Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 11

Didžiausio istorijoje krepšinio talento vizitas Panevėžyje: kaip lietuviai stabdys V.Wembanyamą?

Vieni jį vadina ateiviu, kiti – žaidimų konsolėse sukurtu krepšininku. Victoras Wembanyama – talentas, kokio krepšinis dar nėra matęs. Prancūzijos vunderkindas nacionalinėje komandoje debiutuos penktadienio vakarą Panevėžyje prieš Lietuvos rinktinę, kurios trenerių štabas dėlioja planą, kaip sustabdyti gynėjo įgūdžiais pasižymintį milžiną.
Penktadienis | Pasaulio čempionato atranka | Lietuva – Prancūzija | 19:30 | Panevėžys

Penktadienio vakarą Panevėžio universalioje sporto arenoje susikibs bilieto į pasaulio čempionatą siekiančios gauti sunkiasvorės Lietuvos ir Prancūzijos vyrų krepšinio rinktinės, tačiau visų akys kryps į bene didžiausią talentą istorijoje Victorą Wembanyamą.

Prancūzų vienaragis yra žaidęs Prancūzijos jaunučių (iki 16 metų) ir jaunių (iki 19 metų) rinktinėse, su kuriomis iškovojo Europos ir pasaulio čempionato sidabro apdovanojimus, o dabar vidurio puolėjo laukia krikštas Europos vicečempionų gretose.

Vieną pralaimėjimą per aštuonerias rungtynes patyrę lietuviai mūšį pasitinka nepanikuodami – viena pergalė per likusius keturis pasaulio čempionato atrankos mačus garantuotų Lietuvai kelialapį į pagrindinį turnyrą, 2023-iaisiais vyksiantį per tris šalis – Indoneziją, Japoniją ir Filipinus.

Lapkričio mėnesio lange lietuviams diriguos Kazio Maksvyčio asistentas Kęstutis Kemzūra, prie rinktinės posto sugrįžęs po 10 metų pertraukos. Strategui prieš ir per dvikovas su Prancūzija ir Juodkalnija talkins Giedrius Žibėnas, Benas Matkevičius ir Evaldas Beržininkaitis.

Lietuva ir Prancūzija varžėsi Europos čempionato grupėje, kurioje mūsų šalies krepšininkai varžovų pranašumą rungtynių pabaigoje pripažino 73:77, bet dabar laukia visai kitokia prancūzų komanda.

„Ruoštis rungtynėms nėra lengva, nes žaidėjai yra skirtingi, – 15min mačo su Prancūzija išvakarėse kalbėjo Lietuvos rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ trenerių asistentas Evaldas Beržininkaitis. – Pamatėme, kad praėjusiame lange žaidė trys dabartinės Prancūzijos rinktinės krepšininkai. Aš žiūrėjau vienus mačus, Benas Matkevičius – kitus. Dar analizavome Paryžiaus „Metropolitans 92“ komandos, kuriai vadovauja tas pats treneris Vincent'as Collet, rungtynes. Žaidėjai kitokie, bet deriniai ir sistemos yra tos pačios – kažkur žaidžia „weak“, kažkur „step-out“ gynyba. Pagrindas, ant kurio laikosi komanda, yra tas pats, kaip ir Paryžiaus klube.“

Ant Panevėžio universalios sporto arenos parketo penktadienį išbėgs vos vienas šių metų Europos vicečempionas Andrew Albicy, o visas žaidimas turėtų suktis aplink būsimą 2023-iųjų metų NBA naujokų biržos pirmąjį šaukimą 18-metį Victorą Wembanyamą, kurios ūgis, skirtingais duomenimis, svyruoja tarp 221 ir 226 cm.

„Manau, kad ši Prancūzijos rinktinė suksis aplink Victorą Wembanyamą, – 15min sakė E.Beržininkaitis. – Jie turi daugiau žaidėjų, bet V.Wembanyamos treneris Paryžiaus klube irgi yra V.Collet, o ten Victoras išmeta daugiau nei po 15 metimų, nors jam tik 18 metų. Jam ten uždegta žalia šviesa, daug kas puolime sukasi aplink jį.

Kiti klubai bando daryti žvaigždę iš jauno žaidėjo, leidžia mėtyti daug, bet procentai būna žemi. Taip su V.Wembanyama nėra. Jis meta daug, tačiau efektyviai, o „Metropolitans 92“ laimi. Skaičiai yra įspūdingi. Prancūzijos rinktinėje V.Wembanyama tik debiutuos, bet galime nuspėti, kad vaidmenį turės didžiulį, nes aplink žvaigždžių nėra. Didžiausia šios Prancūzijos komandos žvaigždė būtent ir yra Victoras Wembanyama. Visi juo domisi ir kalba apie jį. Ažiotažas tikrai didžiulis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas