Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 01

Dzūkus sutramdžiusi „Juventus“ neatsisako pretenzijų į trečiąją vietą

Savaitės viduryje svarbų mūšį prieš Panevėžio „Lietkabelį“ pralaimėjusi Utenos „Juventus“ (21-13) komanda atsitiesė ir neatsisako minčių pakovoti dėl trečiosios vietos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariajame sezone.
Utenos „Juventus“ – Vilniaus „Rytas“
Utenos „Juventus“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Uteniškiai namuose 97:86 (24:20, 23:28, 26:17, 24:21) parklupdė Alytaus „Dzūkiją“ (10-23), kurios viltys patekti į atkrintamąsias vis labiau blėsta.

Utenos komanda šiose rungtynėse nutraukė trijų iš eilės pralaimėjimų seriją.

Įspūdingą puolimą pademonstravusi „Juventus“ per visus kėlinius pelnė bent 23 taškus, o persvarą susikrovė po ilgosios pertraukos.

Trečiąjį ketvirtį šeimininkai pradėjo atsilikdami 47:48, bet puikus Igno Vaitkaus, Žygimanto Skučo, Mindaugo Kupšo ir Bryanto Crawfordo žaidimas puolime ketvirčio pabaigoje jau leido Utenos klubui pirmauti 71:58.

Ketvirtajame kėlinyje dzūkai bandė kabintis į varžovus ir po dviejų iš eilės Artūro Jomanto tritaškių beveik sunaikino „Juventus“ persvarą (73:75), tačiau daugiausia puikiai rungtyniavusio I.Vaitkaus pastangomis uteniškiai vėl nudūmė į priekį ir priešpaskutinę rungtynių minutę pirmaudami 91:79 jau buvo ramūs dėl pergalės.

„Juventus“ po šios pergalės laimėjimų skaičiumi prisivijo „Lietkabelį“ (21-11), bet šis yra žaidęs dvejomis rungtynėmis mažiau. Iki reguliariojo sezono pabaigos uteniškiams dar liko sužaisti du mačus su „Šiauliais“ ir Prienų „CBet“.

Savo ruožtu dzūkai lieka 9-oje vietoje ir nuo artimiausių konkurentų „Šiaulių“ (12-20), Klaipėdos „Neptūno“ (12-21) ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (12-21) atsilieka dviem pergalėmis. Alytiškiams dar liko sužaisti su pasvaliečiais, Vilniaus „Rytu“ ir „Lietkabeliu“, o tam, kad išsaugotų viltis patekti į aštuonetą, „Dzūkijai“ privalu laimėti bent du iš šių mačų.

„Juventus“: Ignas Vaitkus 21, Žygimantas Skučas 18, Mindaugas Kupšas 12 (6 atk. kam.), Vaidas Čepukaitis 10.

„Dzūkija“: Simas Jasaitis ir Vytenis Čižauskas po 16, Artūras Jomantas 15 (7 atk. kam.), Martynas Zigmantavičius 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas