Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Drąsių šiauliečių pažadintas „Žalgiris“ prasibrovė į KMT finalą

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai devintą kartą per devintus metus skaičiuojančio Karaliaus Mindaugo taurės turnyro istoriją iškopė į finalą. Tačiau šeštadienį pusfinalis Andrea Trinchieri treniruojamai komandai susiklostė netikėtai sudėtingai, kol 87:77 (20:25, 20:21, 26:16, 20:14) palaužė „Šiaulių“ komandą.

Atrodė, kad „Žalgiris“ viena koja atsidarys duris į Karaliaus Mindaugo taurės finalą.

Kauno klubas yra laimėjęs šį turnyrą 6 iš 8 kartų, šį sezoną pirmauja LKL, o pusfinalyje varžove gavo vos devintą vietą Lietuvos čempionate užimančią ekipą.

Tačiau „Šiaulių“ krepšininkai netikėtai davė gerą kovą KMT turnyro šeimininkams.

Laisvą ir drąsų krepšinį parodžiusi Žydrūno Urbono šio sezono viduryje prikelta komanda greitai įgijo persvarą antrosiose pusfinalio rungtynėse.

Įžaidėjo Leonardo Thorpe'o vedami šiauliečiai 18 minutę įgijo net 13 taškų persvarą (44:31), žalgiriečiams ypač dažnai šaudant pro šalį iš toli ir niekaip nesusitelkiant gynyboje.

Tačiau per pertrauką „Žalgiris“ nusprendė baigti katės-pelės žaidimus – kita agresija, kita energija atakose A.Trinchieri vyrai pervertė rungtynes, nepaisant Keenano Evanso nusimušusio taikiklio (prametė visus 8 tritaškius).

Lukas Lekavičius (17 taškų) ir tritaškiais ugnį palaikęs Tomas Dimša (13) sėkmingai pakeitė strigusius komandos draugus bei antrajame kėlinyje kojos traumą patyrusį Dovydą Giedraitį, kuris pats pasiprašė keitimo ir iššlubavęs iš aikštės prigulė ant grindų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dovydas Giedraitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dovydas Giedraitis

Žalgiriečiai realizavo net 20 dvitaškių iš 23 (87 proc.) ir taip svariai kompensavo prastą tritaškių pataikymą (7 iš 34 – 21 proc.) bei pralaimėtą kovą dėl kamuolių 32:41.

Per pirmą dalį praleidę 47 taškus, o per antrą jau tik 30, Kauno krepšininkai apribojo ir šiauliečių taiklumą – šie pataikė tik 4 tritaškius iš 24 (17 proc.).

KMT finale sekmadienį „Žalgiris“ kovos su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“, kuris taip pat apsuko pusfinalio rungtynes antrojoje dalyje, kai pranoko Vilniaus „Rytą“ 94:86.

Džordže Gagičiaus pelnė 31 tašką, Panevėžio ekipa ketvirtą kartą per klubo istoriją pasiekė KMT finalą, kuriame nėra triumfavę nė karto.

„Šiauliai“ ir „Rytas“ susitiks mažajame finale dėl trečios vietos, o tarp rungtynių įvyks ir snaiperių konkursas.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 17 (5/7 dvit., 4 rez. perd.), Tomas Dimša 13 (3/5 trit.), Laurynas Birutis 12, Keenanas Evansas 10 (0/8 trit., 8/8 baud.), Dovydas Giedraitis 9, Rolandas Šmitas ir Edgaras Ulanovas (1/6 trit.) po 8, Brady Manekas 5, Kevariusas Hayesas 3, Edmondas Sumneris 2 (Arnas Butkevičius, Danielius Lavrinovičius);

„Šiauliai“: Dovydas Romančenko 17 (4/5 dvit.), Leonardas Thorpe'as 14 (5 rez. perd.), Tomašas Pavelka (8 atk. kam.) ir Nojus Mineikis po 11, Shaquille'as Keithas 6, Danielius Baslykas 5, Paulius Danusevičius ir Karolis Giedraitis po 4, Bennettas Vander Plasas 3, Eimantas Stankevičius 2 (1/6 trit.).

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys

40 min. E.Ulanovas įskraidino tritaškį ir „Žalgiris“ baigė sau netikėtai sunkias rungtynes pergalingai.

39 min. Kovingi šiauliečiai vėl sumažino skirtumą iki 7 taškų. Gražu žiūrėti į nepasiduodančią komandą.

38 min. L.Lekavičius atstatė dviženklę persvarą „Žalgiriui“ – 83:72. Kauniečiai vis platesniais žingsniais eina link finalo.

37 min. D.Romančenko nori parodyti, kad Šiaulių komanda nepasiduoda. Puolėjo metimais „Šiauliai“ sumažino skirtumą iki 72:79.

34 min. T.Dimša nėra užsikrėtęs nepataikymo žalgiriečius kamuojamo tritaškių nepataikymo virusu. Jo tritaškis pirmąsyk leido susikurti Kauno komandai dviženklę persvarą – 75:64.

32 min. K.Evansas jau prametė visus 7 tritaškius, bet kokį bloką jis išrašė D.Baslykui! Gražus epizodas, o kitoje atakoje E.Ulanovas pelnė taškus. Jau 72:63 „Žalgirio“ naudai.

Trečiasis kėlinys

30 min. Kito lygio agresiją gynyboje parodęs „Žalgiris“ trečiajame kėlinyje griebė už gerklės varžovus, o 26:16 laimėtą kėlinį žalgiriečiai baigė įspūdingu K.Hayeso bloku E.Stankevičiui. 67:63 kauniečiai priekyje po trijų kėlinių.

30 min. T.Dimša pataikė šeštą „Žalgirio“ tritaškį (iš 25). 64:61 Kauno klubo naudai.

29 min. A.Butkevičius nubaustas penktąja pražanga. Prastas mačas Arnui – jis nepelnė nė taško per 8 minutes, o pražangų prisirinko greitai.

28 min. Kol D.Giedraitis nesirodo dėl traumos, Karolis Giedraitis pelnė gražų dvitaškį, kuriuo išlygino rezultatą – 59:59.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Karolis Giedraitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Karolis Giedraitis

27 min. R.Šmitas rodo kieto krepšinio pavyzdžių. Kaip jis nugriebė kamuolį po netaiklaus metimo, kaip ginasi. O „Žalgiris“ pirmauja 59:55.

25 min. E.Ulanovas tik dabar pelnė pirmuosius taškus, bet svarbu, kad „Žalgirio“ žaidimas pagerėjo – agresyvi gynyba ir racionalios atakos leidžia trečiajame kėlinyje pirmauti 56:51.

24 min. L.Birutis pagaliau persvėrė rezultatą „Žalgirio“ naudai – 52:51.

24 min. „Žalgiris“ kelia vėją. L.Lekavičius pelnė 5 taškus iš eilės, o įžaidėjo užkurti šeimininkai sumažino skirtumą iki taško – 50:51.

22 min. Dar vienas nuostabus šiauliečių antskrydis – L.Thorpe'as pakabino kamuolį, o T.Pavelka įkrovė jį it vinį. 51:43 Šaulių klubas priekyje.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Antrasis kėlinys

20 min. Laisvą ir greitą krepšinį įjungę Šiaulių krepšininkai netikėtai šeimininkauja „Žalgirio“ arenoje – 47:41 po dviejų kėlinių.

Ž.Urbono auklėtiniai žaidžia drąsiai ir daug improvizuoja, o L.Thorpe'as jau pelnė 12 taškų. D.Romančenko ir N.Mineikis pridėjo po 7.

„Žalgiris“ pataikė vos 3 tritaškius iš 18. K.Evansas ir E.Ulanovas prametė po keturis iš tiek pat bandymų, o rezultatyviausias kol kas D.Giedraitis su 9 taškais, bet ir jis paliko aikštę, susižeidęs koją.

18 min. Jau 13 taškų Šiaulių pranašumas! 44:31 po gražios greitos atakos.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Daniel Baslyk
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Daniel Baslyk

17 min. Labai prasta diena „Žalgirio“ metikams. Kolk as tik 2 tritaškiai iš 16. O štai N.Mineikis pagaliau prisitaikė ir tritaškių įžengė į dviženklės persvaros teritoriją – 40:29.

16 min. Kažkas atsitiko D.Giedraičiui. Jis pats kelis kartus pasiprašė keitimo, tarp jų prametė tritaškį, o tada iššlubavo iš aikštės. Dovydas atsigulė paslikas ant grindų už „Žalgirio“ suolo.

15 min. Kokia graži šiauliečių ataka! L.Thorpe'as pakabino kamuolį T.Pavelkai, o žaidimo įrankį ore aukštai pagavęs aukštaūgis sugrūdo į krepšį. 34:26 Šiaulių naudai.

13 min. D.Giedraitis jau pelnė 9 taškus, bet jo iniciatyva dar nepadėjo „Žalgiriui“ pavyti varžovus. Šiauliai pirmauja 32:26.

12 min. Šiaulių krepšininkai jaučiasi „Žalgirio“ arenoje laisvai tarsi šeimininkai. 29:20 po to, kai P.Danusevičius praskrodė B.Maneko gynybą.

Pirmasis kėlinys

10 min. Leonardas Thorpe kol kas atrodo kaip dviejų milijonų vertės žaidėjas, o ne Keenanas Evansas. „Žalgirio“ lyderis prametė tris metimus iš žaidimo, o „Šiaulių“ amerikietis pelnė 7 taškus. Tai padėjo laimėti pirmą kėlinį Šiaulių komandai 25:20.

Šiauliečiai laimi dėl kamuolių 10-6, o dvitaškių pataikė 8 iš 12. Žalgiriečių taiklumas iš tritaškių – 25 proc. (2 iš 8).

7 min. Sunku ir patikėti savo akimis, kas čia favoritas, o kas autsaideris. Kol kas Šiauliai pirmauja 19:12.

4 min. Šiauliai netikėtai geriau startavo rungtynėse. Jie greitai atitrūko 11:5.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius