Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 06

Drama serijoje tęsiasi: „Šiauliai“ laimėjo paskutinių sekundžių trilerį Jonavoje

Bene didžiausią intrigą prieš atkrintamųjų pradžią kėlusi serija tarp „Šiaulių“ ir Jonavos „CBet“ toliau dovanoja nuostabų reginį. Trečiosiose rungtynėse jonaviečiai namuose po įtemptos kovos krito 70:72 (11:18, 25:19, 15:14, 19:21).
Antanas Sireika ir Donatas Sabeckis
Antanas Sireika ir Donatas Sabeckis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dabar serijoje iki trijų pergalių „Šiauliai“ pirmauja 2-1. Ketvirtosios rungtynės bus žaidžiamos sekmadienį Šiauliuose, pradžia – 17 val.

Po dviejų kėlinių „Šiaulių“ komanda buvo priekyje 37:36, bet sunkiai jiems sekėsi stabdyti „CBet“ legionierių Jeffrey Garrettą. Šis per pirmą mačo pusę pelnė 12 taškų, atkovojo 4 kamuolius ir jau buvo surinkęs 20 naudingumo balų.

Likus žaisti pusę ketvirtojo kėlinio, rezultatas vis dar buvo lygus 61:61, bet netrukus šiauliečiai įgijo keturių taškų persvarą (69:65).

Ją J.Garrettas sumažino perpus ir netrukus, jonaviečiams apsigynus, prasidėjo paskutinė ketvirtojo kėlinio minutė.

Juanas Palaciosas nepataikė su atakos laiko sirena, o štai Martynas Varnas įmetė dvitaškį. 67:71 atsilikdamas Virginijus Šeškus paprašė minutės pertraukėlės, turėdamas vos 20 sek. iki ketvirčio pabaigos.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Evaldas Šaulys
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Evaldas Šaulys

Keista, tačiau labai daug laiko nesurasdami metimo iššvaistė „CBet“ krepšininkai. Vis dėlto Evaldas Šaulys pataikė itin tolimą tritaškį (70:71), o M.Varnas buvo pasiųstas prie baudų linijos, likus 4,3 sek.

Šiauliečių puolėjas pataikė vieną iš dviejų ir Jonavos ekipai užgimė viltis, bet į ataką pasileidęs E.Šaulys apmaudžiai pametė kamuolį ir viltys žlugo – „Šiauliai“ šventė sunkią pergalę.

Su 13 taškų nugalėtojų gretose rezultatyviausias buvo Eimantas Stankevičius, po 12 pridėjo Paulius Danusevičius ir Issufas Sanonas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Eimantas Stankevičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Eimantas Stankevičius

J.Garrettas pralaimėjusiems pelnė 20 taškų, atkovojo 8 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus, perėmė 2 kamuolius ir surinko net 32 naudingumo balus.

Abi komandos kartu išmetė net 63 tritaškius šiame mače. Jonavos ekipa iš toli atakavo 24 proc. (8/33), šiauliečiai – 33 proc. (10/30) tikslumu.

„CBet“: J.Garrettas 20 (8 atk. kam., 2 bl., 32 naud. bal.), E.Šeškus 14, E.Šaulys 13.

„Šiauliai“: E.Stankevičius 13, P.Danusevičius ir I.Sanonas po 12, M.Varnas 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas