Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 02

Drama Stambule – po nokdauno atsitiesęs „Rytas“ krito per antrą pratęsimą

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai sužaidė sunkiai pamirštamas rungtynes Stambule. Šiame Turkijos mieste FIBA Čempionų lygos rungtynėse antradienio vakarą „Rytas“ atsiliko 21 tašku, pakilo, prisivijo, galėjo laimėti, bet galiausiai 79:82 (6:22, 21:22, 21:11, 21:14, 5:5, 5:8) po dviejų pratęsimų nusileido „Bešiktaš“ klubui.
Margiris Normantas
Margiris Normantas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Vilniaus „Rytas“ patyrė ankstyvą nokdauną, bet sugebėjo atsikelti ir sugrįžti į kovą permainingose rungtynėse Stambule.

„Bešiktaš“ pabėgo pirmajame kėlinyje (22:6), kai vilniečiai pataikė vos 2 metimus iš 17!

„Rytas“ atrodė pasmerktas, kai skirtumas buvo 8:29 ir, kai įpusėjus antrajam kėliniui „Bešiktaš“ įleido į aikštę 15-metį krepšininką Yagizą Aksu. Po paauglio tritaškio Giedriaus Žibėno auklėtiniai vėl pasijuto giliausioje duobėje – 15:36.

Tačiau po ilgosios pertraukos Vilniaus krepšininkai pradėjo kabintis, nors prarado Vaidą Kariniauską – įžaidėjas susižeidė čiurną ir paliko aikštę šokinėdamas ant vienos kojos bei rėkdamas iš skausmo.

Mindaugas Girdžiūnas, Margiris Normantas, Gytis Radzevičius prisidėjo prie įprasto atakų lyderio Ivano Buvos ir ketvirtajame kėlinyje „Rytas“ net išsiveržė į priekį 1 tašku.

„Rytas“ galėjo išplėšti pergalę ketvirtojo kėlinio pabaigoje, bet Speedy Smithas nepataikė tritaškio, o atkovojus kamuolį likus žaisti 1,7 sek. I.Buva prametė pirmąją baudą, pataikė antrąją – teko žaisti pratęsimą.

Per papildomas pirmąsias 5 minutes vėl vyko permaininga kova, bet tada jau „Bešiktaš“ vienas lyderių Isaiah Whiteheadas prametė lemtingą dvitaškį ir komandos įžengė į antrą pratęsimą.

Ir jame Vilniaus krepšininkai turėjo šansą, bet paskutinėje atakoje iš toli prametė ir M.Girdžiūnas, ir M.Normantas.

„Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas rungtynėse rėmėsi aštuoniais žaidėjais, bet tolygiau padalino žaidimo laiką – ilgiausiai žaidęs Gytis Radzevičius rungtyniavo beveik 42 minutes.

„Bešiktaš“ lyderių trejete kiekvienas amerikietis žaidė per 44-47 minutes, bet jų taškai galiausiai lėmė, kad antradienio vakarą H grupės viršūnėje atsirado Turkijos klubas.

Po dramatiškos pergalės Stambulo krepšininkai turi 2 laimėjimus ir vieną nesėkmę. Vilniaus „Rytas“ startavo 72:76 pralaimėjimu Oldenburgo klubui Vokietijoje, bet paskui namie 87:69 sutvarkė pastarųjų dvejų metų FIBA Čempionų taurės laimėtojus Burgoso „San Pablo“.

Kitas rungtynes Čempionų lygoje vilniečiai žais vėl su „Bešiktaš“ – turkai laukiami lakpričio 17 dieną Vilniuje.

Mače Turkijoje Vilniaus „Rytui“ jau padėjo Maurice'as Ndouras, iš Senegalo atvykęs į komandą praėjusią savaitę bei pasirodęs LKL rungtynėse. Aukštaūgis antradienį pelnė 9 taškus per 35 minutes.

Iškritus iš žaidimo V.Kariniauskui, atsakomybė teko Speedy Smithui, kuriam atakuoti labai nesisekė. Vilniaus ekipos įžaidėjas pataikė tik 2 metimus iš 14.

„Rytas“: Margiris Normantas 18 (3/8 tritaškių, 5/5 baudų), Gytis Radzevičius (žaidė 42 minutes) ir Mindaugas Girdžiūnas (5/6 dvitaškių) po 13, Ivanas Buva 12 (5/12 dvitaškių, 8 atk. kam.), Maurice'as Ndouras 9, Speedy Smithas (1/7 dvit., 1/7 trit.) ir Vaidas Kariniauskas po 5, Arnas Butkevičius 4.

„Bešiktaš“: Trevonas Bluiettas 21, Dedrickas Lawsonas 17, Isaiah Whiteheadas 16, Joshua Reavesas 7.

Kitose antradienio rungtynėse grupėje "San Pablo" krepšininkai po 33:17 laimėto trečiojo kėlinio 92:80 palaužė Oldenburgo ekipą.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Svarbius mačo akcentus nuo 19 val. fiksavo 15min portalas.

2-asis pratęsimas

50 min. Šeimininkai baudos metimu padidino skirtumą, o Vilniaus lyderiai šįkart nebuvo taiklūs – prametė ir I.Buva, ir M.Normantas. 79:82 – tai jau pabaiga.

50 min. „Bešiktaš“ vėl pataikius, Speedy Smithas atakavo netaikliai iš toli 79:81.

49 min. Likus žaisti minutę iki antrojo pratęsimo pabaigos G.Radzevičius tritaškiu vėl išlygino rezultatą (79:79).

48 min. „Bešiktas“ pakilo finaliniam spurtui. Vilnius atsiliko 74:79.

Kieno jėgos didesnės? G.Žibėnas remiasi tik aštuoniais žaidėjais, lygiau padalino laiką savo vyrams. „Bešiktaš“ trys lyderiai jau sužaidė per 40 minučių.

1-asis pratęsimas

45 min. Komandoms apsikeitus klaidomis, „Bešiktaš“ turėjo progą laimėti, bet „Bešiktaš“ vienas lyderių Isaiah Whiteheadas prametė dvitaškį. 74:74, o tai reiškia dar vieną pratęsimą.

44 min. Kokia drama! „Bešiktaš“ vėl priekyje, „Rytas“ atsiliko, bet likus žaisti minutę M.Normantas dviem baudomis vėl išlygino rezultatą (76:76).

42 min. Po M.Normanto tritaškio „Rytas“ priekyje 72:69.

Ketvirtasis kėlinys

Likus 1 sek. „Bešiktaš“ žaidėjas Egehanas Arna nepataikė iš toli – pratęsimas!

Likus 3 sek. I.Buva prametė pirmąją baudą, bet pataikė antrąją – 69:69.

Likus 6 sek. Minutės pertraukėlė.

Likus 8 sek. Speedy Smithas prametė tritaškį, kuris galėjo vilniečiams išplėšti pergalę. Bet vilniečiai atkovojo kamuolį, o šeimininkų žaidėjas D.Lawsonas prasižengė prieš I.Buvą.

39 min. Komandos apsikeitė tritaškiais. „Rytui“ G.Radzevičius pykštelėjo ir atgaivino viltis, nes šeimininkai jau pirmavo 4 taškais.

38 min. „Rytas“ nusiteikęs sezono vagystei Stambule. Vilniečiai buvo atsilikę 21 taško skirtumu, bet likus žaisti 2 minutes išsiveržė į priekį 65:64 po M.Ndouro dvitaškio.

36 min. Po M.Normanto tritaškio liko tik taškas! (60:61).

34 min. „Rytas“ atakuoja! Jau tik 57:61 po G.Radzevičiaus dviejų baudų.

Trečiasis kėlinys

30 min. Intriga grįžta? Po 21:11 laimėto trečiojo kėlinio „Rytas“ atsilieka jau vienženkliu skirtumu: 48:55.

29 min. M.Girdžiūnas gerokai patempė komandą. Po jo dvitaškių metimų „Ryto“ atsilikimas sumažėjo iki 10 taškų: 45:55.

22 min. Vilniečiai antrąją mačo dalį pradėjo su vienu priekinės linijos žaidėju – M.Ndouru. Tiesa, reikalų tai nekeičia. 32:51.

Antrasis kėlinys

20 min. Vilniaus komanda išsijudino puolime, bet skirtumas liko toks pats nepadorus, kaip po pirmojo kėlinio – 27:44.

„Rytui“ per pirmuosius du kėlinius daugiausiai taškų pelnė: Ivanas Buva – 9, Vaidas Kariniauskas – 5.

„Bešiktaš“ gretose rezultatyviausi: Trevonas Bluietas (13) ir Dedrickas Lawsonas (11).

16 min. Nedaug gelbėja ir M.Ndouras. Kol kas tik 2 taškai per 10 minučių, jo plius/minus rodiklis pats prasčiausias – minus 20.

15 min. „Rytą“ atakuoja net paaugliai. 15-metis Yagizas Aksu pasirodė aikštėje ir įskraidino tritaškį į svečių krepšį.

13 min. Prastesnės pradžios negalima buvo laukti: 8:28.

Pirmasis kėlinys

10 min. Nokautas pirmajame kėlinyje. Turkijos komanda pabėgo taip greitai, kad vilniečiams liko čiaudėti dulkėse: 6:22. Per pirmą kėlinį vilniečiai pataikė tik du metimus iš 17! 11 proc. taiklumą lėmė 1 dvitaškis iš 10, 1 tritaškis iš 7.

4 min. Sprendimas pradėti rungtynes žemu starto penketu nebuvo palankus. 4:11 vilniečiai atsiliko.

1 min. „Ryto“ starto penketas: Vaidas Kariniauskas, Margiris Normantas, Gytis Radzevičius, Arnas Butkevičius, Ivanas Buva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas