Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 30

Dirko Nowitzkio įspėjimo sulaukęs Luka Dončičius užsiminė apie Lietuvą

Slovėnijos krepšinio rinktinės ir NBA klubo „Dallas Mavericks“ žvaigždė Luka Dončičius pakomentavo 2022 metų Europos krepšinio čempionato burtus, kurie į vieną grupę vėl suvedė slovėnus ir lietuvius.
Luka Dončičius 2017 metais su Slovėnijos rinktine tapo Europos čempionu.
Luka Dončičius 2017 metais su Slovėnijos rinktine tapo Europos čempionu. / „Scanpix“ nuotr.

Dėl laiko skirtumo tarp Europos ir JAV Luka Dončičius nesekė Europos krepšinio čempionato burtų, bet apie juos jam iškart priminė iš gero bičiulio gauta žinutė.

Su L.Doničiumi Dalaso klube žaidęs Dirkas Nowitzkis brūkštelėjo SMS jaunajam slovėnui.

„Saugokis vokiečių“, – įspėjo L.Dončičių legendinis krepšininkas, pats dalyvavęs burtų ceremonijoje ir traukęs kamuoliukus būdamas turnyro ambasadoriumi.

Europos čempionato burtai lėmė, kad į B grupę pateko Vokietija, Lietuva, Slovėnija, Prancūzija, Bosnija ir Hercegovina bei Vengrija.

Slovėnai ten gins Europos čempionų titulą, iškovotą 2017 metais Stambule, kai vienas svarbiausių auksakalių buvo tada dar 18-metis L.Dončičius.

„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius 2017 metais su Slovėnijos rinktine tapo Europos čempionu.
„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius 2017 metais su Slovėnijos rinktine tapo Europos čempionu.

Nuo tada jis neturėjo palankių galimybių atstovauti Slovėnijos rinktinei, bet dabar 22 metų talentas patvirtino, kad labai laukia progos vėl užsivilkti nacionalinės komandos aprangą.

„Ryte, pirmiausia perskaičiau telefone žinutę iš savo draugo Dirko, kuris parašė man, kad saugočiausi vokiečių, – pasakojo L.Dončičius. – Žinoma, iškart pažiūrėjau į kokią Europos čempionato grupę patekome.

Burtai lėmė mums įdomius varžovus, su kuriais mūsų rinktinė reguliariai vis susitinka. Nereikia eikvoti daug žodžių kalbant apie Prancūziją ir Lietuvą. Vokiečiai irgi bus labai pavojingi savo namų aikštėje.”

2017 metais Europos čempionate Goranas Dragičius tapo turnyro naudingiausiu žaidėju, bet kartu su juo į simbolinį geriausių krepšininkų penketą patekęs L.Dončičius taip pat buvo kertinis Slovėnijos rinktinės žaidėjas.

Tada jis pelnė po 14,3 taško, atkovojo po 8,1 kamuolio ir atliko po 3,6 rezultatyvaus perdavimo, ryškiausią savo mačą sužaidęs ketvirtfinalyje, kai slovėnai po įnirtingos kovos palaužė palaužė latvius su Kristapu Porzingiu priešakyje. L.Dončičius tame mače pelnė 27 taškus ir sugriebė 9 kamuolius.

„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius 2017 metais su Slovėnijos rinktine tapo Europos čempionu.
„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius 2017 metais su Slovėnijos rinktine tapo Europos čempionu.

„Nesvarbu, koks varžovas kitoje aikštės pusėje, aš visada turiu aukščiausius tikslus. Esu tikras, kad mano komandos draugai galvoja panašiai. Atsiminimai iš praėjusio Europos čempionato ir laimėtas titulas vis dar labai gyvi, – pažymėjo L.Dončičius. – Mus supo nuostabi atmosfera, o aš tikiu, kad taip bus ir ateityje. Negaliu sulaukti, kada vėl turėsių kitą galimybę.“

Jei nenutiks nieko neįprasta, kita galimybė ateis jau šį birželio 29 dieną, kai Kaune prasidės olimpinis atrankos turnyras. Šešios komandos ten varžysis dėl vieno bilieto, o Lietuva ir Slovėnija, turnyrą pradėsiančios skirtingose grupėse, gali susidurti finale.

Nėra abejonių, kad L.Dončičius šią ir kitą vasarą bus dar didesnė Slovėnijos rinktinės jėga, sustiprėjęs ir užaugęs iki NBA superžvaigždės.

„Mavericks“ klube slovėnas renka po 28,6 taško, atkovoja po 7,9 kamuolio ir atlieka po 8,7 rezultatyvaus perdavimo šį sezoną, o jo vedami Dalaso krepšininkai rikiuojasi šešti Vakarų konferencijoje.

„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius
„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius

Į 2022 metais rugsėjį keturiose šalyse vyksiančio Europos čempionato burtus reagavo ir kiti Slovėnijos rinktinės nariai, kalbinti nacionalinės krepšinio federacijos.

„Esame sudėtingoje grupėje. Svarbiausias tikslas bus patekti į aštuntfinalį, o tada siekti kuo aukštesnės vietos mačas po mačo“, – komentavo Slovėnijos rinktinės senbūvis Edo Muričius.

„Įdomi, bet labai pajėgi grupė. Esu įsitikinęs, kad visi bus prieš mus motyvuoti, nes žais prieš titulą ginsiančius Europos čempionus. Triumfo formulė mums yra žinoma, bet reikės pasiruošti rungtynės po rungtynių“, – priminė Klemenas Prepeličius, vienas „Valencia“ klubo lyderių.

„Mes varžysimės su senais pažįstamais. Gavome pajėgią grupę. Tikiuosi, kad būsime puikios sportinės formos ir atakuosime kuo aukštesnę vietą grupėje, kad išvengtume stipriausių komandų atkrintamosiose varžybose“, – pridūrė Zoranas Dragičius, šį sezoną žaidžiantis „Baskonia“ klube.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas