Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 02

Donatas Motiejūnas apie D.Adomaičio sprendimą: „Nenoriu eikvoti oro apie tai kalbėdamas“

„Tikiuosi. Tikiuosi, kad grįšiu“, – šyptelėjo Donatas Motiejūnas, renginio vedėjo paklaustas, ar kažkada pagaliau išvysime sugrįžtantį jį į Lietuvos rinktinę. Šeštadienį D-Mo dalyvavo R.Kaukėno paramos fondo organizuotame 3x3 krepšinio turnyre, kur nugalėtojams įteikė prizus.
Donatas Motiejūnas
R.Kaukėno labdaros fondo krepšinio 3 prieš 3 turnyras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kalbėti apie rinktinės reikalus su žurnalistais D-Mo atsisakė. „Ne, man tema nėra skaudi, tiesiog nenoriu eikvoti oro be reikalo“, – atkirto D.Motiejūnas, kurio Dainius Adomaitis ir vėl neįtraukė į rinktinės kandidatų sarašą.

Tačiau papasakojo apie vasaros planus. Žaisdamas Šandongo „Golden Stars“ klube D.Motiejūnas buvo geriausiai apmokamas Kinijos lygos krepšininkas, tačiau 3 mln. dolerių uždirbęs lietuvis tikisi sugrįžti į NBA.

„Laukiu liepos 1-os, kai atsidarys NBA laisvųjų agentų rinka. Jei tokio pusėtinai gero pasiūlymo nebus, tada žiūrėsiu... Ko gero, į Kiniją grįšiu. Komanda nori mane susigrąžinti ir jau po sezono norėjo rašytis naują sutartį. Žiūrėsiu visus variantus ir išsirinksiu geriausią“, – sakė D-Mo.

„Kodėl ne Eurolyga? (Pauzė). Nežinau, gali būti ir Eurolyga. Nesu nusistatęs, kad tik ten arba ten. Jei iš Eurolygos bus labai geras pasiūlymas, kodėl gi ne? Aišku, tokį kontraktą, kokį gali pasiūlyti kinai, Eurolygoje gali pasiūlyti, ko gero, tik 3-4 viršutinės komandos. Bus matyti, ar bus variantų. Visada rasiu, kur žaisti“.

Nemažai krepšininkų po sezono Kinijoje į šią šalį ir lygą daugiau nebenori grįžti, tačiau D.Motiejūnui Azijoje nebuvo sunku pritapti.

„Matote, Kinija, kaip šalis, yra visai kitas pasaulis. Aš džiaugiuosi, kad anksti išvažiavau iš Lietuvos, ir man tas kultūrinis šokas buvo anksti ir vėliau padėdavo labai greitai bet kur prisitaikyti. Aišku, treneris Virginijus Mikalauskas man labai daug padėjo perprantant Kinijos kultūrą“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./R.Kaukėno labdaros fondo krepšinio 3 prieš 3 turnyras
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./R.Kaukėno labdaros fondo krepšinio 3 prieš 3 turnyras

Kinijoje žaidžiamas greitas, fizine jėga ir amerikietišką krepšinio mokyklą primenantis krepšinis. Paklaustas, ką mano apie Eurolygos veiksmus artėti prie NBA krepšinio, D.Motiejūnas kalbėjo:

„Manau, jie daro teisingus žingsnius žiūrint į priekį, žiūrint į krepšinį kaip į verslą. Tai tik laiko klausimas, jei Eurolyga toliau didins rungtynių skaičių, kada „Žalgiris“ ar kitos komandos pasitrauks iš nacionalinių čempionatų. Eurolyga taps kaip NBA. Viena vertus, tai gerai, kita vertus – tai gali brangiai kainuoti Lietuvos krepšiniui”.

Šiuo metu D.Motiejūnas sportuoja Kaune su „Žalgirio“ fizinio parengimo treneriu ir sako čia turįs viską, ko reikia. Krepšininkas šią vasarą taip pat planuoja pabaigti studijas ir skirti dėmesio pasaulio futbolo čempionatui.

„Mano tėvas yra žaidęs futbolą ir jis yra didelis fanas. Mano pirma meilė – krepšinis, bet antra – futbolas. Palaikysiu vokiečius, nes esu Miuncheno „Bayern" fanas. Tikrai žiūrėsiu, tikrai laukiu ir tikiuosi, vokiečiai apgins čempionų titulą", – sakė D-Mo, birželį turėsiantis reikalų ir Lietuvos sporto universitete (LSU).

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./R.Kaukėno labdaros fondo krepšinio 3 prieš 3 turnyras
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./R.Kaukėno labdaros fondo krepšinio 3 prieš 3 turnyras

„Noriu pabaigti studijas, įgyti trenerio specialybę. Noriu baigęs karjerą dirbti treneriu. Galbūt ne vyriausiuoju komandos treneriu – labiau noriu dirbti su jaunimu, padėti žaidėjams individualiai tapti geresniais žaidėjais. Daug kas sako, kad tai sunkiausias darbas komandoje, bet man patinka padėti žaidėjams tobulėti“.

D.Motiejūnas prisipažino, kad „Houston Rockets”, buvusios komandos, pralaimėjimas NBA Vakarų konferencijos finale buvo skaudus. „Asmeniškai tikrai skaudus. Turiu nemažai draugų Hjustone – tiek trenerių, tiek žaidėjų, kurie yra geri žmonės. Man išties liūdna buvo, nes miestas nusipelnė turėti čempionišką komandą. Aišku, Chriso Paulo trauma labai sujaukė tuos planus. Gaila”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai