Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10:14

Dosnūs čempiono pažymiai Kauno „Žalgiriui“: šįkart net 2 devynetai

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai namie užtikrintai 78:63 susitvarkė su Tel Avivo „Maccabi“ ir iškovoję ketvirtą pergalę per penkis mačus žvalgosi iš Eurolygos viršūnės. Bet viskas nebuvo taip lengva, kaip atrodė. 15min portale – dukart Eurolygos čempiono Martyno Gecevičiaus pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui Andrea Trinchieri.

„Puikus pirmasis kėlinys, laimėtas 26:7. „Žalgiris“ stengėsi išnaudoti savus pranašumus prieš nukraujavusį „Maccabi“ – centravo baudos aikštelėje – tai darė Ulanovas ir Mitchellas. Per pirmą kėlinį „Žalgiris“ atliko 6 rezultatyvius perdavimus, pataikė 9 metimus iš 15, kai „Maccabi“ atliko vos vieną rezultatyvų perdavimą, pataikę tik 3 iš 15 metimų. Pirmajame kėlinyje įgytas 19 taškų skirtumas davė labai daug.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Buvo įdomių sprendimų: Mitchellas buvo pastatytas prie Sabeno Lee, Ignas Brazdeikis įtrauktas į starto penketą. „Žalgiris“ buvo susitelkęs ir rimtai pasiruošęs prieš komandą, kuri turėjo savų problemų – Tel Avivo krepšininkai nesportuoja visi drauge, ne visi sugrįžta į Izraelį, yra traumuotų žaidėjų, jų trūksta rotacijoje, ypač Tamiro Blatto, kuris yra komandos smegenys.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Tikrai solidžios „Žalgirio“ rungtynės, vienos geriausios puolime. 78 taškai gal ir nėra kosmosas, bet smagu matyti „Žalgirį“ su gera energija, išnaudojusį šansus bėgti į greitą puolimą, kai „Maccabi“ nepataikydavo.

Šeimininkai mėgavosi žaidimu, o naudingiausi žaidėjai tesurinko po 12 balų – retai taip būna nugalėtojų komandose, bet tai rodo, kad daug žalgiriečių sužaidė gerai. Trečiajame kėlinyje buvo atsipalaidavimo, „Maccabi“ stengėsi, bet jausmo, kad kažkas labai pasikeistų, nebuvo. „Žalgiris“ kontroliavo rungtynių eigą, visiškai pelnytai laimėjo ir dar labiau pagerino poziciją lentelėje.“

#3 Sylvainas Francisco – 6

20 min. 6 taškai (0/3 dvit., 1/3 trit., 3/6 baud.), 5 rez. perd., 3 klaidos, 6 naud. balai.

Dvejopas jausmas. Gera energija, 5 rezultatyvūs perdavimai, bet tik vienas pataikytas metimas iš 6, keistas epizodas, kai labai gudriai išprovokavęs pražangą paskui iš keturių baudų pataikė tik vieną.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Sylvain Francisco
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Sylvain Francisco

Krito į akis klaidos, jų buvo 3 per 19 minučių, galbūt prancūzas norėjo pernelyg greitai ir gudriai viską išspręsti – siekė greitų sprendimų, bet kartais perskubėdavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?