Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 11

E.Bendžiaus užkurta Lietuvos rinktinė galiausiai krito prieš Prancūziją

Lietuvos krepšininkai tris kėlinius atkakliai grūmėsi su Prancūzijos rinktine, bet galiausiai pralaimėjo kontrolines rungtynes Vilniuje 70:76 (29:25, 10:14, 17:19, 14:18) Net 23 kartus suklydę lietuviai pralaimėjo trečią kartą per penkerias kontrolines rungtynes.
Kontrolinis mačas Vilniuje: Lietuva – Prancūzija
Kontrolinis mačas Vilniuje: Lietuva – Prancūzija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

10 tūkst. žalių sirgalių „Avia Soliutions Group“ arenoje, Eimanto Bendžiaus tritaškių šou pirmajame kėlinyje ir atkakli kova iki ketvirto kėlinio.

Bet galiausiai Prancūzijos rinktinė, Tokijo olimpinėse žaidynėse ir praėjusiame Europos čempionate laimėjusi sidabrą, įrodė savo pranašumą per kontrolines rungtynes Vilniuje.

Kazio Maksvyčio treniruojamai komanda įstrigo ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai prie visas rungtynes lietuvius dėjimais baudusio Gershono Yabusele (19 taškų) prisidėjo tritaškius pataikęs Frankas Ntilikina (13).

Be to, visas rungtynes lietuviams gyvenimą sunkino klaidos. Iš viso suklysta 23 kartus, o Rokas Jokubaitis prarado kamuolį 5 sykius, bet užtat atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Lietuvos rinktinei 21 tašką pelnė E.Bendžius, pirmą kėlinį liepsnojęs tritaškiais (5/6) ir užkūręs ekipą gerai pradžiai.

Jonas Valančiūnas pridėjo 12 taškų ir 14 atkovotų kamuolių, Ignas Brazdeikis pelnė 9 taškus.

Tai buvo antrasis Lietuvos komandos pralaimėjimas prancūzams šią savaitę. Trečiadienį Orleane pralaimėta 72:90.

Lietuva: Eimantas Bendžius 21 (6 iš 9 trit.), Jonas Valančiūnas 12 (14 atk. kam.), Ignas Brazdeikis 9, Rokas Jokubaitis ir Donatas Motiejūnas po 7, Mindaugas Kuzminskas 5, Vaidas Kariniauskas 3, Margitis Normantas, Tomas Dimša ir Deividas Sirvydis po 2 (Tadas Sedekerskis ir Gabrielius Maldūnas).

Prancūzijai daugiausiai taškų pelnė: Guershonas Yabusele 19, Frankas Ntilikina 13, Rudy Gobert'as 12, Elie Okobo 9.

Pasaulio čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė iki šiol iš penkių repeticijų laimėjo dvi.

Šių rungtynių išvakarėse treneris K.Maksvytis atsisveikino su dviem kandidatais.

Gynėjui Dovydui Giedraičiui ir puolėjui Donatui Toraliui buvo padėkota už darbą, o tęsti pasirengimą pasaulio čempionatui liko trylika žaidėjų. Akivaizdu, kad dėl paskutinės vietos dvyliktuke liko konkuruoti vidurio puolėjai Gabrielius Maldūnas ir Ąžuolas Tubelis. Penktadienį iš šių dviejų aukštaūgių žaidė G.Maldūnas, bet tik pusę minutės.

Suprasti akimirksniu

  • Lietuvos pagrindinės rinktinės sudėtis: Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Margiris Normantas, Ignas Brazdeikis, Deividas Sirvydis, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Gabrielius Maldūnas, Ąžuolas Tubelis.

Lietuvos krepšininkams po akistatos su Prancūzija lieka trejos kontrolinės rungtynės: paskutinė mūsų šalyje vyks pirmadienį Klaipėdoje su Suomija, o likusiose repeticijose Taivane lietuviai susitiks su Puerto Riku ir Latvija.

Suprasti akimirksniu

  • Lietuvos rinktinės kontrolinės rungtynės:
  • Liepos 29 d. Panevėžys. Lietuva – Ukraina 100:72
  • Rugpjūčio 1 d. Kaunas. Lietuva – Sakartvelas 104:102
  • Rugpjūčio 4 d. Tamperė. Suomija – Lietuva 81:79
  • Rugpjūčio 9 d. Orleanas. Prancūzija – Lietuva 90:72
  • Rugpjūčio 11 d. Vilnius. Lietuva – Prancūzija 70:76
  • Rugpjūčio 14 d. Klaipėda. Lietuva – Suomija
  • Rugpjūčio 19 d. Naujasis Taipėjus. Lietuva – Puerto Rikas
  • Rugpjūčio 22 d. Naujasis Taipėjus. Lietuva – Latvija
  • Pasaulio čempionatas vyks rugpjūčio 25-rugsėjo 10 dienomis. Lietuviai turnyrą pradės varžybomis D grupėje Maniloje, kur žais su Egiptu, Meksika ir Juodkalnija.

Penktadienio mačo tarp Lietuvos ir Prancūzijos eigą fiksavo 15min portalas:

Ketvirtas kėlinys

40 min. Pralaimėta 70:76.

39 min. E.Bendžius vėl pataikė tritaškį! 70:74.

38 min. Lietuva grumiasi, bet vis dar atsiliekame 67:74.

34 min. Tribūnas atgaivino lietuvių ataka, per kurią J.Valančiūnas perėmė kamuolį, o į priekį nurūkęs D.Sirvydis įkrovė kamuolį. Bet ir G.Yabusele atsakė dėjimu.

33 min. F.Ntilkina dar patempė Prancūziją pirmyn, o lietuvių žaidimas puolime stringa. 59:69.

32 min. Prancūzai rengia pabėgimą. Atsiliekame 57:64.

Trečiasis kėlinys

30 min. Lietuviai jau yra suklydę 18 kartų, kai prancūzai tik 10. Bet I.Brazdeikis pataikė paskutinę kėlinio sekundę ir sumažino skirtumą 56:58.

29 min. Trečiajame kėlinyje Lietuvos rinktinėje nėra vieno lyderio, nors I.Brazdeikis aktyvus ir yra trečias pagal rezultatyvumą tarp šeimininkų su 7 taškais. 53:53.

26 min. Milžiniška Vyčio vėliava plevėsuoja tribūnoje. Tiesa, atmosfera nėra pati triukšmingiausia, nes pagrindinių sirgalių grupė su Tomu Balaišiu-Sėkla priešakyje nėra gausi. Jų balsų dar reikės, nes mačas atkaklus, rezultatas vėl lygus – 49:49.

24 min. G.Yabusele šįvakar žaidžia lyg dalyvaudamas dėjimų į krepšį konkurse. Jau 17 taškų šio Madrido „Real“ puolėjo kraityje, po eilinio dėjimo ir dar dvitaškio. Rezultatas 44:47 prancūzų naudai.

Antrasis kėlinys

E.Bendžiaus vedami lietuviai lygiai baigė pirmąją mačo dalį – 39:39.

Lietuviai daug klysta (12), bet laimi kovą dėl kamuolių (20-13).

Daugiausiai taškų Lietuvai per pirmus du kėlinius pelnė E.Bendžius (15) ir J.Valančiūnas (8).

Prancūzijai G.Yabusele pelnė 13 taškų, N.de Colo 7, R.Gobert'as 6.

19 min. Kelios klaidos puolime, o tada nesulaikytas G.Yabusele triuškinantis dėjimas ir E.Fournier tritaškis. Štai ir nebe priekyje 36:37.

18 min. Antras kėlinys lėtesnis, bet koks nuostabus R.Jokubaičio perdavimas! Prancūzai nepamatė, o Rokas pastebėjo ir nežiūrėdamas pateikė kamuolį po krepšiu atsidūrusiam M.Kuzminskui. Lietuva priekyje 36:32.

13 min. Koks R.Gubert'o dėjimas! Prancūzas sugrūdo kamuolį tarsi nepastebėjęs jį nuo krepšio skyrusių dviejų lietuvių. Bet Lietuva pirmauja 33:27.

Pirmasis kėlinys

10 min. E.Bendžius sužaidė vieną geriausių karjeros kėlinių. Jo penki tritaškiai iš šešių tolimų metimų leidžia Lietuvai pirmauti 29:25.

Jau 15 taškų pelnęs Eimantas šįvakar tiesiog liepsnoja. Kažkada studentų lygoje jis buvo pelnęs ir 53 taškus, pataikęs 15 tritaškių, bet čia varžovai ne studentai, o olimpiniai vicečempionai.

8 min. Dar ir I.Brazdeikio puikus dėjimas po R.Jokubaičio perdavimo lyg ant lėkštutės. Jau 24:15 lietuvių naudai.

7 min. Arenoje lyja tritaškiais. Tuo labiausiai rūpinasi E.Bendžius, pataikęs jau ketvirtą tolimą metimą. Vieną įskraidino ir J.Valančiūnas. Jie drauge jau pelnė net 20 taškų, o Lietuva priekyje 22:15.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Kontrolinis mačas Vilniuje: Lietuva – Prancūzija
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Kontrolinis mačas Vilniuje: Lietuva – Prancūzija

5 min. E.Bendžius šįvakar daug taiklesnis. Per pastaruosius du mačus jis buvo pataikęs 1 tritaškį iš 12, bet dabar puolėjo trys tritaškiai iš eilės padėjo Lietuvai įsiveržti pirmyn 15:13.

4 min. Lietuvos rinktinė turi bėdų ginantis. G.Yabusele jauū pelnė 7 taškus, o tai lėmė prancūzų spurtą. Atsiliekame 6:13.

Lietuvos rinktinės starto penktas: Rokas Jokubaitis, Tomas Dimša, Mindaugas Kuzminskas, Eimantas Bendžius, Jonas Valančiūnas.

Prieš mačą arenoje pagerbtas legendinis Lietuvos krepšininkas Linas Kleiza.

Arena. Žiūrovai renkasi į areną, kurioje įvyko dideli remonto darbai pastaraisiais metais. Esminiai pasikeitimai – arenos koridoriuose, o aikštėje didžiausias skirtumas yra įrengtos NBA lygio šviesos palubėse.

Vietų tribūnose padaugėjo nežymiai. Dabar per krepšinio varžybas turėtų tilpti 10,3 tūkst. sirgalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas