2019 04 02

Donatas Motiejūnas apie lemtingą skambutį: „Sužinojau, kad domisi 3 komandos“

JAV vizos tvarkymo reikalai užtruko visą savaitę, tačiau dabar Donatas Motiejūnas jau pakeliui į San Antonijų. Interviu Tomui Langviniui jis atvirai papasakojo, kad po sezono Kinijoje juo domėjosi bent trys NBA klubai. Tačiau aiškiausiai susidomėjimą reiškė „San Antonio Spurs“, kuriai Lietuvos krepšininkas turėjo aiškų atsakymą.
Donatas Motiejūnas atvyko į areną
Donatas Motiejūnas atvyko į areną / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sezonas Šandongo „Golden Stars“ klube Donatui Motiejūnui baigėsi anksčiau nei jis planavo.

Nors Šandongo krepšininkai užėmė aštuntą vietą tarp 20 komandų Kinijos lygoje, pirmasis atkrintamųjų varžybų slenkstis buvo per aukštas. Tačiau ilgai liūdėti nebuvo kada.

Užsivėrus galimybei tęsti kovą dėl medalių, atsivėrė kitas šansas.

Atsakiau, kad kovo mėnesį dar nesinori ant sofos sėdėti.

„Kai sėdau į lėktuvą ir buvau pakeliui namo, sulaukiau skambučio iš agento ir sužinojau, kad ne viena, o trys komandos manimi stipriai domisi, – pasakojo D.Motiejūnas. – Kai jis paklausė, ką apie tai galvoju, atsakiau, kad kovo mėnesį dar nesinori ant sofos sėdėti. Sunkiai dirbau dvejus metus ir nematau priežasties, kodėl negalėčiau prisidėti prie kurios nors komandos.“

Nors dėmesį iš kitų klubų, tarp jų ir Europos, jis jautė ir sezono metu, kol buvo įsipareigojęs Šandongo ekipai, aplink nesidairė. Tačiau pastarosiomis savaitėmis užklausimai atėjo iš NBA.

„Taip, buvo „Denver Nuggets“, „Toronto Raptors“ ir „San Antonio Spurs“. Visi turėjo savo niuansų, buvo dėmesys, bet San Antonijus aiškiausiai pasakė: Mes norime, darome!“, – pasakojo D.Motiejūnas.

Po kelionės iš Kinijos į Lietuvą jis išgirdo, kad NBA klubas „San Antonio Spurs“ siūlo konkretų kontraktą iki sezono pabaigos.

„Jei tokia komanda, kaip „San Antonio Spurs“ siūlo, nereikia galvoti, o tiesiog važiuoti“, – T.Langviniui sakė D.Motiejūnas.

Projekto „Nematoma pusė“ stop kadras/Donatas Motiejūnas su sūnumi
Projekto „Nematoma pusė“ stop kadras/Donatas Motiejūnas su sūnumi

28 metų 213 cm ūgio lietuvis, anksčiau per karjerą atstovavęs NBA „Houston Rockets“ ir „New Orleans Pelicans“, nujautė, kad San Antonijaus komandoje turės daugiau galimybių pasireikšti.

Nors „Spurs“ turi galingą vidurio puolėją LaMarcusą Aldridge'ą ir jauną austrą Jakobą Poeltlį, o iki sezono pabaigos liko nedaug (5 rungtynės reguliariajame čempionate ir atkrintamosios varžybos), D.Motiejūnas griebė šansą.

„Aš važiuoju padėti komandai. Jie turi trenerį ir žaidėjus, kurie kartu visą sezoną. Jei leis man žaisti, aš žaisiu. O jei ne – važiuoju palaikyti komandos ir tikėtis kuo geriausio“, – sakė jis.

„Scanpix“ nuotr./„San Antonio Spurs“
„Scanpix“ nuotr./„San Antonio Spurs“

Bet kuriuo atveju, sutartis su San Antonijaus klubu baigsis artimiausiais mėnesiais, o tada vėl gali tekti spręsti, kur žaisti kitą sezoną. Per dvejus metus Kinijoje jis gavo daug žaidimo laiko, rinko įspūdingus rodiklius ir už tai buvo gerai atlygintas, tad D.Motiejūnas neatmeta galimybės sugrįžti į Aziją.

„Komandos (Šandongo „Golden Stars“) vadovybė sakė, kad dar norės su manimi šnekėtis. Pažiūrėsime. Šie metai statistikos atžvilgiu buvo vieni geriausių, ne vienas žmogus sakė, kad tikrai esu vienas geriausių Kinijoje žaidžiančių didelių žaidėjų. Žiūrėsime, bet nematau problemų ten grįžti“, – sakė jis.

Asmeninio albumo nuotr./Virginijus Mikalauskas ir Donatas Motiejūnas.
Asmeninio albumo nuotr./Virginijus Mikalauskas ir Donatas Motiejūnas.

Tačiau svajonė yra tokia, kaip ir kitų – grįžti į NBA.

„Aišku, viskas priklauso nuo tinkamos galimybės. Dėl to ir važiuoju į komandą, kuriai, manau, labiausiai tikčiau. Jei važiuoju, kodėl ten nepasilikti už žymiai mažesnius pinigus? Vis dėlto „Spurs“ yra tokia komanda, kuri daug metų stebina savo sirgalius titulais, treneriu ir žaidimu. Būti jos dalimi man yra nerealu. Manau, kad kiekvienas europietis, atvažiavęs į NBA, norėtų tapti „San Antonio Spurs“ dalimi. Manau, kad tai kone svajonė kiekvienam.“

VIDEO: „Atsarginiai“: Donato Motiejūno komentaras apie „Spurs“ ir kodėl jis dar ne ten

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento