Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 05 11

Didžiausia LKL atkrintamųjų intriga: vienos krepšinio pasakos pabaiga, kitos – pradžia?

Penktadienį startuoja LKL atkrintamosios varžybos. Tai laukiamiausias sezono metas, kai žaidėjai rodo aukščiausio lygio krepšinį, komandos viena kitai jaučia didžiausią antipatiją, o didžiausias viso to laimėtojas – krepšinio žiūrovas. 24sek pristato didžiausias LKL atkrintamųjų intrigas.
Darjušas Lavrinovičius
Darjušas Lavrinovičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Panevėžio „Lietkabelis“ – „Šiauliai“

LKL reguliarusis sezonas: „Lietkabelis“ 3:1 „Šiauliai“

Intriga. „Lietkabelio“ forma kelia didžiulį nerimą. Šį sezoną panevėžiečių rezultatas yra bent 5 pergalėmis prastesnis nei praėjusį.

Maža to, „Lietkabelis“ laimėjo tik 2 rungtynes iš 12 prieš pirmojo LKL ketverto komandas. Beje, tos dvi pergalės pasiektos dar Artūro Štalbergo vadovavimo laikais – rugsėjo 27-ąją prieš „Lietuvos rytą“ ir spalio 4-ąją prieš „Neptūną“ (!).

Tai nėra tik sausa statistika ir nebeaktuali istorija. Prieš ketvirtfinalio seriją „Lietkabelis“ žaidė draugiškas rungtynes su „Lietuvos rytu“ už uždarų durų. 24sek žiniomis, panevėžiečių pasirodymas buvo blankus.

Maža to, kad yra problemų aikštėje, užribyje taip pat netrūksta įtampos. 24sek žiniomis, „Lietkabelio“ vadovybėje bręsta permainos.

„Lietkabelio“ varžovai „Šiauliai“ – priešingai, demonstruoja gerą žaidimą. Šiauliečiai laimėjo 6 paskutinio ketvirtojo reguliariojo sezono rato rungtynes iš 9, vienas iš jų – prieš „Žalgirį“.

24sek prieš seriją kalbinti LKL komandų atstovai ir specialistai atvirai reiškė nuomonę, kad „Šiauliai“ turėtų laimėti šią seriją.

Prognozė: 3-2 „Lietkabelis“

Argumentas. Vis dėlto, subjektyvia nuomone, patirtis šįkart turėtų nugalėti jaunystę.

„Šiauliai“ demonstruoja simpatišką krepšinį ir tai yra didelis Antano Sireikos nuopelnas, kad šis suteikė tokias geras galimybes atsiskleisti jauniems žaidėjams. Beje, tai bus įdomiausia trenerių mikrodvikova ketvirtfinalyje.

Tačiau sunku pasitikėti komanda, kuri remiasi ant 20-mečio Lauryno Biručio ir 25-erių Donato Sabeckio pečių.

LKL sezono MVP ir daugiausiai rezultatyvių perdavimų išdalijantis įžaidėjas dar nėra žaidę tokios svarbos serijos. O „Lietkabelyje“ tie patys Broliai jau žaidę ir Europos čempionato finaluose.

Kad ir kaip blankiai šį sezoną atrodė „Lietkabelis“, panevėžiečių pusėje yra ir didesnis meistriškumas. Tokie patyrę žaidėjai kaip broliai Lavrinovičiai, Simas Jasaitis, tas pats Gintaras Leonavičius ar Lorenzo Williamsas būtent ir laukia tokios didžiausios atsakomybės mačų, kuriuose nebeprisitaupysi.

Juolab kad jiems irgi reikia galvoti apie savo ateities sutartis, kurios paskutiniais karjeros metais yra ypač aktualios.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kšištofas Lavrinovičius ir Ramūnas Butautas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kšištofas Lavrinovičius ir Ramūnas Butautas

Aišku, reguliarusis sezonas nėra nieko vertas. Jo metu formuojasi įpročiai. O pralaimėjimai gali suformuoti neigiamus įpročius, kuriuos pažaboti atkrintamosiose gali būti sudėtinga.

Tačiau dar sunku patikėti, kad „Lietkabelio“ krepšinio pasaka su tokiais žaidėjais ir patirtimi baigsis taip greitai. Kita vertus, „Šiaulių“ patekimas į LKL pusfinalį nebenustebintų taip, kaip tokia prognozė prieš sezoną.

Iš paskutinės LKL vietos šiauliečiai pretenduoja įšokti net į lenktynes dėl bronzos.

I rungtynės Gegužės 12 d. Panevėžys
II rungtynės Gegužės 15 d. Šiauliai
III rungtynės Gegužės 19 d. Panevėžys
IV rungtynės (jei prireiks) Gegužės 24 d. Šiauliai
V rungtynės (jei prireiks) Gegužės 26 d. Panevėžys
VIDEO: „Ginčas“: kas „Žalgiryje“ galėtų pakeisti Šarūną Jasikevičių?

Klaipėdos „Neptūnas“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“

LKL reguliarusis sezonas: „Neptūnas“ 3:1 „Pieno žvaigždės“

Intriga. „Neptūnas“ šį sezoną tris kartus nugalėjo Pasvalio komandą, tačiau rezultatas turėjo būti 2-2, kadangi „Pieno žvaigždės“ prieš šventes namuose prapylė laimėtas rungtynes su +20 persvara.

Net patys „Pieno žvaigždžių“ atstovai įsitikinę, kad „Neptūnui“ yra neparankūs varžovai.

Pasvalys turi simpatišką sudėtį, kuri pagal „popierių“ galėjo drąsiai būti penkta. Tik tas „Pieno žvaigždžių“ žaidimas ir sezonas toks banguotas, kad pasvaliečiai taip ir nepakilo aukščiau nei šešta vieta.

„Neptūnas“ turi aiškius lyderius Renaldą Seibutį ir Edgarą Želionį, tačiau sezono pradžioje patirtas sukrėtimas – trijų starto penketo žaidėjų netektis, susilpnino Klaipėdos komandą.

Tiesiog Arną Butkevičių, Mindaugą Girdžiūną ir Juaną Palaciosą pakeitę žaidėjai nekompensavo jų žaidimo lygio ir meistriškumo.

„Neptūnas“ yra favoritas, tačiau pažeidžiamas.

VIDEO: „Ginčas“: ką daryti LKL – taikytis prie „Žalgirio“ ar likusių 9 komandų?

Prognozė: 3-1 „Neptūnas“

Argumentas. Klaipėdiečių pusėje yra ir didesnis meistriškumas, ir namų aikštė, bet didžiausias „Neptūno“ pranašumas – metų treneris Kazys Maksvytis.

Atkrintamosiose varžybose ypač svarbus trenerių vaidmuo: kaip jie reaguoja rungtynių metu, o svarbiausia, kaip greitai sugeba prisitaikyti prie pokyčių priešininkų žaidime nuo rungtynių iki rungtynių.

K.Maksvytis jau yra įrodęs, kad sugeba daryti korekcijas atkrintamosiose varžybose ir nugalėti net ir pranašesnius varžovus. G.Petrauskas dar nėra nuvedęs jokios komandos į LKL pusfinalį, o jo atkrintamųjų varžybų pergalių ir pralaimėjimų santykis 2-10.

Pasvalio komandai netrūksta potencialo, bet trūksta charakterio ir chemijos, kuri stabilizuotų komandą tokiems iššūkiams. „Pieno žvaigždės“ šį sezoną laimėjo tik 4 rungtynes išvykoje – visas jas prieš 7–10 LKL komandas.

I rungtynės Gegužės 11 d. Klaipėda
II rungtynės Gegužės 14 d. Pasvalys
III rungtynės Gegužės 19 d. Klaipėda
IV rungtynės (jei prireiks) Gegužės 22 d. Pasvalys
V rungtynės (jei prireiks) Gegužės 24 d. Klaipėda
VIDEO: „Ginčas“: Ballų cirkas Lietuvoje baigėsi – ar avantiūra buvo naudinga?

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Utenos „Juventus“

LKL reguliarusis sezonas: „Lietuvos rytas“ 4:0 „Juventus“

Intriga. Utenos „Juventus“ yra viena kovingiausių LKL komandų. Su vienais mažiausių resursų lygoje uteniškiai dažnai suburia kovingą žaidėjų būrį, kuris kartais gelia LKL favoritams.

Prisiminkime Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalį, kuriame „Juventus“ pralaimėjo laimėtas rungtynes ir per stebuklą praleido „Lietuvos rytą“ į turnyro pusfinalį.

Prognozė: 3-0 „Lietuvos rytas“

Argumentas. Tačiau tai buvo laikai, kai „Juventus“ žaidė Laronas Dendy, NBA potencialo, Žydrūno Urbono žodžiais, turintis Kenny Gainesas bei sveikas Anthony Irelandas.

Pirmasis išmestas dėl nuolatinių drausmės pažeidimų, antrasis traumuotas, o trečiasis grįžta į rikiuotę po traumos nežaidus mėnesį.

Maža to, kad „Lietuvos rytas“ yra gerokai aukštesnio meistriškumo komanda su namų aikštės pranašumu, vilniečiai turėtų išgliaudyti visus praretėjusios uteniškių sudėties trūkumus.

Nors Rimas Kurtinaitis baiminasi, kad „Juventus“ vilniečiams neparanki komanda, sunku tikėtis, kad Utenos klubas laimės bent vieną mačą. Kita vertus, ką galima garantuoti, tai uteniškių kovą be skrupulų.

I rungtynės Gegužės 11 d. Vilnius
II rungtynės Gegužės 14 d. Utena
III rungtynės Gegužės 19 d. Vilnius
IV rungtynės (jei prireiks) Gegužės 22 d. Utena
V rungtynės (jei prireiks) Gegužės 24 d. Vilnius
VIDEO: „Ginčas“: kas laukia „Žalgirio“ Belgrade ir kitame sezone?

Kauno „Žalgiris“ – Kėdainių „Nevėžis“

LKL reguliarusis sezonas: „Žalgiris“ 4:0 „Nevėžis“

Intriga. Vienintelė intriga, jeigu „Žalgiris“ laimėtų Eurolygą ir taip užšvęstų, kad iš Belgrado grįžtų autobusu ir Serbijoje palikęs kelis žaidėjus. Daugiau intrigos čia nesimato.

„Nevėžį“ reikia pasveikinti su puikiu sezono finišu, laimėjus 4 paskutines rungtynes iš 6 ir ne tik išvengus paskutinės vietos – iškritimo iš LKL, bet ir net įšokus į atkrintamųjų varžybų traukinį.

Prognozė: 3-0 „Žalgiris“

Argumentas. Daug argumentų nereikia.

I rungtynės Gegužės 12 d. Kaunas
II rungtynės Gegužės 24 d. Kėdainiai
III rungtynės Gegužės 25 d. Kaunas
IV rungtynės (jei prireiks) Gegužės 27 d. Kėdainiai
V rungtynės (jei prireiks) Gegužės 28 d. Kaunas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas