Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 09 09

Donaldas Kairys prabilo apie galimus pokyčius „Ryto“ sudėtyje

Vilniaus „Ryto“ sudėtyje artimiausiu metu gali būti pasikeitimų. Apie juos prabilo sostinės klubo vyr. treneris Donaldas Kairys.

„Džiaugiuosi jums galėdamas pristatyti Andrew Goudelocką, – pasivedęs visą komandą į aikštės vidurį, prieš treniruotės pradžią tarė D.Kairys. – Gera matyti treniruotėje ir Roką. Esu labai dėkingas už jūsų įdėtą darbą.“

Iki LKL sezono starto likus 10 dienų, Donaldas Kairys džiaugiasi matydamas vis pilnėjančią „Ryto“ komandos sudėtį. Tačiau vilniečių rikiuotėje dar trūksta svarbių žmonių. Ypač – po krepšiu.

Naujasis „Ryto“ vidurio puolėjas Rokas Gustys dėl peties skausmų tik ketvirtadienį pirmą kartą dalyvavo kontaktinėje komandos treniruotėje. Saulius Kulvietis su sportine apranga ant balansinio treniruoklio mankštino savo čiurną, bet šios dar nepasiruošusios atlaikyti pilno treniruočių krūvio.

Kai JAV dėl COVID-19 testo dar įstrigo ir Chrisas McCulloughas, Donaldui Kairiui po krepšiu teko ieškoti pastiprinimo.

„Ryto“ pagrindinės komandos marškinėlius laikinai užsivilko „Perlo“ ekipos narys Martynas Pacevičius ir laisvasis agentas Arminas Urbutis. Pastarasis jau paliko vilniečių stovyklą.

„Sudėtis nebloga, sportuojame, stengiamės, bet šiek tiek trūksta didelių ir tenka improvizuoti. Nepavyko susirinkti visų didelių. Kai kuriems žaidėjams tenka dirbti ne savo pozicijose. Bet taip gali nutikti ir sezono metu, todėl pravers ir šitas pasiruošimas“, – stengėsi nedramatizuoti D.Kairys.

VIDEO: „urBONUSas“: (ne)paskutinis naujokas Vilniuje ir „Žalgiris“ su „Rytu“ už uždarų durų

Treneris dar negalėjo pasakyti, kada taikliarankis S.Kulvietis galės prisijungti prie „Ryto“ treniruočių.

„Sunkus klausimas dėl Sauliaus, nes žiūrime iš dienos į dieną ir sprendžiame, – teigė D.Kairys. – Čia ir buvo skaudžiausias momentas, kad labai anksti netekome dviejų aukštaūgių.

Gustys grįžinėja ir pabandys pirmą kartą sudalyvauti kontaktinėje treniruotėje. Su Sauliumi dar turime kentėti ir laukti – jo čiurna dar neparuošta ir jis dar nedaro kontaktinių treniruočių.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ treniruotė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ treniruotė

Aukštaūgių trūkumas tik dar labiau kursto kalbas apie „Rytui“ reikiamą papildymą priekinėje linijoje. 15min šaltinių teigimų, sezono metu Vilniaus klubas neatmeta galimybės įsigyti dar vieną aukštaūgį.

„Ryto“ aukštaūgių grandį sudaro Martynas Echodas, Rokas Gustys, Chrisas McCulloughas bei Saulius Kulvietis. Tačiau kol kas pasirengimo sezonui metu pilna jėga sportavo tik M.Echodas.

„Minčių tokių yra, bet ar pavyks tai įgyvendinti, turėsime žiūrėti iš dienos į dieną, savaitės į savaitę, – paklaustas apie papildymą priekinėje linijoje, atsakė D.Kairys. – Stebėsime traumų situaciją – vien dėl jų dabar esame priversti daryti šiokias tokias korekcijas.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ treniruotė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ treniruotė

Skirtingai nei po krepšiu, D.Kairys turi užtektinai žmonių gynėjų linijoje. Demetrius Jacksonas, Augustas Marčiulionis, Dovis Bičkauskis, Mindaugas Girdžiūnas, dabar ir Andrew Goudelockas, Karolis Giedraitis, šioje pozicijoje vadovų matomas Lukas Uleckas, o kur dar Deividas Dulkys, pasiprašęs pasportuoti kartu su komanda.

„Čia nuo daug ko priklausys. Kol kas dar sunku pasakyti“, – paklaustas, ar šilutiškis gali pasilikti „Ryte“, patikslino D.Kairys.

Bet strategas pridūrė, kad gynėjų grandyje gali būti pokyčių. Paklaustas, ar kažkurie iš šios pozicijos krepšininkų gali būti skolinami, D.Kairys atsakė labai trumpai: „Gali.“

Paprašius patikslinti, ar kalbama apie D.Bičkauskio arba M.Girdžiūno likimą – žaidėjų, kurių, 15min žiniomis, klubas prašė susimažinti atlyginimą, D.Kairys nenorėjo atskleisti visų kortų.

„Kol kas nespekuliuosiu, kas tai bus, bet pasikeitimų būti gali“, – 15min teigė D.Kairys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas