Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dvejopi įspūdžiai: N.Čanakas prisiminė A.Sabonio dramą, A.Magro išvydo dvejas rungtynes

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ rungtynės namie su Vilniaus „Wolves Twinsbet“ (83:81) Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) tapo desertu krepšinio gerbėjams, tačiau abiejų komandų treneriai po rungtynių turėjo priežasčių ir pasidžiaugti, ir susirūpinti.
Alessandro Magro
Alessandro Magro / Betsafe-LKL nuotr.

Panevėžio ekipos vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas po mačo teigė supratęs, kad jo komanda gali sėkmingai konkuruoti su stipriais varžovais, bet negalėjo būti patenkintas dėl solidžios persvaros iššvaistymo. Trečiojo kėlinio pradžioje panevėžiečių pranašumas siekė 15 taškų (56:41), bet ketvirtojo kėlinio pabaigoje svečiai buvo rezultatą išlyginę (74:74).

„Džiaugiamės iškovota pergale, tačiau tai tik sezono pradžia, – kalbėjo N.Čanakas. – Pamatėme, kad galime būti konkurencingi stipriai ekipai su didelėmis ambicijomis. Tikiuosi, kad šios rungtynės suteiks mums papildomos motyvacijos. Manau, gerai kontroliavome rungtynių ritmą. Turime būti geresni prieš jų spaudimą, jie žaidžia labai agresyviai, ypač Andrew Andrewsas, kuris mane pozityviai nustebino. Žinote, nėra lengva žaisti prieš tokią gynybą. Tikiuosi, kad ateityje būsime geresni.“

Likus 12 sek. iki rungtynių pabaigos, „7bet-Lietkabelis“ pirmavo 83:78 ir turėjo kamuolį savo rankose, bet vilniečiai vis tiek gavo progą paskutinę akimirką atlikti desperatišką tolimą metimą, kuris galėjo atnešti jiems pergalę.

„Tai yra krepšinis. Prametėme dvi baudas. Svarbiausia, kad nebuvo užribio ir jie neturėjo galimybės prašyti minutės pertraukėlės bei perkelti kamuolį į kitą aikštelės pusę. Visi žinome, kaip Kauno „Žalgiris“ paskutiniais Arvydo Sabonio žaidimo metais nepateko į Eurolygos finalo ketvertą“, – istoriją priminė serbas.

N.Čanakas po mačo nepagailėjo gerų žodžių komandos lyderiu tapusiam Georgios Kalaitzakiui (23 taškai) ir komandoje debiutavusiam Andrijai Stipanovičiui (6 taškai ir 2 atkovoti kamuoliai).

„Georgios atliko keletą metimų, kurie nebuvo planuoti, tačiau juos pataikė. Man, kaip treneriui, svarbiausia, kad žaistume kaip komanda. Tai buvo geros jo rungtynės, jis pataikė savo metimus. Labiausiai norėčiau išskirti jo energiją gynyboje, tai, kaip jis pradėjo rungtynes dviem perimtais kamuoliais, – sakė treneris. – Taip pat neabejoju, kad A.Stipanovičius bus puikus papildymas mums.“

Tuo metu „Wolves Twinsbet“ vyriausiasis treneris Alessandro Magro po rungtynių kalbėjo apie pamatytus skirtingus komandos veidus. Vienoks jis buvo iki pertraukos, kai vilniečiai nerado jokių priešnuodžių varžovų žaidimui, ir kitoks – rungtynių pabaigoje, kai pavyko pasivyti „7bet-Lietkabelį“ ir sugrįžti į kovą dėl pergalės.

„Per vienas rungtynes pamatėme dvejas skirtingas rungtynes, – teigė italas. – Žemo lygio energija, atsidavimas pradžioje. Leidome jiems iki pertraukos pelnyti 52 taškus. Negalime kiekvieną kartą varžytis 100 taškų lenktynėse. Ypač išvykoje prieš Europos taurės komandą. Antra pusė buvo visiškai kitokia, o rungtynių baigtį nulėmė keletas atakų. Negalime kontroliuoti atskirų epizodų, bet norime kontroliuoti skiriamą energiją.“

A.Magro sakė, kad tai yra tik sezono pradžia, todėl viskas turi gerėti.

„Pralaimėjimai nėra malonūs, bet turime atsitiesti, – kalbėjo krepšinio specialistas. – Visada norisi namo grįžti su pergale, bet ar mes šįvakar jos nusipelnėme? Tikriausiai ne. Esame pikti, šio klubo tikslai, ambicijos yra labai aukšti. Kad kažką sukurtume, reikia laiko, kartais – trupučio sėkmės. Nereikia skirti per daug dėmesio pergalėms ar pralaimėjimams. Jei gerės mūsų žaidimo kokybė, pergalės ateis kaip viso to pasekmė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas