Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 20

Diena, kai nutrūko sunkiai pakartojamas „Žalgirio“ rekordas LKL

1999-ieji metai Kauno „Žalgirio“ komandos istorijoje iškalti auksinėmis raidėmis - tiek Lietuvoje, tiek Europoje. Nugalėti fantastinę Jono Kazlausko kariauną Lietuvoje atrodė kaip neįmanoma misija, tačiau lygiai prieš 17-a metų šią dieną Vilniaus „Sakalams“ pavyko sukurti sensaciją ir nutraukti rekordinę „Žalgirio“ 38-ių iš eilės pergalių seriją LKL čempionate.
„Žalgirio“ triumfas Eurolygoje 1999
„Žalgirio“ triumfas Eurolygoje 1999 / euroleague.net nuotr.

„Sakalai“ buvo jauni ir ambicingi, taip pat žaidė Europos turnyre ir „Žalgirį“ namie nugalėjo rezultatu 98:94. Visą rungtynių protokolą rasite čia.

„Oho! 38-ių pergalių seriją? – nustebęs su šypsena veide perklausė tuomet „Sakalų“ komandai vadovavęs Rūtenis Paulauskas. – Pergalę tikrai prisimenu, bet, kad nutraukėm tokią seriją, prisipažinsiu, primiršau. Turėjome gerus legionierius, gerai žaidėme „Saportos“ taurėje. „Žalgiris“ buvo Eurolygos čempionai. Kai tokia komanda atvyksta neturi ką prarasti. Užsikabinom, pamatėm, kad galim laimėti, žaidėm be jokios baimės ir laimėjom.

SKM nuotr./Rutenis Paulauskas
SKM nuotr./Rutenis Paulauskas

Tuomet man buvo labai nedaug, 28-eri metai. Buvau jaunas treneris ir tokios pergalės aišku lieka atmintyje. Šiais laikais nugalėti „Žalgirį ar „Lietuvos rytą“ nėra jau kažkas tokio ypatingo. Tuomet tai buvo tikrai sensacija. Teko kiek ilgiau pavaikščioti užrietus nosį (šypsosi). Kažkaip net dabar smagu pasidarė, kad priminėt tuos laikus.“

Vilniaus „Sakalų“ komandoje pagrindiniais pergalės kalviais tapo legionieriai – Jemeilas Richas, kurio sąskaitoje buvo 25-i taškai, 18-a surinko Timas Masonas. 17-a prie pergalės pridėjo Rolandas Jarutis, 13-a Dainius Šalenga.

„Jeigu teisingai pamenu, tuomet rungtynių pabaigoje R.Jarutis pataikė svarbius tritaškius, kurie stipriai nulėmė baigtį. Berods po šių rungtynių jis sulaukė J.Kazlausko komplimentų ir dėmesio rinktinės mastu. Į rinktinę nepateko, bet jeigu teisingai pamenu buvo tarp kandidatų,“ – 24-sek prisiminimais dalijosi R.Paulauskas.

„Žalgirio“ nuo pralaimėjimo neišgelbėjo puikiai žaidę Mindaugas Žukauskas (22 taškai), Mindaugas Timinskas (19) ir Kęstutis Šeštokas (17).

Lapkričio 20 diena Lietuvos krepšinio lygoje minima kaip ilgiausios pergalių serijos pabaiga. LKL čempionatas tampa vis konkurencingesnis, todėl galima spėti, kad ši diena ir rekordinė pergalių serija metraščiuose išliks dar ilgam.

Šiuo metu „Žalgiris“ ir toliau dominuoja Lietuvos krepšinio lygoje. „Sakalai“ išnyko iš krepšinio žemėlapio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas