Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 22

Dviejų klubų lenktynėse dėl vietos LKL – svarbus posūkis

Kėdainių „Nevėžis“ veržiasi į priekį fotofinišo lenktynėse dėl vietos LKL čempionate. 17 metų aukščiausiame divizione rungtyniaujantis klubas padarė svarbų žingsnį, kad aplenktų „Jonavą“ ir išsaugotų vietą LKL elite.
LKL taurė
LKL taurė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

24sek žiniomis, naujieji „Nevėžio“ investuotojai gavo visų Kėdainių klubo dalininkų sutikimą perleisti klubo dalis ir suteikti galimybę valdyti komandą naujiems vadovams.

Tai buvo kertinis naujųjų „Nevėžio“ investuotojų ir senųjų komandos dalininkų atsinaujinusių derybų sandorio punktas.

Prieš pat LKL nustatytą rugpjūčio 15 d. terminą derybos dėl „Nevėžio“ perėmimo buvo pasiekusios mirties tašką, bet kilus šaršalui, vėl buvo atgaivintos.

Vis dėlto jei „Nevėžis“ galutinai sutars dėl naujųjų investuotojų atėjimo ir iki termino pateiks LKL reikiamus dokumentus, pirmenybė vis tiek teikiama Jonavos ekipai.

„Jonavos komandai valdyba pateikė pasiūlymą ir jie turės atsakyti rytoj (ketvirtadienį). Jeigu Jonavos komanda atmes pasiūlymą, tokį šansą turės Kėdainių „Nevėžio“ klubas, kuris turi įvykdyti reikalavimus iki 23 dienos 15 valandos“, – po LKL valdybos susirinkimo trečiadienį sakė lygos generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

24sek žiniomis, Jonavos klubo vadovai skubiai susitiko su miesto savivaldybės atstovais, bet kol kas mažai tikėtina, kad „Jonava“ finansiškai ir struktūriškai būtų pajėgi įžengti į LKL.

Minimalus LKL reikalaujamas biudžetas – 400 tūkst. eurų. Nuo 2020-2021 m. sezono ši kartelė bus pakelta iki 600 tūkst. eurų.

„Kėdainiuose komanda jau yra komplektuojama, o Jonava turėtų visą komandą pakeisti. Esminis klausimas yra biudžeto formavimas. Jeigu turės biudžetą, tai nemanau, kad yra problema. Žydrūnas Urbonas sakė, kad per tris savaites yra surinkęs komandą“, – trečiadienį sakė R.Brazauskas.

Atrodo, naujieji „Nevėžio“ investuotojai kol kas geriau pasirengę startui LKL.

Jie įneštų į klubą solidžią paramą, pateiktų planą atsiskaityti su kreditoriais ir padengti senus įsipareigojimus, kurie siekia net 520 tūkst. eurų, atvestų naujų įdomių žaidėjų ir formuotų naują organizacijos viziją.

Jeigu naujieji investuotojai ateitų į Kėdainių klubą, „Nevėžio“ direktoriaus pareigas užimtų buvęs krepšininkas Mindaugas Arlauskas, o sporto direktoriaus poziciją užimtų krepšinio agentas Virginijus Bulotas.

Fotofinišo lenktynėse „Jonava“ turi pateikti atsakymą dėl LKL pasiūlymo iki rugpjūčio 22 d. pabaigos, o „Nevėžis“ turi įgyvendinti įsipareigojimus iki rugpjūčio 23 d. 15 val.

LKL klubai suinteresuoti, kad lygoje būtų 10, ne 9 komandos. Vienintelis Kauno „Žalgiris“ išreiškė norą nebetempti „Nevėžio“ ir „Jonavos“ už ausų ir rungtyniauti 9 komandų turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento