Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 12

Dramą laimėjęs „Neptūnas“ nukovė „Nevėžį“

Sekmadienį Klaipėdoje „Betsafe-LKL“ rungtynėse susitiko turnyrinės lentelės kaimynės. Vietos „Neptūnas“ (3-7) namų arenoje priėmė Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (3-8). Tai buvo pirmosios rungtynės, kai už klaipėdiečių komandos vairo stojo vyriausio trenerio pareigas iš Tomo Gaidamavičiaus perėmęs Sandis Buškevicas. Latvio vadovaujami klaipėdiečiai 94:87 (22:12, 26:23, 24:24, 22:28) iškovojo trečiąją pergalę šiame sezone.
Klaipėdos „Neptūnas“
Klaipėdos „Neptūnas“ / nuotr. lkl.lt

Šeimininkai rungtynes pradėjo su didesne energija ir savo pranašumą įrodinėjo nuo pirmųjų minučių. Po pirmojo rungtynių ketvirčio švieslentėje degė rezultatas, rodantis šeimininkų pranašumą 22:12.

Antrajame ketvirtyje svečiai iš Kėdainių savo atsilikimą buvo sumažinę iki 4 taškų, tačiau tai truko neilgai. Edgaro Želionio ir Deivido Gailiaus vedamas „Neptūnas“ antrajame kėlinyje finišavo galingai ir ilgąją pertrauką pradėjo turėdami solidų pranašumą – 48:35.

Po ilgosios pertraukos puikią atkarpą „Neptūno“ ekipoje sužaidė Matas Jogėla, jis savo komandai padėjo trečiojo kėlinio viduryje pranašumą padidinti iki 19 taškų (63:44). Prieš lemiamą ketvirtį šeimininkai pirmavo 72:59.

Lemiamas minutes svečiai iš Kėdainių žaidė su didele energija. Per pusę kėlinio jie savo atsilikimą sumažino iki 3 taškų (78:81), o vėliau rezultatą išlygino (82:82), tačiau lemiamomis akimirkomis sėkmė lydėjo Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkus. Šeimininkai iškovojo sunkią pergalę 94:87.

„Neptūnas“: D.Gailius 20, M.Jogėla 14, Ž.Janavičius 13, E.Želionis 12.

„Nevėžis“: A.Sylla 19, S.Smajlagičius 15, V.Čižauskas 14, R.Kuksikas ir M.Jucikas po 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas