Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 19

Domantas Sabonis – apie trumpą poilsį, didelį Joną ir pasiruošusį Luką Dončičių

Domantas Sabonis po dvejų metų pertraukos apsivilko Lietuvos rinktinės marškinėlius ir jau pirmajame mače pademonstravo tai, už ką jis taip vertinamas kitoje Atlanto pusėje.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Pirmajame draugiškame Lietuvos rinktinės susitikime Domas į aikštę kilo nuo suolo, keisdamas Joną Valančiūną, bet vos pasirodęs ant parketo tapo Lietuvos puolimo ašimi.

Absoliučiai visos lietuvių atakos į aikštę žengus D.Saboniui vystėsi per šią „Indiana Pacers“ žvaigždę, o pats aukštaūgis arba rinko taškus, arba kūrė progas komandos draugams.

Nors po rungtynių Domo statistinė eilutė toli gražu neprilygo toms, kurias jis renka NBA pirmenybėse, su 9 taškais, 6 atkovotais kamuoliais ir 4 rezultatyviais perdavimais rungtynes užbaigęs D.Sabonis svariai prisidėjo prie lietuvių pergalės 95:62 prieš Dominikos Respubliką.

„Geros emocijos, – po rungtynių kalbėjo 25-erių lietuvis. – Pirmos rungtynės, visi turėjome tik dvi treniruotes, tad išėjome pagauti formą ir susižaisti.“

Tik trečiadienį į pasirengimo stovyklą susirinkę lietuviai teturėjo kelias treniruotes, tad rungtynės prieš Karibų salų komandą jiems buvo tarsi bandymų poligonas.

Lietuviai didelę dalį rungtynių gynėsi keisdamiesi ginamaisiais, bandė ir kitus variantus.

„Buvo planas pajusti vienas kitą, pabandyti visokią gynybą, visokius derinius, pažiūrėti, kas mums geriau sekasi“, – sakė D.Sabonis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Domantas Sabonis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Domantas Sabonis

Jo ekipa prieš varžovus kiek sunkiau vargo tik pirmuosius du kėlinius. Nors puolime viskas klojosi lyg iš pypkės, gynyboje problemų netrūko ir įpusėjus rungtynėms skirtumas dar buvo vienženklis – 50:41.

Situacija pasikeitė po ilgosios pertraukos, kai lietuviai sutankino gynybą ir praleido 21 tašką, o patys įmetė 45.

„Pirmoje pusėje truputį sunkiau buvo visiems, visi bijojo, bet antroje pusėje gynyba buvo agresyvesnė, susitvarkėme ir pabėgome, – sakė Domas. – Buvome pavargę po pirmų prasibėgimų. Keli žaidėjai nežaidė savaitę, keli dvi savaites ar mėnesį. Čia buvo tik pirmos rungtynės.“

Jam tai buvo pirmos rungtynės tarptautiniame krepšinyje nuo 2019 m. rugsėjo, kai nelemtose rungtynėse pasaulio čempionate lietuviai dramatiškai krito prieš Prancūziją.

Dvejus metus vien NBA aikštelėse rungtyniavęs D.Sabonis jau turėjo atprasti nuo siauresnio FIBA parketo, tačiau po pirmojo draugiško mačo to nesureikšmino.

„Krepšinis yra krepšinis. Taisyklės truputį skiriasi, bet žaidi savo žaidimą ir tiek“, – sakė aukštaūgis.

Paklaustas apie tai, kaip išnaudojo turėtą laisvą laiką, jis atskleidė, kad ilsėjosi vos kelias dienas.

„Gal penkias dienas nieko nedariau, bet po to reikėjo pradėti sportuoti, kad neprarasčiau formos“, – tikino Lietuvos rinktinės lyderis.

Rinktinės treniruotėse jam nemažai laiko tenka praleisti stumdantis su kitu bokštu iš NBA Jonu Valančiūnu.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas

Būtent jį Domas keitė kildamas nuo suolo pirmajame draugiškame mače.

„Sunku, labai sunku, – paklaustas, ar labai sunku galynėtis su J.Valančiūnu, sakė D.Sabonis. – Jis labai ilgas, didelis, tai stengiuosi daryti tai, ką galiu padaryti. Jis labai geras žaidėjas.

nuotr. Ž.Vingelio/Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis
nuotr. Ž.Vingelio/Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis

Kalbant apie kilimą suolo, tai bandome žiūrėti, kas geriau komandai, išbandome įvairius penketus. Turėjome tik dvi treniruotes, tad dar visko nespėjome išbandyti.“

Nepaisant tų tik dviejų treniruočių, D.Sabonis jau pademonstravo savo uoslę ir aikštės skaitymą bei išrašė bent kelis juvelyrinius perdavimus komandos draugams. Lietuvis ir pats patvirtino, kad tai jam išeina natūraliai.

„Manau, kad viskas natūraliai išeina. Bandžiau surasti komandos draugus. Kuo daugiau žaisime vienas su kitu, tuo labiau žinosiu, kur kitiems patinka gauti perdavimus“, – sakė Domas.

Jau netrukus jo ir komandos laukia dar dvejos draugiškos rungtynės prieš Rusiją ir Dominikos Respubliką, bet jau po kelių savaičių lietuviai sieks kelialapio į Tokiją olimpiniame atrankos turnyre.

Jame Lietuvos rinktinei kelią bandys pastoti Slovėnijos rinktinė su Luka Dončičiumi priešakyje.

KZS/alesfevzer.com nuotr./Luka Dončičius
KZS/alesfevzer.com nuotr./Luka Dončičius

Ne sykį su šiuo vunderkindu NBA aikštelėse susidūręs D.Sabonis tikina su slovėnu apie būsimą olimpinę atranką nesikalbėjęs, tačiau pabrėžė, jog Luka į Kauną atvyks nusiteikęs rimtai.

„Kol kas dar nekalbėjau su juo. Bet žinau, kad jis bus pasiruošęs“, – tvirtino Domas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas