nubaudė drauge su kitais LKL klubais, ir su tuo nesutinkame.

– Gal skųsite sprendimą?

– Galvojame. Šiandien gavome 22 lapus, analizuojame ir neatmetame skundo galimybės. Dar tarsimės su advokatais.

– Ar atleidus M.Schillerį dar kalbėjotės su lietuviais treneriais, prieš pakviesdami J.Zdovcą?

– Gal galima nekomentuoti? Tiesiog užverda vieša diskusija, kurioje vyksta daug dalykų. Tiesiog mūsų sąraše buvo lietuviai treneriai, mes juos analizuojame. Bet nenorėčiau eiti gilyn, nes nenoriu kastis praeityje ir spėlioti apie ateitį.

– Prieš sezoną su dideliu rezervu buvo palikta pajamų dalis bilietų pardavimui. Kiek šiandien tenkina situacija arenoje?

– Labai patenkinti, kad kol kas žaidžiame. Neramina pranešimai, kad gali kažkiek riboti, jei bus užpildyta kažkiek lovų COVID-19 sergančiais ligoniais. Tai klubui iškart kirstų per kišenę. Biudžetą renkame didesnį nei planavome, tad jei toliau taip viskas važiuos, tikrai viršysime tą dalį, kurią atsargiai planavome surinkti iš bilietų. Norisi, kad kas nors pasakytų, kad galima bus eiti su galimybių pasais. Tokiu atveju galėtume planuoti renginius ir pardavinėti bilietus. Tačiau kaip ir visi sėdime lyg ant adatų ir žiūrime, ar mūsų neuždarys. Šiuo metu yra labai gerai, bet neramu dėl ateities.

– Ar Šarūnas Jasikevičius dar dalyvauja komandos komplektacijoje? Ar jis turi daugiau informacijos nei kiti?

– Šimtas procentų, kad jis turi daugiau informacijos. Šaras yra mūsų žalgirietis, neslėpsiu, kad pabendraujame ir padiskutuojame. Bet ar jis turi balsą? Na, ne. Jo išklausome, bet nėra taip, kad darytume tai, ką jis pasakė. Jis dirba kitame klube („Barcelona“), nors kaip specialisto man jo nuomonė yra svarbi. Ryšį palaikome.

– Ar keisdami komplektacijos kryptį klausėte Šaro nuomonės?

– Ne. Atsakomybė yra mūsų. Mes bendraujame, tad su Šaru dar kalbėsimės, ką jis turėjo omenyje. Bet nėra taip, kad viskas, ką Šaras sakytų, iškart tą ir darytume.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius

– Ar galima sakyti, kad Jure Zdovcas tikrai liks iki sezono pabaigos pagal dabartinius rezultatus?

– Komanda eina į priekį, darbas gerėja, mes tikime treneriu.

– Ankstesniame interviu minėjote, kad „Žalgiriui“ nebėra realu patekti į Eurolygos „Top8“. Koks dabar tikslas?

– Po truputį kilti aukštyn, – taip kalbėjomės su žaidėjais. Visas darbas vyksta treniruotėse, reikia, kad visi žinotų savo funkcijas ir žaidimo taisykles. O svarbiausia – kovingumas, kad eitume norėdami laimėti kiekvieną mačą, kad žaidėjai ir varžovai gerbtų „Žalgirį“. Jų darbas aikštėje – parodyti, kad reikia gerbti „Žalgirį“. O LKL ir Karaliaus Mindaugo taurės varžybose tikslai nesikeičia.

– Pastaraisiais metais ilgai rodydavote tikėjimą žaidėjais, bet kuo E.Mudiay padėtis buvo kitokia šį sezoną?

– Jis buvo tas, kuris pagal M.Schillerį turėjo žaisti 25–30 minučių. Matėme, kad jis negali, o Mantas, kuriam buvo planuota 15 minučių, negali žaisti 30 minučių. Žinojome, kad Mantas negali būti svarbiausias. Su Mudiay sutartis buvo vienam sezonui, tad ilgai laukti, kai taip nesisekė, nebegalėjome. Keitėsi treneriai, jis nežinojo naujo trenerio sistemos. Galvojome, kad viskas jam užsitęs iki kovo mėnesio, kol įpras prie Europos ir naujos sistemos. Kadangi sutartis tik vienam sezonui, laukti nebebuvo prasmės, nes Eurolygos sezonas kaip tik ir baigtųsi.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir L.Kisielius – išgyvenimo savaitė J.Zdovcui ir P.Motiejūno atsakymai

– Mudiay buvo numatytas svarbus vaidmuo, bet jis buvo įsigytas pats paskutinis vasarą, o atleistas pats pirmas. Pakeitimo tarsi nėra, nes Tai Websteris yra labiau atakuojantis nei kuriantis gynėjas. M.Kalnietis ir L.Lekavičius, kurie turėjo būti atsarginiai, tampa pagrindiniais. Ar Mudiay situacija yra didžiausia klaida?

– Mano nuomone, pagrindinė mūsų klaida buvo treneris. Pirmas vis tiek buvo treneris. Po jo galbūt jau eina Mudiay.

Dabar atrodo, kad kol komanda dar jautė Šaro muštrą, žinojo jo sistemą, M.Schilleriui buvo lengviau išsireikalauti, ko jis nori iš žaidėjų.

Kai atėjo nauji žaidėjai, treneriui M.Schilleriui išsireikalauti nebepavyko. Mes ir sakome, kad buvo prastas ikisezoninis metas. Kuo daugiau žaidėme, tuo prasčiau atrodėme. Manome, kad silpnoji grandis buvo treneris. O paskui jau seka tai, kad mes kartu su treneriu renkame žaidėjus ir duodame treneriui galutinį balsą. Mudiay turėjo būti pagrindinis, o NBA sistemą žinantis Schilleris turėjo kuo greičiau įpratinti jį prie Europos krepšinio sistemos. Kai tai neįvyko, viena klaida sekė kitą.

– Sakėte, kad pasikviesdami J.Zdovcą norite griežtos rankos. Ar gavote tai, ko tikėjotės?

– Matyti, kad komanda įsivažiuoja ir turi braižą. To nebuvo iš pradžių taip greitai kaip norėjome, bet nebuvo ir treniruočių, – vien rungtynės. Dabar treniruotės pakilo į kitą lygį, manau, kad per treniruotes išgavome tai, ko norėjome.

Kaip tame žaidimuke, kur vilkas kiaušinius gaudo: matai, kad krenta per daug, nebegali kontroliuoti

– Sakote, kad matote, kaip dirba J.Zdovcas, bet lygiai taip pat matėte praėjusį sezoną, kaip dirbo Schilleris. Ar per vasarą kas nors pasikeitė, kad rudenį jis buvo kitoks nei praėjusį sezoną?

– Matėme, kaip jis dirbo ir kokios buvo spragos. Tačiau praėjusio sezono spragas mums pavykdavo per susirinkimus, per bendravimą su žaidėjais kažkaip sutvarkyti, kad neišsuktume iš kelio. Nes tie žaidėjai žinojo, kas yra „Žalgiris“, kokios mūsų vertybės, kaip reikia kautis. Jie puikiai tai darė. Kai atėjo nauja sudėtis, atrodė, kad taip pat išlaviruosime ir šį sezoną. Bet kai sezonas prasidėjo, pamatėme, kad nebepavyksta. Kaip tame žaidimuke, kur vilkas kiaušinius gaudo: matai, kad krenta per daug, nebegali kontroliuoti ir nebeturi į ką atsiremti.

Su treneriu kalbėjome, o rugpjūtį dar pats sakiau, kad puikiai padirbėjome vasarą, kad treneris puikiai susirinko sudėtį, kokią pats nori, ir jam pačiam treniruotėse turėtų būti lengviau. Bet pradėjus žaisti, – nepavyko. Teoriškai viskas atrodė gerai, bet praktiškai – visiškai prastai.

Kai daug kas klausia, ar vasarą galvojome keisti trenerį, tai atsakau, kad nebuvo jokių signalų. Negalvojau, kad su juo nesutarsime. Jis viską numatė teoriškai, bet praktiškai nepavyko padaryti to, ko mes tikėjomės, kad jis padarys.

PIKENROLO KLUBAS: dopingas krepšinyje, L.Kleiza seriale ir P.Motiejūno vietoje
Šis video įrašas matomas
15min prenumeratoriams.
Pikenrolo klubas 2021-11-16

– Ar M.Schilleriui alga bus mokama iki vasaros?

– Mums tikrai pavyks susitarti dėl geresnių sąlygų.

– Ar M.Schilleris vasarą galėjo būti kliūtis stengiantis išsaugoti buvusius žaidėjus?

– Nemanau. Vasarą, kai kalbėdavomės su žaidėjais, nė vienas nekėlė sąlygų dėl trenerio. Žaidėjai to nepasakytų, bet nebuvo, kad jis kažkam būtų buvęs kliūtis.

– Kiek toli žvelgiant priimami sprendimai – ar tai šio sezono gelbėjimas, ar bandoma žiūrėti toliau į ateitį?

– Nedarome taip, kad galvotume tik apie šį sezoną. Bet nereikia slėpti, kad dabar turime krizę klube ir reikia tą krizę spręsti. Tad dabar prioritetas sprendimams, kaip išspręsti šią krizę, kaip ieškojome kuo užpildyti ketvirto numerio poziciją – reikėjo ją užpildyti. Tada geriau išspręsti laikinai ir pasilikti vasarą laisvas rankas dėlioti iki galo toliau. Bet jei bus aiškus žaidėjas, su kuriuo norime tikrai pasirašyti sutartį... Nenoriu įsprausti save į rėmus, kad galvojame tik apie šį sezoną.

Kažkas rašė, ar laidojame šį sezoną? Faktas, kad nelaidojame. Yra įtampa, yra krizė, kurią reikia išspręsti. Aišku, idealiausia būtų ją spręsti trejiems metams į priekį.`

– Laikai keičiasi, rinkoje nėra daug aukšto lygio lietuvių. Gal matote variantą ateityje taikyti Miuncheno „Bayern“ sudėties modelį – mažai vietos žaidėjų ir daug legionierių?

– Sorry, bet ne. Svarstome, diskutuojame, bet man tada atrodo, kad tai ne „Žalgiris“.

Šeši legionieriai ir lietuviai, kurie paduoda rankšluosčius? Visa „Žalgirio“ piramidė nėra tokia. Mes ugdome lyderius dublerių komandoje, norime, kad iš jų užaugtų tokie, kurie temptų komandą ateityje. Norime likti lietuvių kalve. Suprantame, kad jų yra mažai, bet tada tegu ir tie, kurie nėra labai jau geri, eina ir žaidžia. Marekas puikus pavyzdys, ko norėjome. Jaunas lietuvis, kuris pagal vieną trenerį atrodė, kad negali žaisti, dabar pas kitą jis eina ir įrodinėja, kad gali. Mes liksime prie lietuvių, nors jų mažai ir jie brangūs.

Kaip elgčiausi ateityje, jei tokia situacija pasikartotų? Bet kuris treneris gali pražudyti gerą žaidėją, kad ir koks jis geras bebūtų. Dėl Mareko vis kalbėdavome ir LKL varžybose paskui jau atsirasdavo jam daugiau žaidimo laiko.

Bet netikiu, kad vadovas gali liepti treneriui kažką leisti į aikštę, nes tada prasidėtų konfliktas ir tarp žaidėjų, trenerio ir administracijos.

– Pusmetis liko iki Jordi Bertomeu vadovavimo Eurolygai pabaigos. Kadangi esate minimas kaip vienas kandidatų pakeisti Jordi, o „Žalgiriui“ reikėtų planuoti savo ateitį, – koks būtų jūsų atsakymas, ar toks postas domintų apskritai?

– Apie Eurolygą norisi nekomentuoti, nes esame taip sutarę tarp klubų. Galiu pasakyti, kad nėra jokių kalbų ir tikslų eiti ir vadovauti Eurolygai. Ta informacija pasirodė, bet norime, jog šaršalas nurimtų, o tada visi paaiškintume, kur yra Eurolygos kryptis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas